واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: اصلاح رفتار مردم كليدي ترين بخش مبارزه با گرانفروشي
ماجراي چاي !تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز:هر آنچه اين روزها به نام كمبود چاي و قند عنوان ميشود شايعاتي ناشي از تعطيلات و به منظور سوءاستفاده سودجويان است.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، فعالان صنفي بر اين باورند اخباري كه مبني بر محدوديت واردات قانوني و برخورد جديتر با چاي قاچاق پخش شده است، قاچاقچيان را بر آن داشته كه به خاطر حفظ وضع موجود و از دست ندادن سودهاي سرشار به شايعات كمبود چاي دامن بزنند.
به اعتقاد فعالان صنفي گويا تجربهاي كه برخي محتكران در زمينه گراني برنج و هجوم مردم به بازار پس از گراني آن داشتند موفق بوده و آنها اين بار پس از برنج، بازار قند و شكر و چاي را نشانه گرفتهاند.
قيمت هر كيلو چاي پرمصرف كه در بازار تهران پيش از تعطيلات 8500 تا 9 هزار تومان بود در روزهاي تعطيل به 11 هزار و پس از آن به 25 هزار تومان رسيد و اين قيمت در حال حاضر كاهش يافته است. قيمت قند و شكر نيز تا حدي به حالت عادي خود بازگشته است.
هيچ كمبودي وجود ندارد
قاسمعلي حسني ـ رييس اتحاديه بنكداران مواد غذايي تهران ـ درباره دلايل گراني چاي گفت:هيچ گونه كمبودي در زمينه چاي وجود ندارد و بيش از ميزان مصرف مردم چاي داخلي و خارجي موجود است.
وي هر گونه كمبود چاي و قند را قوياً تكذيب كرد و گفت:تاكنون به هيچ مورد احتكار چاي و قند برخورد نكردهايم و اگر گزارشي در اين زمينه به دست ما برسد سريعاً برخورد ميكنيم و در حال حاضر اقدام به انجام تحقيقاتي درباره سرچشمههاي اين شايعات كردهايم تا بدانيم اين شايعات از كجا ناشي ميشوند و جو بازار را اين گونه به هم ميريزند.
رييس اتحاديه بنكداران مواد غذايي تهران ادامه داد:براي اينكه هيچ گونه شائبه احتكار توسط واحدهاي صنفي زير مجموعه اين اتحاديه پيش نيايد در نامه اي به تمامي واحد ها اعلام كردهايم كه هر گونه حملونقل چاي و قند بايد با فاكتورهاي خريد انجام شود.
حسني به مردم توصيه كرد كه از خريد چاي و قند با قيمتهاي بالا خودداري كنند چرا كه به زودي قيمت اين دو كالا ارزان خواهد شد.
مردم تخلفات را گزارش كنند
در همين حال سازمان نظارت و بازرسي شوراي اصناف كشور اعلام كرد :از آنجا كه برابر گزارشهاي مردمي، برخي از افراد سودجو اقدام به انجام تخلفاتي از جمله نگهداري و كاهش عرضه كردهاند لذا بدين وسيله اعلام ميشود به بازرسان اين سازمان و سازمانهاي بازرگاني استانها و اصناف ابلاغ شده نسبت به افزايش بازرسي از انبارها و عمده فروشيها اقدام كنند.
همچنين با توجه به برخي شكايات واصله از مصرفكنندگان تقاضا ميشود ضمن دقت در هنگام خريد در صورت مشاهده هر گونه تخلف مراتب را از طريق تلفن 124 ستادهاي خبري و همچنين تلفن 88437828بازرسي و نظارت مجامع امور صنفي براي برخورد قانوني با متخلفان اعلام كنند.
توليد داخلي بايد حمايت شود
همچنين جلالالدينمحمد شكريه ـ رييس مجمع امور صنفي رشت ـ با اشاره به مصرف 120هزار تني چاي كشور در سال به ايسنا گفت :نزديك به نيمي از اين مقدار در استانهاي شمالي كشور توليد ميشود كه در صورت حمايت دولت اين ميزان ميتواند به 80 تا 100 هزار تن در سال افزايش يابد ؛ در واقع اگر كشاورز گيلاني خيالش راحت باشد كه برگ چاي خود را به موقع و با قيمت مناسب ميفروشد قطعاً در چينش چاي كه نقش بسيار مهمي در كيفيت چاي دارد دقت بيشتري خواهد كرد و علاوه بر آن با زيركشت بردن سطح بيشتري از اراضي كشاورزي كميت آن را هم افزايش خواهد داد.
نايب رييس اول شوراي اصناف كشور تاكيد كرد: گراني كنوني چاي كاذب است و انبارهاي گيلان و مازندران پر از چاي و آماده روانه شدن به بازار است و تشنج كنوني بازار فقط به دليل شايعات است.
شكريه تصريح كرد :البته بايد پذيرفت كه اگر واردات چاي محدود شود قيمت چاي افزايش خواهد يافت اما براي حمايت از توليد داخل چارهاي جز اين نيست.
به گفته او هر كيلو محصول برگ چاي كشاورزان امسال از سوي دولت با قيمت 214تا 365 تومان خريداري شده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينكه چايهاي خارجي وارداتي سلامتي مردم را تهديد ميكند گفت :گام مثبت دولت در ايجاد محدوديت و كنترل واردات چاي ميتواند باعث حراست از سلامت مردم باشد چرا كه اسانسهايي كه در چايهاي خارجي وجود دارد بنا به اظهار بسياري از پزشكان سرطانز است.
وي گفت:در صورت حمايت دولت چاي داخلي سالم و بسيار با كيفيت در كشور توليد و مصرف خواهد شد.
سزاي گرانفروش ...
به نظر ميرسد سودجويان با استفاده از شايعات و همچنين رفتارشناسي مردم كه در هنگام كمبود و گراني به بازار هجوم ميآورند و زمينههاي كمبود و گراني كاذب رامهيا ميكنند و هر از گاهي به سراغ يكي از كالا هاي پرمصرف رفته و بازار آن را متشنج كرده به سودهاي سرشار دست مييابند ، در اين ميان اصلاح رفتار مردم كليدي ترين بخش ماجراست چرا كه " سزاي گرانفروش نخريدن است ".
انتهاي پيام//
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]