واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: "چگونه کاخ سفید پیروزی را تقدیم روسیه و ایران کرد؟"
پایگاه اینترنتی فارن پالسی در گزارشی به قلم امیلی هوکایم تحت عنوان « چگونه کاخ سفید پیروزی را تقدیم بشار اسد، روسیه و ایران کرد؟ » نوشت: برخلاف ارزیابی های غلط غربی ها، روسیه و ایران در نهایت موفق شدند تا نتایج جنگ را در سوریه تغییر دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، تحلیلگر اندیشکده انگلیسی «بنیاد بینالمللی مطالعات استراتژیک» با هشدار درباره پیشرویهای ارتش سوریه و حامیان آن در استان حلب و با انتقاد از مواضع دولت آمریکا درباره سوریه، نوشت: پیشرویهای ارتش سوریه، قواعد بازی را به نفع ایران و روسیه تغییر داده است.
امیلی هوکایم تحولات کنونی (فوریه ۲۰۱۶) را با تحولات میدانی فوریه سال ۲۰۱۵ قیاس کرد و اذعان کرد که اکنون ارتش سوریه با حمایت حملات هوایی روسیه و حمایتهای ایران توانسته پیشرویهای خوبی به ویژه در استان حلب بدست آورد.
او با ابراز نگرانی شدید درباره سقوط استان حلب ادامه داد: «اگر شورشیان حاضر در بخشهایی از شهر(حلب) در نهایت سقوط کنند، این یک پیروزی شگرف برای اسد خواهد بود.»
از نظر تحلیلگر اندیشکده «بنیاد بینالمللی مطالعات استراتژیک» حملات و حضور نظامی روسیه در سوریه، سبب شده قوانین و قواعد بازی جدیدی در سوریه ایجاد شود.
وی در بخش دیگری از گزارش خود اذعان میکند که نیروهای ارتش سوریه و حامیان آن در همه جبههها از شمال و جنوب و غرب و شرق علیه مخالفان و «شورشیان» در حال پیشروی و جنب و جوش هستند. حملات ارتش در حما و حمص ،گروه های مخالف را کاملا زمین گیر و بی اثر کرده است و در شمال نیز ترکیبی از نیروهای اسد و نیروهای مردمی و حملات روسیه ،کارایی ائتلاف جیش الفتح را در لاذقیه از کار انداخته است. ولی این دستاوردهای اطراف حلب است که بزرگترین تهدید بر ضد مخالفان اسد به شمار می رود. ادلب احتمالا هدف بعدی نیروهای اسد خواهد بود.
وی در ادامه نوشته وضعیت شکننده نیروهای مخالف اسد در منطقه حلب ممکن است هزاران جنگجوی دیگر را به سمت مرزهای ترکیه بکشاند. دهها هزار تن از تروریست ها در حلب هم اکنون در حال فرار به سمت کیلیس در مرز ترکیه هستند. این راهبرد روسیه با هدف پاکسازی نواحی مهم از تروریست ها و در عین حال زمین گیر کردن مخالفان و خنثی کردن فعالیت های کشورهای همسایه و غربی و آمریکا صورت می گیرد. اسد نیز راهبرد تشدید تدریجی و حساسیت زدایی از اوضاع منطقه را در پیش گرفته که البته به خوبی کارساز شده است.
از سوی دیگر چشم انداز قدرت گرفتن کردها زنگ های خطر را برای ترکیه به صدا در آورده است. آنکارا در طول تابستان امید داشت تا در منطقه مرزی با سوریه یک منطقه امن حائل ایجاد کند. ترکیه در این راستا گروه جبهه النصره را به عقب نشینی از منطقه ترغیب کرد و از سوی دیگر دولت آمریکا در راستای محاسبات خود پیشنهادات ترکیه را آنقدر معلق نگهداشت تا دیگر اجرایی نباشد. ترکیه هم اکنون با معمایی دردناک روبروست : ساکت بنشیند و بدون دست زدن به هیچ اقدامی نظاره گر طوفانی باشد که در آن سوی مرزهای این کشور به راه افتاده ،یا به طور مستقیم در سوریه دخالت کند که در آن صورت شعله های آتش مشکلات با کردها در داخل کشور برافروخته خواهد شد.
امیلی هوکایم همچنین نوشت: «ترکیه و عربستان سعودی که اصلیترین حامیان شورشیان هستند، اکنون در حال از دست دادن گزینههایشان هستند. دیگر انتقال تسلیحات هم نمی تواند توازن قوا را تغییر دهد».
در بخش دیگری از این یاداشت آمده است: «ورشکستگی سیاست آمریکا عمیقتر از این حرفها است.
یک شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]