واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اهدا خون، اهدا زندگي و سلامت به همنوع/ بهبهانه روز جهاني اهدا خون
درجهان امروزي به رغم اينكه تحول عظيم علمي و پيشرفتهاي بزرگي در زمينه پزشكي رخ داده است ، ولي هنوز تامين خون سالم و كافي از مهمترين دغدغههاي مجامع پزشكي جهان محسوب ميشود.
۲۵خرداد ماه روز جهاني اهداكنندگان خون است و همه ساله در اين روز توسط دستگاههاي ذيربط از اهداكنندگان خون به بيماران نيازمند تجليل ميشود.
برغم پيشرفتهاي بشر در سالهاي اخير در زمينههاي مختلف ولي تاكنون هيچ جايگزيني براي اين ماده زندگي بخش بدست نيامده است و خون و فرآوردههاي آن بايد توسط همنوعانشان تامين شود.
براساس آمارهاي جهاني هماكنون علت مرگ ساليانه ۱۵۰هزار نفر از زنان باردار در سطح جهان نرسيدن خون به اين افراد است.
خوشبختانه در سالهاي اخير فرهنگ اهدا خون در كشور درحد مطلوبي بوده است بطوريكه براساس شاخص جهاني به ازاي هريك هزار نفر بايد ۲۰نفر اهداكننده خون وجود داشته باشد و در حال حاضر اين شاخص در كشور ايران به ازاي هر يك هزار نفر ۲۵اهداكننده است.
اين امر بدون شك محصول ريشهدار بودن فرهنگ اهداي خون در تمدن ايراني و اعتقادات ايرانيها است و ايران اكنون ادعا ميكند كسي در اين كشور بر اثر كمبود خون جان خود را از دست نميدهد.
آري خون سيالي است اعجابآور كه شادمانه در رگها ميدود و حيات و زندگي را به تساوي بين همه سلولها تقسيم ميكند و سرخي آن پيامآور زندگي و زنده ترين رنگ طبيعت است.
بيآن زندگي ميميرد و در نقصان آن حيات پژمرده ميشود و با آن زندگي به شكوفه مينشيند ولي تا مدتها اين مايع حياتي براي بشر معمايي بزرگ بود و اهداي خون ناشناخته.
امروزه هر كودك دبستاني با گروههاي خوني آشناست، هر نوجوان نحوه انتقال خون را در كتب درسي خود مطالعه كرده است و هر جوان حداقل يكبار اهداي خون را تجربه كرده است.
اما اهداي خون از سوي انسانها به عنوان اقدامي فداكارانه قابل ستايش و بيانگر اهدا زندگي به همنوع است.
"ملكه برخورداري" يكي از اهداكنندگان مستمر خون در ايلام است كه به طور معمول در هر سال سه مرتبه خون اهدا ميكند.
زمانيكه هدفش را از اين اقدام پرسيدم سوال من را با سوال جواب داد كه چرا خون اهدا نكنم؟ چون با اين كار به همنوع نيازمند خون اهدا ميكنيم.
اهداكننده ديگري ميگويد: اگرچه اهدا خون در سالهاي اخير نه تنها در اين استان بلكه در سطح كشور رواج يافته ولي بايد اين فرهنگ بيشتر نهادينه شود.
"ميترا رضايي" افزود: چنانچه با تبليغات مناسب فرهنگ اهدا خون رواج يابد تعداد اهداكنندگان نيز به چند برابر اضافه خواهند شد.
مدير پايگاه انتقال خون ايلام نيز در اين خصوص گفت: هم اكنون بيش از چهارهزار و ۷۰۰نفر در اين استان به عنوان اهداكننده مستمر خود با اين مركز در ارتباط هستند.
دكتر"مجيد زينلي" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين افراد شامل مرد و زن ساليانه حداقل دوبار براي اهدا خون بهاين پايگاه مراجعهميكنند.
وي گفت: مردم استان ايلام سال گذشته در مجموع ۱۱هزار و ۲۴۰واحد خون به اين سازمان اهدا كردند.
وي اضافه كرد: از اين ميزان ۴۲درصد توسط اهداكنندگان مستمر خون جمع آوري شده است.
به گفته زينلي، همچنين سه هزار و ۴۰۰واحد خون از اين ميزان به عنوان مازاد بر نياز براي نيازمندان استانهاي همجوار ارسال شده است.
وي اظهار داشت: در سال جاري نيز تاكنون در مجموع دو هزار و ۵۰۰واحد خون اهدا شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل هشت درصد افزايش يافته است.
وي افزود: اين ميزان به فرآوردههاي خوني پلاكت، پلاسمها، خون شسته شده و گلبولهاي قرمز فشرده تبديل شده است.
وي ابراز اميدواري كرد تا پايان سال جاري ميزان كل خونهاي اهدايي مردم استان نسبت به سال قبل هفت درصد افزايش يابد.
زينلي از مردم استان ايلام خواست تا با اهدا خون به همنوعان خود زندگي را به ديگران ببخشند.ك/۴
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 280]