واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ضعف تجهیزات امدادی در شاهراه غرب کشور
گردنههایی که دربرف روسیاه میشوند/وقتی خبری ازپایگاه امدادی نیست
شناسهٔ خبر: 3557934 - سهشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۸
استانها > لرستان
نورآباد- «گشور» و «گاماسیاب» گردنههای برفگیر غرب کشور که در کولاک بند میآیند برایشان از زمستان فقط روسیاهی باقیمانده تا ضعف تجهیزات امدادی در محوری که ۳ استان را وصل میکند مشکلساز شود. خبرگزاری مهر - گروه استانها: شهرستان کوهستانی و سردسیر دلفان با دو هزار و ۱۸۰ متر ارتفاع یکی از پنج شهرستان ایران با ارتفاع بیش از دو هزار متر از سطح دریاست. با فرارسیدن فصل سرما و یخبندان و بارش سنگین برف تردد در محورهای ارتباطی این شهرستان بهکندی صورت میگیرد و همواره شاهد گرفتار شدن مسافران در گردنههای برفگیر و بروز حوادث رانندگی در جادههای این شهرستان هستیم، به همین علت ایجاد و تجهیز پایگاههای امداد و نجات جادهای امری ضروری است. گردنههای برفگیر و مشکلات رانندگان تعدادی از رانندگان محورهای ارتباطی این شهرستان در گفتگو با خبرنگار مهر میگویند: شهرستان ما یک شهرستان کوهستانی است و با بارش اولین برف تردد وسایل نقلیه بسیار سخت و خطرناک بوده و بارها باوجود زنجیر چرخ و به همراه داشتن وسایل گرمایشی با مشکلات فراوانی در گردنههای برفگیر «گشور» و «گاماسیاب» مواجه هستیم و علیرغم تلاش امدادگران و راهداران که بهصورت شبانهروزی فعالیت دارند بازهم در جابجایی مسافران و رساندن بار خودروهایمان با مشکل روبرو میشویم.
آنها معتقد هستند با توجه به سردسیر بودن منطقه باید مسئولان استان نگاه ویژهای به این شهرستان داشته باشند و میگویند: قبل از اینکه شاهد حوادث جادهای باشیم همانطور که در سالهای گذشته نیز بوده است هر چه سریعتر باید نسبت به تجهیز امکانات امدادی و زیرساختهای موردنیاز اقدام شود. معطلی چهارساله احداث پایگاه امداد جادهای رئیس جمعیت هلالاحمر شهرستان دلفان نیز دراینباره در گفتگو با خبرنگار مهر یکی از مهمترین مشکلات این جمعیت بهویژه در فصل سرما را کمبود تجهیزات و زیرساختهای امدادی میداند و میگوید: با توجه به اینکه شهرستان دلفان یک شهرستان کوهستانی و برفگیر به شمار میرود و در مسیر استانهای غربی نیز قرارگرفته یکی از اصلیترین نیازهای ما تکمیل و به بهرهبرداری رسیدن طرحهای نیمهتمام این جمعیت در راستای خدماترسانی بهتر به مسافران است و از مسئولان درخواست داریم نسبت به این موضوع اقدامی جدی انجام دهند. عباس اکبری با اشاره به اینکه کلنگ ساخت انبار امدادی این شهرستان در سال ۸۹ در زمینی به مساحت ۱۶ هزار و ۴۴۰ مترمربع توسط مسئولان وقت به زمین زدهشده است میافزاید: این طرح یکی از نیازهای ضروری این جمعیت در راستای دپو کردن اقلام امدادی در زمان بروز حوادث احتمالی جادهای و خدمترسانی سریع به حادثه دیدگان بوده که این طرح نیز باگذشت پنج سال هنوز بهصورت کامل به بهرهبرداری نرسیده است.
