تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):راستى عزّت است و نادانى ذلّت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855145186




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چند درصد زنان ایرانی خانه دارند؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چند درصد زنان ایرانی خانه دارند؟
معاون بررسی‎های راهبردی معاونت امور زنان ریاست جمهوری گفت: 80 درصد زنان کشور خانه‌دار هستند.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،معاون بررسی‎های راهبردی معاونت امور زنان ریاست جمهوری گفت: 80 درصد زنان کشور خانه‌دار هستند.
 
سوسن باستانی در همایش استانی "بررسی موانع مشارکت‌های سیاسی و اجتماعی زنان" که امروز (24 بهمن) با حضور جمعی از بانوان استان کرمانشاه برگزار شد، به نقش مشارکت زنان و حضور آنها در جامعه اشاره کرد و ادامه داد: بدون حضور زنان که نیمی از جمعیت کشورند، امکان دست‌یابی به توسعه پایدار فراهم نخواهد شد.
 
وی با ناموفق خواندن مدل‌های توسعه‌ای گذشته جهان، عنوان کرد: مدل جدید که بر مبنای مشارکت زنان است از زمانی آغاز شد که در سال 1995 سازمان ملل گزارشی از وضعیت زنان در جمعه جهانی منتشر کرد که بر اساس آن زنان و مردان فرصت‌های برابری نداشتند.
 
عضوهیات علمی دانشگاه الزهرا (س) افزود: بر اساس این گزارش سالانه نیم میلیون زن در دنیا به خاطرعوارض بارداری می‌مردند، از1.3 میلیارد انسان فقیر حدود 70 درصد زن بودند، میانگین دستمزد زنان ازمردان کمتر و نرخ بیکاری آنها بیشتر بود و زنان نقش بسیار ناچیزی در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی داشتند.
 
وی با بیان اینکه این گزارش باعث شد مشارکت زنان به عنوان محور و اصل در توسعه دیده شوند، خاطرنشان کرد: در کشور ما هم در دو دهه اخیر در حوزه‌های مختلف مشارکت زنان بسیار گسترده شد.
 
باستانی از رشد 14 درصدی حضور زنان و دختران در دانشگاه‌های کشور طی دو دهه اخیر خبر داد و یادآوری کرد: در این مدت دو میلیون دانشجوی دختر از دانشگاه‌های ما فارغ‌التحصیل شدند.
 
به گفته این مسئول، اکنون سهم زنان از جمعیت دانشجوی کشور 49 درصد است.
 
معاون بررسی‎های راهبردی معاونت امور زنان ریاست جمهوری با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان نیز در دو دهه اخیر شرایط برای زنان و مادران بهتر شده، افزود: مرگ و میر مادران باردار در این مدت 75 درصد کمتر شده است.
 
وی در ادامه از سهم کم مشارکت اقتصادی زنان یاد کرد و ادامه داد: با وجود اینکه سهم زنان در آموزش بیشتر شده، نرخ بیکاری آنها در بازه زمانی سال‌های 86 تا 90 از 29.5 درصد به 40 درصد افزایش پیدا کرده است.
 
باستانی خاطرنشان کرد: مشارکت اقتصادی زنان در بخش عمومی هم در دو دهه اخیر از 39.5 درصد به 27 درصد کاهش پیدا کرده، اما در مقابل شاهد رشد قابل توجهی در مشارکت اقتصادی زنان در بخش خصوصی هستیم و از 14.5 درصد به 72 درصد رسیده که رشد پنج برابری را نشان می‌دهد.
 
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س) تاکید کرد: همین امر باعث شد که در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تمرکز بیشتری بر اشتغال زنان در بخش خصوصی، مشاغل خانگی و کارآفرینی داشته باشیم و حتی بسته سیاستی هم برای اشتغال زنان در این بخش تهیه و به شورای اشتغال ارسال کنیم.
 
وی گفت: عمده تمرکز ما برای اشتغال و کارآفرینی زنان نیز برای زنان سرپرست خانوار و دختران فارغ‌التحصیل دانشگاه است.
 
باستانی با بیان اینکه از زنان خانه‌دار هم غافل نشده‌ایم، به سهم 80 درصدی زنان خانه‌دار از کل جمعیت زنان کشور اشاره کرد.
 
معاون بررسی‎های راهبردی معاونت امور زنان ریاست جمهوری تصریح کرد: اگرچه عده‌ای با ما مخالفت کردند که هدف شما این است که زنان را به خانه‌ها برگردانید، اما هدف ما این بود که مشارکت اقتصادی زنان خانه‌دار و سهم آنان در تولید ناخالص ملی به حساب آید.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشارکت اجتماعی زنان در سال‌های اخیرهم اشاره و اظهارکرد: بیشتر مشارکت‌های اجتماعی زنان در حوزه فعالیت‌های داوطلبانه و سازمان‌های مردم نهاد است.
 
به گفته این مسئول، حدود 60 تا 65 درصد سازمان‌های مردم نهادی که زنان در آنها فعالیت دارند، از نوع اجتماعی و فرهنگی است.
 
باستانی از سهم 18 درصدی سمن‌های صنفی و تخصصی در حوزه زنان هم خبر داد و تاکید کرد: متاسفانه با وجود افزایش زنان تحصیل کرده، تغییر چشمگیری در سهم سمن‌های تخصصی و صنفی نداشته‌ایم.
 
معاون بررسی‎های راهبردی معاونت امور زنان ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مشارکت سیاسی زنان نیز افزود: قطعا این مشارکت به معنای رأی دادن آنها نیست، بلکه به معنای رأی گرفتن و انتخاب شدن زنان است که در این روند نوسانات روبه کاهشی در سال‌های اخیر داشته‌ایم.
 
وی به سهم ثبت نام و انتخاب شدن زنان در انتخابات مجلس طی چند دوره اخیر اشاره کرد و ادامه داد: همواره تقریبا کمتر از 10 درصد زنانی که کاندیدا می‌شوند به مجلس راه پیدا کردند و بیشترین درصد را فقط در مجلس دوم با 14 درصد و در مجلس چهارم با یازده درصد داشتیم.
 
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س) یادآوری کرد: به علاوه ما هیچ نماینده‌ای هم در مجلس خبرگان نداریم.
 
باستانی گفت: اگر چه در سطح ملی و کلان مشارکت سیاسی زنان نوسانات نزولی داشته، اما در بعد کوچک مثلا دهیاری و شورایاری مشارکت زنان بسیار بیشتر شده که این موضوع قابل تامل است.
 
وی افزود: برای مثال در دوره سوم انتخابات دهیاری و شورایاری 7053 زن شرکت کردند و این رقم در دور چهارم به بیش از 12 هزار نفر رسید.
 
معاون بررسی‎های راهبردی معاونت امور زنان ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در تمام دنیا با افزایش تحصیلات، مشارکت سیاسی زنان هم بیشتر شده، خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور ما تغییر محسوسی در این بخش صورت نگرفته و شاید یکی از دلایل این امر ناچیز بودن سازمان یافتگی نهادهای سیاسی زنان است.
 
وی به سهم بسیار کم ایران از توانمندسازی جنسیتی زنان در بخش‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، آموزشی و ... اشاره کرد و گفت: از این نظر جزو پنج کشور پایین دنیا هستیم.
 
به گفته وی اگرچه ایران در حوزه بهداشت و آموزش زنان بسیار پیشرفت کرده، اما کشورهای دیگر هم همزمان با ما در حال پیشرفت بوده‌اند.
 
باستانی در پایان خواستار توجه ویژه به زنان و قانون‌گذاری مناسب برای آنها شد و تاکید کرد: نباید فراموش کنیم دست یابی به توسعه پایدار بدون استفاده از ظرفیت زنان دشوار یا نا ممکن است.
منبع:ایسنا



۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن