تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حقيقت ايمان اين است كه حق را بر باطل مقدم دارى، هر چند حق به ضرر تو و باطل به ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830460554




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یک استاد ارتباطات: رسانه‌ها باید در انتخابات آزادانه بنویسند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: یک استاد ارتباطات: رسانه‌ها باید در انتخابات آزادانه بنویسند
«آرای مردم باید از روی آگاهی باشد و نه صرفاً حضور در انتخابات و تکرار یک عادت.»
به گزارش نامه نیوز، این بخشی از صحبت‌های یک استاد ارتباطات در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا درباره نقش مطبوعات و رسانه‌ها در انتخابات‌ مجلس شورای اسلامی و همچنین مجلس خبرگان در اسفند ماه سال جاری است.

جای خالی «90» سیاسی در تلویزیون

هوشمند سفیدی اظهار کرد: امروز مطبوعات و شبکه‌های اجتماعی باید افکار‌ و جریان‌های مختلف را به مردم انتقال دهند و فضای انتخاباتی را رقابتی کنند؛ اگر مطبوعات و رسانه‌ها نباشند اصلا مشارکت حداکثری صورت نمی‌گیرد. مطبوعات باید بتوانند آزادانه بنویسند و دیدگاه‌های مختلف را مطرح کنند تا مردم احساس کنند با رأی‌شان می‌توانند تاثیرگذار باشند.

او با تاکید بر لزوم رأی آگاهانه در انتخابات خاطرنشان کرد: آرای مردم باید از روی آگاهی باشد و نه صرفاً حضور در انتخابات و تکرار یک عادت؛ مردم باید بدانند که به چه کسی رأی می‌دهند، آن فرد صاحب چه نوع اندیشه‌ای است و چه کارهایی می‌خواهد انجام دهد که رسانه‌ها در این زمینه نقش اصلی را بر عهده دارند. باید یک سیاست رسانه‌ای تحت عنوان «محرومیت‌زدایی رسانه‌ای» داشته باشیم که این موضوع صرفاً شامل انتخابات نمی‌شود؛ در خیلی مسائل دیگر هم مثل توسعه نیازمند آگاهی اجتماعی هستیم.

این استاد ارتباطات با اشاره به نقش رسانه‌ها در گفتمان‌سازی سیاسی در دو انتخابات پیش‌رو و با تاکید بر اینکه رسانه‌های نوظهور به دموکراسی کمک می‌کنند، اظهار کرد: روز به روز به ایام انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم و همچنان جای یک «90» سیاسی در تلویزیون خالی است؛ در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال 92 همه می‌گفتند چنین برنامه‌هایی باید در تلویزیون شکل بگیرد، ولی هنوز هم جای این برنامه‌ها خالی است.

سفیدی با بیان اینکه انتخابات یک امر دموکراتیک است و رسانه‌ها رکن چهارم دموکراسی هستند، متذکر شد: رسانه‌ها وجدان عمومی جامعه هستند و به افکار عمومی شکل می‌دهند. مردم باید از توان رسانه‌ها در همه امور به ویژه انتخابات بهره‌برداری کنند تا بتوانند آگاهانه در انتخبات پیش‌رو شرکت کنند و رأی دهند.

رسانه‌های قدیمی و جدید مکمل هم هستند

سفیدی با بیان اینکه با وجود ازدیاد روز‌افزون شبکه‌های اجتماعی، مطبوعات همچنان تاثیرگذار هستند، اظهار کرد: البته این تاثیر در سال‌های اخیر دچار تحول شده است؛ رسانه‌ها با استفاده از واسطه‌های ارتباطی و اطلاعاتی مطالبشان را به مردم انتقال می‌دهند، ولی امروز مردم بیشتر به دنبال مطالب و اخبار تحلیلی هستند و به همین علت رسانه‌هایی که اخبار تحیلی در اختیار مردم قرار می‌دهند، بیشتر مورد استقبال واقع می‌شوند.

او با با بیان اینکه نمی‌توان تاثیر رسانه‌های نوظهور را نادیده گرفت، رسانه‌های نوظهور و رسانه‌های قدیمی را مکمل یکدیگر دانست و ادامه داد: گرایش مردم به ویژه نسل جدید به شبکه‌های اجتماعی جدید زیاد است و نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت؛ مردم از لحاظ سواد ارتقا پیدا کرده‌اند و اطلاعاتی هم که شبکه‌های اجتماعی در اختیارشان قرار می‌دهند، بر میزان دانش و بینش آنها بسیار موثر است؛ به همین خاطر مردم امروز بیشتر به دنبال مطالب تحلیلی هستند و دیگر رسانه‌هایی که تنها اطلاع‌رسانی می‌کنند برای مردم کفایت نمی‌کنند.

این استاد ارتباطات نقش‌های مطبوعات و رسانه‌ها را متعدد دانست و متذکر شد: فقط یکی از نقش‌های رسانه‌ها اطلاع‌رسانی است که توده مردم را شامل می‌شود؛ ولی نقش مهم و اصلی مطبوعات شکل‌دهی قضاوت مردم است.

در کشورمان محدودیت ‌رسانه‌ای داریم

سفیدی درباره‌ی اعتقاد برخی از اهالی رسانه مبنی بر اینکه با پیشرفت شبکه‌های اجتماعی عمر خبرگزاری‌ها و مطبوعات کوتاه‌تر خواهد شد، با تاکید بر اینکه رسانه‌های قدیمی و جدید مکمل هم هستند، گفت: کسانی که شبکه‌های اجتماعی را شبانه‌روز دنبال می‌کنند، در عین حال رسانه‌هایی مثل مطبوعات و خبرگزاری‌ها را هم دنبال می‌کنند؛ هر کدام از این رسانه‌ها ویژگی‌ها مخصوص به خودشان را دارند و همدیگر را تکمیل می‌کنند؛ برای نمونه شبکه‌های اجتماعی بیشتر در اطلاع‌رسانی‌های سریع و کوتاه کاربرد دارند و صرفا فضایی تعاملی را برای مخاطبان فراهم می‌کنند ولی مطبوعات و خبرگزاری‌ها فراتر از اطلاع‌رسانی، تحلیل ارائه می‌دهند.

این استاد ارتباطات با بیان اینکه در کشور محدودیت رسانه‌ای داریم، در همین زمینه متذکر شد: باید این نکته را در نظر گرفت که همه احاد جامعه ما به رسانه‌های مجازی دسترسی ندارند؛ میزان دسترسی به اطلاعات بین افرادی که در تهران و در روستاها زندگی می‌کنند، قابل قیاس نیست. ما در کشورمان شاهد یک نوع محدودیت رسانه‌ای هستیم. بسیاری به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی دسترسی ندارند و همین موضوع نقش مطبوعات را در کشور پر رنگ‌تر می‌کند؛ هیچکس و هیچ نهادی نمی‌تواند تا این اندازه اطلاعات و آگاهی را به صورت مستمر و در سطح وسیعی در اختیار مردم قرار دهد.

او با بیان اینکه در حال حاضر مطبوعات در کشور حرف اول را می‌زنند، افزود: البته مردم هم مطبوعاتی را می‌خواهند که به قوه اندیشه آنها احترام بگذارد و گزارش و مطالب تحلیلی ارائه دهد؛ البته اخبار و گزارشات تحلیلی در مطبوعات ما کم بوده ولی این روزها یک مقدار رو به رشد است و باید بهتر شود.



منبع: ایسنا


۲۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن