واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: فعاليت مجدد صنايع آلاينده محيط زيست پس ازپلمپ! هرواحد روده پاككني مشهدروزانه20مترمكعب پساب آلوده وارد محيط ميكند پساب اين واحدها بحران زيست محيطي درپي دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
روزانه 20 مترمكعب پساب آلوده توسط هر واحد روده پاك كني به محيط تخليه ميشود، هر چند واحدها سابقه فعاليت طولاني دارند، اما تعداد آنها در مشهد و اطراف آن دقيقا مشخص نيست و به جز صدور چند اخطاريه از سوي اداره محيط زيست، پيش از اين هيچ اقدامي براي ساماندهي و كاهش بار آلايندگي آنها صورت نگرفته است.
دكتر فاطمه دوستي، كارشناس آزمايشگاه اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خراسان، COD و BOD و همچنين بار ميكروبي بالا را از آلودگيهاي موجود در پساب حاصل از فعاليت واحدهاي روده پاك كني برشمرد و گفت: ورود پساب ناشي از فعاليت اين واحدها به محيط، آلودگي آب، خاك و وقوع بحرانهاي زيست محيطي را به دنبال دارد.
وي افزود: بالا بودن COD و BOD در پساب و وارد كردن آن به خاك و آب موجب ميشود، اكسيژن آب يا خاك توسط باكتريها و مواد شيميايي موجود در پساب مصرف شده و در نتيجه آبزيان يا موجودات زنده خاك با كمبود اكسيژن و مرگ مواجه شوند.
وي با بيان اين كه COD استاندارد پساب بر حسب محل و چگونگي تخليه بين 60 تا 100 PPM است، افزود: COD پساب روده پاك كنيها بسيار بالا و در حد دهها هزار است.
وي خاطرنشان كرد: COD پساب خروجي بعضي از صنايع ما 20 هزار و حتي 30 هزار PPM است.
وي به بوي بسيار بد حاصل از فعاليت واحدهاي روده پاك كني اشاره كرد و گفت: آلودگيهاي ميكروبي جدي مثل ايشرشياكولي و سالمونلا و... از ديگر معضلات زيست محيطي و بهداشتي ناشي از فعاليت واحدهاي روده پاك كني است.
كارشناس آزمايشگاه اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي خاطرنشان كرد: ميزان مواد جامد بالاي موجود در پساب اين واحدها با ورود به آبهاي زيرزميني و سطحي سبب آلودگي آب و خاك ميشود و نشست آنها در سطوح مانعي براي تبادل اكسيژن در طبيعت است.
محمد حسين قادري، معاون محيط انساني اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي در گفتوگو با ايسنا منطقه خراسان، از پلمپ سه واحد روده پاك كني در منطقه چهار طاقي خبر داد و گفت: با توجه به احداث شهرك چرم و پوست در جاده سرخس، واحدهاي دباغي، روده پاك كني و پوست و چرم آلاينده مستقر در جاده سيمان و كلات و ساير مناطق بايد به اين شهرك منتقل شوند.
وي با بيان اين كه واحدهاي روده پاك كني سابقهاي برابر با صنايع پوست و چرم منطقه (از سال56) دارند، افزود: طي اين سالها به واحدهاي روده پاك كني اخطار داده و با آنها برخورد كردهايم ولي به دليل حجم بالاي آلودگي صنايع پوست و چرم برخورد با اين واحدها در اولويت بوده است.
اما در حالي كه كارشناسان از حجم بالاي آلودگي پساب اين واحدها و خطر ورود اين پساب به محيط خبر ميدهند، محسن نجار، كارشناس حقوقي اداره كل محيط زيست به خبرنگار ايسنا منطقه خراسان، گفت: قاضي مهلت سه ماهه به واحدهاي روده پاك كني پلمپ شده داده است و آنها حداكثر تا مرداد فعاليت آلاينده خود را ادامه ميدهند.
پلمپ واحدهاي آلاينده توسط اداره حفاظت محيط زيست و پس از چندي آغاز دوباره فعاليتها با دستور قاضي و بنا بر يك سري مصالح اجتماعي به قصه تكراري محيط زيست تبديل شده است. آيا با اين نحوه برخورد با متخلفان و آلايندگان زيست محيطي ميتوان به داشتن طبيعي سالم و صنايعي استاندارد با شيوههاي توليد و فعاليت اصولي اميدوار بود؟
انتهاي پيام
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 444]