وی ادامه میدهد: پایگاه امداد و نجات جادهای در محور «گشور» نیز در سال ۱۳۹۰ در زمینی به مساحت دو هزار و ۱۸۰ مترمربع عملیات اجرایی و ساخت آن آغازشده است اما متأسفانه باگذشت چهار سال تاکنون این طرح به بهرهبرداری نرسیده است. طرحهای امداد و نجاتی که منتظر اعتبار هستند فرماندار دلفان دراینباره در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شرایط ویژه آب و هوایی بهخصوص در فصل سرما در این شهرستان میگوید: موضوع تردد وسایل نقلیه در هنگام بارش برف مشکلات عدیدهای را برای مردم بهویژه رانندگانی که از این شهرستان عبور میکنند به وجود میآورد. جعفر طولابی با تأکید بر اینکه در محورهای ارتباطی شهرستان به استانهای همدان و کرمانشاه با توجه بهضرورت طرحهای امداد و نجات کلید خورده است میگوید: عملیات اجرایی این طرحها در محورهای گاماسیاب و گشور در سالهای گذشته آغازشده اما به دلیل نبود اعتبار و کندی کار هنوز به بهرهبرداری نرسیدهاند. وی به بازدیدهای مکرر از روند ساخت این طرحها اشاره میکند و میافزاید: در این بازدیدها مشاهدهشده که پایگاه محور گاماسیاب بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و این طرح که یکی از ضروریات شهرستان به شمار میرود نیاز به تخصیص اعتبار برای تکمیل و به بهرهبرداری رسیدن دارد. فرماندار دلفان به تکمیل نشدن طرح انبار امداد و نجات جادهای محور نورآباد - کرمانشاه اشاره میکند و میافزاید: این طرح نیز به دلیل نبود اعتبار قسمتهای عمدهای از قبیل محوطه انبار و فضای فیزیکی آن تکمیلنشده که در صورت به بهرهبرداری رسیدن این طرح میتواند بسیار مثمر ثمر واقع شود. وعدهای برای تکمیل پایگاه امداد و نجات طولابی میافزاید: از مسئولان استان بهویژه اداره کل راه و شهرسازی و جمعیت هلالاحمر میخواهیم که با در نظر گرفتن اینکه این شهرستان در مسیر ارتباطی سه استان لرستان، کرمانشاه و همدان قرارگرفته و یکی از مسیرهای پرتردد به شمار میرود نسبت به تخصیص اعتبار کافی برای تکمیل این طرحها اقدام کنند و ما نیز با توجه به ظرفیتهایی که در شهرستان وجود دارد سعی میکنیم با تلاش سایر مسئولان استان هرچه سریعتر این طرحها به بهرهبرداری برسند.
رئیس اداره راه و شهرسازی دلفان نیز دراینباره میگوید: ازجمله طرحهایی که اداره کل راه و شهرسازی استان در دلفان در دستساخت دارد احداث یک انبار امدادی در منطقه «سنجابی» و در مسیر ارتباطی دلفان به کرمانشاه و ساخت پایگاه امداد و نجات جادهای در محور نورآباد به نهاوند و در گردنه گاماسیاب است. روحالله زمانی اعتبار هزینه شده برای ساخت انبار امدادی این شهرستان را ۱۰ میلیارد ریال عنوان میکند و میگوید: این طرح هماکنون دارای پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد بوده و برای تکمیل این طرح اعتباری بالغبر سه میلیارد ریال نیاز است تا بتوان این طرح را بهصورت ۱۰۰ درصد تکمیل و به جمعیت هلالاحمر تحویل داد. وی با اشاره به پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی پایگاه امداد و نجات جادهای گاماسیاب میگوید: چنانچه پیگیری انشعابات آب و برق و ... انجام بگیرد این اداره آمادگی دارد تا پایان سال جاری این طرح را تکمیل و به بهرهبرداری برساند. بههرروی با توجه به اینکه شهرستان دلفان در مسیر ارتباطی استانهای جنوب به غرب و شمال غرب کشور قرار دارد تکمیل و تجهیز پروژههای نیمهتمام امداد و نجات و افزایش پایگاههای اورژانس جادهای در این شهرستان امری ضروری است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]