واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بعيدينژاد: قرار نيست برجام معجزه كند!
در حالي كه برخي جريانهاي سياسي داخلي نزديك به دولت تا همين چند هفته قبل ادبياتي درباره اجراي برجام پيش ميبردند كه گويي بعد ازاجراي برجام همه جا گلستان شود، حالا بعد از اجرا مسئولان وزارت امور خارجه يادشان افتاده كه بگويند برجام معجزه نميكند.
حميد بعيدينژاد، مديركل سياسي و بينالمللي وزارت خارجه شامگاه دوشنبه در جمع دانشجويان دانشگاه اصفهان گفت: قرار نيست توافق هستهاي به شكل معجزهگونهاي توسعه صنعتي و اقتصادي ايجاد كند بلكه برجام در رفع موانع رشد اقتصادي موثر است. بعيدينژاد با اشاره به اهميت نقش مردم در توسعه سياسي و اقتصادي يك كشور ابراز داشت: نقش مردم در روند سياسي جامعه امري مهم است كه ميتواند ضامن رشد اقتصادي نيز باشد. وي با اينكه برجام را «فرصت مهمي براي كشور ما براي حركت در مسير رشد و توسعه » خواند، در پاسخ به اين سوال كه پس از اجراي برجام آيا مشكلات اقتصادي كشور رفع ميشود، گفت: كاهش مشكلات اقتصادي و حذف موانع ايجاد شده در راه توسعه اقتصادي از آثار برجام است اما قرار نيست برجام در ايران توسعه صنعتي و اقتصادي ايجاد كند. وي با بيان اينكه ما ادعا نداريم كه امروز و پس از توافق در همه عرصهها شاهد تحول صنعت باشيم، اضافه كرد: پس از حذف موانع بايد از فرصتهاي به دست آمده به خوبي استفاده و آنها را مديريت كنيم. مديركل سياسي و بينالمللي وزارت امور خارجه افزود: برجام ممنوعيت صادرات را از ميان برداشته و حذف اين ممنوعيتها موجب رشد اقتصادي است و البته بايد به اين نكته دقت كنيم كه در صورت عدم برنامهريزي براي استفاده از فرصت ارتباط با ديگر كشورها، رشدي نيز نخواهيم داشت. وي در پاسخ به سؤالي در اين ارتباط كه اگر برجام اجرايي نشود چه تبعاتي خواهد داشت، گفت: با توجه به صحبتهايي كه با كشورهاي اروپايي داشتهايم اگر امريكا برجام را نقض كند آنها مسير خود را ادامه دهند، اگر مديركل امور سياسي و امنيت بينالمللي وزارت خارجه محدوديتهاي صدور رواديد در امريكا را جزو نگرانيهاي تهران و از پروندههاي باز برشمرد و گفت: اگر اين قانون همان طور كه كنگره تدوين كرده اجرا شود نقض برجام است. رئيس هيئت كارشناسي ايران در مذاكرات با 1+5 افزود: اين بحث مربوط به ايران نيست بلكه اولين جبهه مقابله با آن اروپاييها هستند. سفيران اتحاديه اروپا در واشنگتن به اين قانون اعتراض كردهاند و اين قانون اگر همانگونه كه كنگره تدوين كرده اجرا شود، از نظر ما نقض برجام است.
امريكاييها فكر نميكردند...
بعيدينژاد با بيان اينكه مذاكرات هستهاي براي امريكاييها منحصر به فرد بود، غربيها به طور مشخص ميگفتند فردو بايد تعطيل و برنامه هستهاي فقط بايد در نطنز انجام شود، ادامه داد: آنها ميگفتند رآكتور آب سنگين اراك براي ما توجيه پذير نيست، چون توليد پلوتونيوم در آن ايجاد نگراني ميكند و بايد تبديل به آب سبك شود تا پلوتونيوم توليد نشود. بعيدينژاد با اشاره به موضع غربيها در مذاكرات عنوان كرد: غربيها در مذاكرات ميگفتند ايران تاسيساتي ندارد كه نياز به سوخت هستهاي داشته باشد. خانم شرمن تا همين ماههاي اخير در مذاكرات ميگفت بايد تعداد سانتريفيوژها خيلي خيلي خيلي خيلي (هشت بار) كمتر از ظرفيت موجود باشد. بعيدينژاد با بيان اينكه 1040 سانتريفيوژ در فردو باقي ميماند اما غنيسازي نميكند، ادامه داد: نيروگاه تحقيقاتي اراك آب سنگين باقي ماند و اين از كارهاي بسيار سخت ما بود. غربيها تمام دانشمندان خود را وارد مذاكره كرده بودند و با بسيج همه نيروهاي خود سعي داشتند با ايران مقابله فني كنند و ميگفتند طرح ايران براي ابقاي آب سنگين اراك قابل اجرا نيست. وي با اشاره به اينكه يكي از شاهكارهاي ايران در مذاكرات هماوردي با قدرتمندترين كشورهاي جهان در قبول فناوري هستهاي بود، گفت: تعداد سانتريفيوژهاي فعال از 500 عدد درخواستي امريكا به 5060 سانتريفيوژ رسيد. مديركل امور سياسي و امنيت بينالمللي وزارت امور خارجه در ادامه با بيان اينكه امريكاييها دنبال تغيير رژيم در ايران بودند و با طراحي تحريمها اين هدف خود را دنبال ميكردند، خاطرنشان كرد: امريكاييها براي رفع تحريمهاي خودشان گيج شده بودند و به ما در مذاكرات گفتند فكر نميكرديم روزي مجبور شويم اين تحريمها را لغو كنيم.
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]