واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: آردهاي بيكيفيت، بهانه نانوايان بيرجند براي پخت نان نامرغوب
اين روزها در بيرجند وقتي براي خريد نان به نانوايي ميروي، صداي اعتراض و نارضايتي از نامرغوب بودن نان خريداري شده و توضيح نانوايان مبني بر بيكيفيت بودن آرد شنيده ميشود.
اين جمله را يك شاطر نانوايي در يكي از ميادين بيرجند ميگويد و ادامه ميدهد: با وجود آنكه به هر كيسه آرد 600 گرم نمك هم اضافه ميكنيم ولي باز هم خمير ميريزد. بنابراين به جاي نان لواش، نان تافتون پخت ميكنيم. خروي سهميه آرد تحويلياش را 13 كيسه عنوان ميكند و ميگويد: حدود 70 تا 80 كيسه هم از قبل در انبار داريم كه به علت بيكيفيتي نميتوانيم به نان تبديل كنيم. به گفته او لازم است تا بر واردات گندم به استان خراسان جنوبي نظارت بيشتري انجام شود.
يك نانوا در خيابان طالقاني هم ميگويد: حدود 5 روز است كه به ما آردي تحويل داده شده كه بسيار نامطلوب است و آرد با كيفيت بهتر هم در دسترس نداريم تا با آن مخلوط كنيم. ابراهيم زنگويي با بيان اينكه اين آرد بدون چسبندگي است و هنگام گذاشتن روي دستگاه پاره ميشود ميافزايد: هرچه مايه را به صورت سفت خمير ميكنيم و يا نمك ميزنيم، باز هم ميريزد.
به گفته وي، قبلاً براي هر 3 كيسه آرد يك كيلو و 200 گرم نمك اضافه ميشد ولي الان حدود 3 كيلو نمك ميريزيم ولي باز هم جواب نميدهد.
او ادامه ميدهد: مردم از وضعيت فعلي نان ناراضياند و دردسرش با نانواست، بنابراين توجه مسئولان به وضعيت آرد نانواييها بسيار لازم و ضروري است.
وي اضافه ميكند: از شركت غله خواستم تا مقداري آرد با كيفيت هم در كنار سهميه روزانه بدهد تا با مخلوط كردن آن بتوانيم نان خوبي تهيه كنيم اما هنوز خبري نشده است.
مسئول كنترل كيفيت يك شركت آرد در بيرجند نيز ميگويد: گندمهاي وارد شده به خراسان جنوبي از استان سمنان خريداري شده كه از نظر چسبندگي ضعيفتر از گندمهاي ديگر است.
فهيمه رهگذري تصريح ميكند: اين گندم از نظر شكل ظاهري، هيچ تفاوتي با ساير گندمها ندارد ولي در صورت آرد شدن، مقدار چسبندگي آن كمتر است و همين امر موجب به وجود آمدن مشكلاتي در تبديل آن به نان ميشود.
وي ادامه ميدهد: اگر زمان نگهداري اين آرد در انبار بيشتر باشد، بر بهبود كيفيت آن مؤثر خواهد بود. او ميگويد: استفاده از آب كمتر هنگام خميرگيري، به تدريج خمير گرفتن، كاهش مدت زمان خوابيدن خمير و تجربه نانوا، در بالا رفتن كيفيت نان بسيار مؤثر است.
وي اضافه ميكند: چسبندگي گندمهاي استاندارد و با كيفيت حدود 35 درصد و گندم وارداتي از سمنان حدود 30 درصد است. به گفته او، تا يكي دو هفته آينده مشكل گندمهاي جديد وارداتي استان با جايگزيني با گندمهاي با كيفيت رفع ميشود. مدير شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه 5 استان هم ميگويد: بيش از 50 درصد گندم مورد نياز خراسان جنوبي از ساير استانها وارد ميشود و همين امر موجب متفاوت بودن آرد و متغير شدن كيفيت نان ميشود.
بهشتي، خميرگيري با آب سرد، حجم خميرگيري كم و دفعات خميرگيري زياد، استفاده بهينه از خمير مايه و... را از راهكارهاي اصلي بهبود كيفيت نان نانواييها عنوان ميكند. وي اضافه ميكند: موضوع جايگزيني گندم از ساير استانهاي ديگر در دستور كار قرار گرفته تا كيفيت آرد به وضعيت قابل قبول بازگردد.
گزارش از: محمود بستاني
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 434]