واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بهرهبرداري از اولين نيروگاه خورشيدی در جنوب پايتخت
همزمان با افتتاح اولين نيرو گاه خورشيدي پايتخت 90 درصد درياچه شيرابه كهريزك نیز با اجراي مديريت پسماند و راه اندازي تصفيه خانه خشك شد تا محيط زيست شهري از آلودگي نجات يابد.
نویسنده : بيژن يانچشمه
براساس آمار بيش از 2 ميليون و 600 هزار خانواده در سطح شهر تهران زندگي ميكنند كه اين تعداد خانواده بيش از 7 هزار تن زباله توليد ميكنند كه شهرداري و مديريت پسماند آنها را جمعآوري كرده و براي پردازش به آرادكوه منتقل ميكند. براساس نظرات كارشناسي بيش از 30درصد اين زبالهها قابل تفكيك از مبدأ هستند و ارزش ريالي آنها به طور ميانگين هر كيلو 400 تومان اعلام شده است و جمعآوري و پردازش هر كيلوگرم زباله 157 تومان هزينه دربردارد.
90 درصد درياچه شيرابه خشك شد
جمعآوري و دفن زبالههاي شهري سبب به وجود آمدن درياچه شيرابه در مجتمع آرادكوه در جنوب پايتخت شده است كه اين معضل براي شهر و شهروندان و محيط زيست تهديدي به شمار ميرفت. معاون خدمات شهري شهرداري تهران در مراسم افتتاح نيرو گاه خورشيدي پايتخت از خشك شدن درياچه شيرابه ظرف يك ماهه آينده خبر داد و افزود: در حال حاضر 90 درصد اين درياچه خشك شده است و 10درصد باقيمانده نيز ظرف يك ماه آينده خشك خواهد شد. مجتبي عبداللهي گفت: شيرابهاي كه در اين مجتمع به صورت يك درياچه تشكيل شده بود ظرف 60 سال گذشته در اينجا به وجود آمده بود كه با توجه به راهاندازي تصفيهخانه شيرابه در حال حاضر توانستهايم 90درصد اين درياچه را خشك كنيم و 10 درصد مابقي نيز به زودي خشك خواهد شد تا اين معضل بزرگ پايتخت به طور كامل حل شود. وي همچنين در خصوص زبالهسوز آرادكوه نيز افزود: بر این اساس ظرفيت 200 تني اين مركز ميزان سه مگاوات توليد ميشود كه در حقيقت برق مورد نياز هزار و 300 خانوار را تأمين ميكند. معاون خدمات شهري شهرداري تهران با اشاره به بهرهگيري از مشاوران داخلي و خارجي براي مشخص كردن وضعيت جمعآوري و پردازش زبالههاي شهر تهران در آينده افزود: متأسفانه قوانين موجود اجازه ساخت زبالهسوز جديد در شهر تهران را نميدهند و طبق آخرين تصميمگيري كه براساس مطالعات كارشناسان انجام شده است ساخت زبالهسوزها در مجموعه آرادكوه ادامه پيدا خواهد كرد. وي درخصوص فعاليت مجموعه آرادكوه گفت: از سال 85 تاكنون نيز شاهد ايجاد سولههاي متعدد در اين مركز هستيم كه تمامي 7 هزار تن زباله جمعآوري شده در شهر تهران به طور كامل تفكيك شده و 200 تن آن توسط زبالهسوز مركز به برق تبديل ميشود. اگر زبالهسوزهاي با ظرفيت بالاي هزار و 500 تن ساخته شود ميتوانيم 50 مگاوات برق توليد كنيم كه اين كار ميتواند تأثير بسياري در تأمين انرژي پايتخت داشته باشد. مجتبي عبداللهي گفت: ساخت هر زبالهسوز با ظرفيت هزار و 500 تن به بالا، هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري ميخواهد و نيازمند حضور بخش خصوصي و سرمايههاي بالاي 2 هزار و 500 ميليارد تومان است.
پژوهش براي مديريت پسماند شهري در 50 سال آينده
معاون شهردار تهران با اشاره به ابراز اميدواري دكتر قاليباف مبني بر اينكه طي سه سال آينده هيچ زبالهاي در شهر تهران دفع نشود، اظهار كرد: هشت ماه است كه مشاوران داخلي و خارجي تصميمگيري براي زباله 50 سال آينده شهر تهران را در دستور كار دارند تا براي آن به دقت تصميمگيري شود اما در حال حاضر، قوانين موجود اجازه ساخت زبالهسوز در شهر تهران را نميدهد و با توجه به اينكه ساخت زباله سوز با ظرفيت هزار و 600 تن به بالا را در دستور كار داريم تا امكان سوزاندن 7 هزار تن زباله در شهر تهران را داشته باشد نيازمند سرمايهگذاري بخش خصوصي و تأمين بيش از هزار ميليارد تومان اعتبار هستيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]