واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: شقاقی شهری درباره اولویت های اقتصادی دولت در شرایط پسابرجام خاطرنشان کرد: دولت باید توجه بیشتری به موضوع اشتغال داشته باشد چرا که در سال های آینده حدود 4.5 میلیون نفر وارد بازارکار می شوند. وی با اشاره به وجود 3 میلیون بیکار حاشیه دور و نزدیک نرخ بیکاری، که در هفته یک تا سه روز کار می کنند تصریح کرد: با ادامه روند فعلی تعداد بیکاران و افراد جویای کار ما در سال های آینده به بیش از 8 میلیون نفر خواهد رسید.
به گزارش تراز ،وحید شقاقی شهری اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی درباره مهمترین اقدام دولت یازدهم در 2.5 سال گذشته به خبرنگار تراز گفت: دولت در بحث انضباط سیاست های پولی و تقویت امنیت اقتصادی و سرمایه گذاری عملکرد مثبتی داشته است. وی ضمن انتقاد از نداشتن یک برنامه اقتصادی منسجم از سوی دولت افزود: در مقابل دولت در 900 روز گذشته اهتمام خاصی در بحث تولید نداشته و این عدم توجه به تولید باعث افزایش بیکاری و گسترش رکود شده است.
شقاقی شهری درباره اولویت های اقتصادی دولت در شرایط پسابرجام خاطرنشان کرد: دولت باید توجه بیشتری به موضوع اشتغال داشته باشد چرا که در سال های آینده حدود 4.5 میلیون نفر وارد بازارکار می شوند. وی با اشاره به وجود 3 میلیون بیکار حاشیه دور و نزدیک نرخ بیکاری، که در هفته یک تا سه روز کار می کنند تصریح کرد: با ادامه روند فعلی تعداد بیکاران و افراد جویای کار ما در سال های آینده به بیش از 8 میلیون نفر خواهد رسید.
عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی درباره تعداد اشتغالزایی ایجاد شده توسط دولت به تراز گفت: در خوش بیانه ترین حالت و در شرایط بدون تحریم و منابع ارزی کافی اقتصاد ما توانسته است حدود 700 هزار شغل ایجاد کند. یعنی دولت با رشد اقتصادی بالای 8 درصد در نهایت می تواند چیزی حدود یک میلیون شغل در سال ایجاد کند که البته تداوم این رشد در سال های آتی کار بسیار دشواری است.
شقاقی شهری با بحرانی خواندن وضعیت اشتغال در سال های آینده به تراز گفت: دولت هیچ برنامه ای برای بحث اشتغال نداشته و شورای عالی اشتغال ماه ها است که تعطیل بوده و جلسه ای در این شورا تشکیل نشده است. وی با اشاره به طرح بنگاه های زودبازده در دولت قبل تصریح کرد: این طرح در جلسات شورای اشتغال دولت قبلی به تصویب رسید که اتفاقا آثای طایی معاون وزیر کار نیز با راه اندازی کسب و کارهای کوچک و متوسط موافق بودند که این موضوع بنا به دلایلی در دولت یازدهم محقق نشده و عملا دولت در حال حاضر برای ایجاد یک میلیون شغل اعلامی خود نیز برنامه ای ندارد.
این استاد دانشگاه درباره کاهش نرخ سود بانکی و تاثیر آن در ایجاد رونق اقتصادی تصریح کرد: اجرای این کار در اقتصاد ایران به راحتی نبوده و چون بانک ها برای پرداخت سودهای بالا به سپرده گذاران خود تعهد دارند در مقابل کاهش نرخ سود مقاومت می کنند. وی در خاتمه افزود: از طرفی به دلیل ساختار غیر شفاف اقتصاد ایران اگر نرخ سود نیز کاهش یابد. باز تقاضای کاذب ایجاد شده و باتوجه به رانت موجود در اقتصاد ایران تسهیلات ارائه شده به سمت تولید نخواهد رفت.
زمانبندی انتشار: 21 بهمن 1394 - 10:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]