واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آيتا... دري نجف آبادی: نبايد به افراطيون ميدان دهيم
عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري خاطر نشان کرد: اگر ما سهل انگاري كرديم حتما يك عده افراد افراطي و تفريطي كار دست ما ميدهند. اگر ما وظيفه خود را درست و قاطع انجام نداديم، افراطيون و تفريطيون ميدان داري ميكنند.
به گزارش نامه نیوز، آيت ا... قربانعلي دري نجف آبادي عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري، نماينده ولي فقيه در استان مركزي و عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام است. جماران گفتوگويي با آيت ا... قربانعلي دري نجف آبادي انجام داده است؛ تا ويژگيهاي انتخابات و مجلسين شوراي اسلامي و خبرگان را از ايشان كه در چهار دوره مجلس شوراي اسلامي حضور داشته و هماكنون عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري است و همچنين در زمان حيات امام نمايندگي امام در چهارمحال بختياري را بر عهده داشته است جويا شود.
ارزيابي شما از فعاليتهايي كه دولت يازدهم در عرصه اقتصادي، سياسي و ديگر عرصهها داشته است چيست؟
به نظر ميرسد اين دولت تا الان بيشتر همتش به نتيجه رسيدن برجام بوده است. كار اصلي دولت تا اينجا اين بود و در مجموع كار بزرگي هم انجام دادند. حالا اينكه در پسا برجام چه اتفاقاتي پيش بيايد بحث ديگري است. تا اينجا زحمت زيادي كشيده شده است. البته مقام معظم رهبري، مجلس شوراي اسلامي و شوراي عالي امنيت ملي نيز كمك كردند تا برجام به جايي برسد كه تحريمها برداشته شدند و ديگر ما به شوراي امنيت نميرويم. اين قدم خيلي بزرگي است.
دولت چگونه ميتواند اقتصاد را متحول كند؟ آيا به شرايط آرماني نزديك خواهد شد؟
اقتصاد ما به تاكيد بر سرمايهها و منابع داخلي نياز دارد و بايد از داخل اقتصادمان شكوفا شود. براي اين كار بايد همه ظرفيتهاي داخلي را به كار بگيريم. اگر ظرفيتهاي خارجي هم به كمك ما بيايد و بتوانيم از تجارب، تكنولوژي و سرمايهگذاري واقعي آنها استفاده كنيم، بسيار خوب است. اما اگر بنا باشد ما نفت بفروشيم و دلار حاصل از آن را به كالاهاي مصرفي تبديل كنيم در دراز مدت جواب نميدهد. حاصل آن رونق بازارها و توليد ديگران است، در حالي كه بازار داخلي خودمان مشكل دارد. برای مثال ما در استان مركزي نزديك به سههزار واحد صنعتي داريم كه با كمتر از 40 درصد ظرفيت كار ميكنند. همچنين 23 شهرك صنعتي داريم كه وضعيت نابساماني دارند.
از زمان روي كار آمدن دولت جديد اتفاق بهتري براي اين شهركهاي صنعتي رخ نداده است؟
به دليل دليل تحريمها و مشكل نقدينگي و ارز رشد آنها منفي بوده است.
حل شدن مناقشات بينالمللي كشور چقدر ميتواند در رفع مشكلات داخلي به ما كمك كند؟
اگر آن سياستهايي كه گفتم محقق نشود اين حل شدنها خيلي تاثير معجزه گونهاي نخواهد گذاشت.
با توجه به اينكه شما عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري هستيد، رقابتها براي انتخابات خبرگان و نتيجه بررسي صلاحيتها را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
بيشتر اعتراضهايي كه درباره بحثهاي مربوط به صلاحيت وجود دارد، علمي و طلبگي است. البته كانديداهاي خبرگان باید حائز پنج ویژگی مهم باشند كه يكي از آنها فقاهت است. الحمدالله زمينه خوبي است. حساب خبرگان از مجلس شوراي اسلامي جداست. ما نبايد حساب مجلس خبرگان را با مجلس شوراي اسلامي يكي بدانيم. در مجلس شوراي اسلامي يك محاسبات ديگري است زيرا يكي ميخواهد به بودجه، اقتصاد و دردهاي اجتماعي مردم برسد.
اين در حالي است كه خبرگان يك گنجي براي شرايط ويژه و استثنائي است كه اگر خداي نكرده حادثهاي مانند حادثه زمان حضرت امام خميني (س) اتفاق افتاد، خبرگان بتواند تصميم بگيرد كه آن تصميمشان همانطور كه در 27 سال گذشته يك تصميم مورد قبول ملت بوده و روز به روز ملت ما نسبت به اين تصميم هوشيارتر و قدرشناستر ميشود، اگر 10 يا 20 سال بعد نياز شد خبرگان چنين تصميم بگيرند، دوباره تصميمشان همين طور صحيح باشد و وقتي خبرگاني تصميم ميگيرند، تصميمي باشد كه همه روي سر بگذارند و همه مراجع قم و نجف، مردم، نخبگان، فرهيختگان و همه اقشار سياسيون غير سياسيون به آن آفرين بگويند.
بنابراين هرچه تعداد كانديداها به گونهاي باشد كه كساني كه شايستگي لازم و خبرويت، بصيرت، آگاهي لازم و شناخت لازم را دارند و حرفشان در جامعه حرف متاع و مورد اعتماد است و مردم به حرف آنها اعتماد ويژه دارند، بتوانند حضور يابند.
يكي از تفاوتهاي عمده انتخابات مجلس خبرگان اين دوره با انتخابات قبلي خبرگان حضور مجتهدان جوان در اين انتخابات است. ارزيابي شما از حضور مجتهدان جوان در اين مجلس خبرگان چيست؟
اعضاي مجلس خبرگان شخصيتهاي مورد اعتماد نظام، روحانيت، مراجع عالي قدر قم و نجف و وفادار به آرمانهاي امام و رهبري هستند و جوان و پير بودنشان مساله دوم است. مساله اول حفظ اصول، شاكله و شاخصهاست. بعضي از بزرگان وجودشان در مجلس خبرگان نعمت، بركت و موثر است و نيامدشان نيز ممكن است خسارت باشد.
ممكن است در صورت حضور در مجلس خبرگان نيز خيلي نتوانند فعال باشند. اما آنها براي كشور يك وزنه به حساب ميآيند و 50 سال در خدمت نظام و اسلام بودند. آنها شخصيتهاي محترم، شناخته شده و اركان نظام هستند. اگر در مجلس خبرگان هم نباشند مثل مراجع ميمانند حالا رده دوم مراجع هستند. بنابراين ما هرچه مجلس خبرگان و اعتبار خبرگان و اعتماد ملي به آن را ارتقا ببخشيم به نفع نظام است.
من در دورههاي قبل خدمت بعضي از اين آقايان مثل آيت ا... جوادي، آيت ا... مظاهري، آيت ا... سيد جعفر كريمي رسيدم و از آنها براي حضور دعوت كردم. من دوره اول با اينكه از چهارمحال بختياري ثبت نام كرده بودم برادرم مدارك آقاي اميني را گرفتند. خودم نيز در تلويزيون اصفهان سخنراني كرده و گفتم به آقاي اميني راي ميدهم. اين در حالي است كه جوانان بسيار فاضلي در حوزههاي علميه قم و شهرهاي ديگر هستند كه آنها هم ميتوانند در مجلس خبرگان حضور داشته باشند. ما نميخواهيم راه را بر ديگران سد كنيم. حتما نبايد راه را بر ديگران سد كنيم. اما مجلس خبرگان بايد هرچه وزينتر باشد و شخصيتهاي معتبرتر و مورد احترامتر حضور داشته باشند چون فردا ميخواهند يك تصميم خيلي تاثيرگذار بگيرند.
يكي ديگر از ويژگيهاي انتخابات دور بودن از افراطها و تفريطهاست. چه كاري بايد انجام دهيم كه انتخابات ما از فضاي افراطها دور بوده و طبق نظر امام بتواند مجلسي را رقم بزند كه در راس امور است؟
افراط و تفريط در هر جامعهاي انحراف است. بعضي افراد افراطي شبانه به سفارت عربستان حمله كردند. مثل دروازه باني كه گل وارونه به خودمان زد. اين اقدام آنها را تحريك كرد تا بعد از اين همه جنايت در منا و حوادث ديگر از جمله حمله يه يمن و بحرين به جاي بدهكار بودن طللبكار شوند. بنابر اين افراط و تفريطها 100 درصد نه تنها نتيجه مثبت ندارد بلكه نتيجه منفي ميدهد. تجربه 40 ساله من اين است كه با قاطعيت ميگويم، ما نبايد ميدان را دست آدمهاي افراطي و تفريطي بدهيم.
اگر ما سهل انگاري كرديم حتما يك عده افراد افراطي و تفريطي كار دست ما ميدهند. اگر ما وظيفه خود را درست و قاطع انجام نداديم، افراطيون و تفريطيون ميدان داري ميكنند.
منبع: روزنامه آرمان
۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]