واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وبگاه ماکو گزارش داد
نیروی دریایی، یگان موشکی قدرتمند و صدها هزار پرسنل نظامی ایران در مقابل ارتش آماتور عربستان/موشکهای بومی ایران هراس آورند
وبگاه صهیونیستی در گزارشی نوشت: ایران ارتشی قدرتمند به ویژه در زمینه یگان موشکی دارد اما نقطه مقابل ارتش بسیار کوچک و غیر حرفهای عربستان سعودی است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، وبگاه عبری زبان «ماکو» چندی قبل در گزارشی با اشاره به تنش ایجاد شده بین ایران و عربستان سعودی به قیاس توان نظامی دو کشور پرداخت. هرچند که در دکترین نظامی ایران حمله به کشور مسلمانی در دستور کار نبوده و نیست اما به هرحال در قیاس ذکر شده از دیدگاه این وبگاه صهیونیستی، ایران برتریهای قابل توجهی از بعد تعداد پرسنل نظامی و توانمندی یگان موشکی و نیروی دریایی برخوردار است.در این گزارش به توان موشکی زمین به هوای ایران نیز اشاره شده اما قدیمی بودن جنگندههای ایران و نحوه نگهداری آنها تنها نقطه ضعف فاحش در برابر رقیب محسوب میشود. وبگاه ماکو در این زمینه نوشت: ایران ارتشی با قدمت و قدرتمند خصوصا در زمینه یگان موشکی دارد اما عربستان سعودی ارتشی بسیار کوچکتر و آماتوری در اختیار دارد. *نیروی هوایی و دست بالای موشکهای زمین به هوای ایران در این گزارش با قیاس نیروی هوایی دو کشور آمده است: در حالی که عربستان از جنگندههای پیشرفته برخوردار است اما بدنه نیروی هوایی ایران قدیمی است .
نیروی هوایی ایران 224 جنگنده دارد که بسیاری از آنها قدیمی و شرایط نگهداریشان نیز چندان مناسب نیست. جنگندههای «اف- 14» ایران نیز ساختشان به دهه 70 میلادی برمیگردد .اگر چه جنگندههای ایرانی بهینه سازی شدهاند ولی هنوز تا رسیدن به هواپیماهای ویژه عملیاتی در خطوط مقدم فاصله بسیاری دارند. نمونههایی هم که ایران هر چند وقت رونمایی میکند برگرفته از نسخههای قدیمی هستند. و اما عربستان دارای 270 هواپیمای پیشرفته است که میتوان به دهها «اف- 15» که از بهترین جنگندههای موجود هستند، اشاره کرد. گذشته از اینها، عربستان 70 جنگنده «تورنادو » و بیش از هفتاد جنگنده «تایفون» دارد. البته موشکهای زمین به هوای ایران به راحتی میتواند تهدید بزرگی علیه جنگندههای عربستانی باشد. *توان موشکی، یگان موشکی ایران هراسناک است در بخش دیگر این گزارش آمده است: ایرانیها با اشراف به ضعف خود در نیروی هوایی آنرا با توان موشکی رفع میکنند ، اقدامی که موجب بیم منطقه شده است. ایران صدها موشک «اسکاد» بی و سی دارد و موشکهای بومی این کشور نیز تمام عربستان را در پوشش خود دارند. ایرانیها اخیرا شهرهای موشکی را نشان دادهاند که در اعماق زمین قرار گرفته و از حملات هوایی دشمن در امانند. عربستان البته توانایی انهدام حملات موشکی را نیز ندارد. بررسیها نشان میدهند ایران توانایی مناسبی در مدیریت جنگهای موشکی طولانی دارد که آن را در جنگ ایران و عراق شاهد بودیم. عربستان نیز موشکهای پیشرفته «دی اف- 3 » و «دی اف- 21» دارد ولی تعداد آنها مقابل موشکهای ایران به حساب نمیآیند. *نیروی زمینی، کمیت عددی فوق العاده پرسنل نظامی ایران مزیت نیروی زمینی ایران تعداد پرسنلش است. عربستان حدود 215 هزار نفر نیروی نظامی دارد اما در نقطه مقابل ایران ارتش 870 هزار نفری همراه با 2 میلیون بسیجی دارد. ارتش ایران 1600 تانک قدیمی« تی-72» و «تی -62» همراه با صدها قبضه توپخانه و موشک انداز دارد.
برگ برنده عربستان در این بخش تنها کیفیت تجهیزاتش است. عربستان 900 تا 1000 تانک «ام ی » پیشرفته ساخت آمریکا دارد.
*نیروی دریایی، چالش بزرگ عربستان در انتهای این گزارش آمده با تمرکز بر توانمندی نیروی دریایی دو کشور است: نیروی دریایی ایران چالش بزرگ عربستان سعودی است چون به راحتی تاسیسات نفتی این کشور را در خلیج فارس هدف میگیرد. عربستان نیز آگاه است که ایران میتواند به کمک موشکهایش تاسیسات نفتی این کشور را هدف گیرد.
نیروی دریایی عربستان که از این تاسیسات محافظت میکند مجهز به 100 قایق و چند کشتی مین یاب است که بسیاری از آنها کوچکند و نمیتوانند مقابل حملات ایران ایستادگی کنند. در واقع نیروی دریایی کوچک عربستان سعودی 13500 نیرو دارد و در نقطه مقابل ایرانیها 18 هزار نیروی ارتشی و 20 هزار نیروی دریایی سپاه پاسداران را در خدمت دارند. ایران 26 کشتی موشک انداز قدیمی دارد ولی در پرتاب موشک دقیق عمل میکنند. ایران همچنین 18 زیردریایی و صدها قایق تندرو دارد که بر آنها موشک و راکت انداز کار گذاشته شده است. روزنامه انگلیسی «اکسپرس» نیز چندی قبل در گزارشی تحت عنوان «بزرگترین ارتشهای دنیا که نباید با آن درگیر جنگی شوید» از ایران به عنوان هشتمین ارتش بزرگ دنیا در جهان نام برد. اکسپرس در آغاز این گزارش نوشت: کدام کشور اینک فعالترین پرسنل نظامی از حیث آمادگی برای نبرد در صورت مواجهه در جنگ در گستره جهانی را دارد؟ روزنامه یاد شده با نام بردن از «ایران» به عنوان هشتمین ارتش آماده جهان نوشت: گزارشها حکایت از این دارند که ایران پهپادهای انتحاری خود را به عنوان بخشی از یک سلاح نظامی بهبود داده است، سلاحهایی که ارزانتر از یک موشک کروز هستند. وبگاه انگلیسی «جینز دیفنس» نیز اخیرا در گزارشی با اشاره به تلاش ایران در خرید جنگندههای «سوخو -30 فلانکر» نوشت: سوخو -30 به طور قابل توجهی توان عملیاتی نیروی هوایی ایران را بعد از دههها تحریمهای بینالمللی افزایش خواهد داد. جینز دیفنس نوشت: نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران (IRIAF) نیاز مبرمی به سرمایه گذاری مجدد بر ناوگان جنگندههای فرسوده و غیر قابل خدمات دهیاش دارد که بسیاری از آنها را در دهه هفتاد میلادی از آمریکا خرید یا در جریان عملیات موسوم به «توفان صحرا» علیه عراق در دهه نود میلادی از این کشور به دست آورد. سوخو-30 جنگنده 2 موتوره و 2 سرنشینه نوین و بسیار چابک است که توسط شرکت سوخو در روسیه ساخته شده است . این جنگنده چند منظوره برای تمام شرایط آب و هوایی طراحی شده و بسیار مناسب ماموریت های هوا به هوا و هوا به سطح است . این هواپیما ویژگی توانایی خلبان خودکار در تمام مراحل پرواز از جمله پرواز کم ارتفاع را دارد . برد عملیاتی این جنگنده 1500 کیلومتر است و با مخزن اضافی سوخت 3000 کیلومتر که با استفاده از سامانه سوخت گیری هوایی میتوان آنرا تا 5200 کیلومتر (3200 مایل) افزایش داد. این هواپیما نمونه ارتقا یافته جنگنده سوخو -27 است.
94/11/27 - 00:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]