واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ويليام چيتيك فردا قلب فلسفه اسلامي را بررسي ميكند
نشست "قلب فلسفه اسلامي: جستجوي معرفت نفس در آموزههاي بابا افضل كاشاني" با حضور ويليام چيتيك فردا 10 صبح در مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري مهر، نشست "قلب فلسفه اسلامي: جستجوي معرفت نفس در آموزههاي بابا افضل كاشاني" با سخنراني ويليام چيتيك فردا چهارشنبه 10 صبح به زبان فارسي در مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران برگزار ميشود.
ويليام چيتيك در سال 1943م.(1322ش.) در شهر ميل فورد، از توابع ايالت كنتيكت امريكا در خانوادهاى با مذهب پروتستان ديده به جهان گشود. دوران دبيرستان را در زادگاه خويش سپرى كرد و بعد از گذراندن اين مقطع تحصيلى، وارد دانشگاه گرديد و در رشته تاريخ در كالج وستر به اخذ مدرك كارشناسى نايل آمد و چون احساس نمود مطالعات تاريخى در خصوص مشرق زمين و خاورميانه، نياز مبرمى به دانستن زبان عربى دارد، براى فراگيرى آن به سرزمين لبنان مهاجرت كرد و در دانشگاه آمريكايى بيروت تحصيلات خويش را پى گرفت.
وى در اثناى اين مطالعات، به عرفان اسلامى علاقهمند گشت و بعد از آشنايى با دكتر سيد حسين نصر و حضور در جلسات او، اشتياقش شدت يافت. بعد از بازگشت به امريكا، براى آشنايى با عرفان شرقى، كتاب مثنوى را كه به زبان انگليسى ترجمه شده بود، مطالعه كرد و محصول اين تلاش را در اختيار ساير علاقمندان قرار داد. شور زايدالوصف او براى آموختن عرفان ناب اسلامى موجب شد كه به ايران بيايد و در رشته ادبيات دانشگاه تهران مشغول تحصيل گردد. مدت اقامت او در ايران، 12 سال به درازا كشيد. چيتيك پس از اخذ درجه دكترا در زبان و ادبيات فارسى از دانشگاه تهران در سال 1353ش. در دانشگاه صنعتى شريف به تدريس علوم انسانى مشغول گرديد.
وى در طول تحصيل، با دانشوران و اديبانى چون جلالالدين همايى و استاد سيد جلالالدين آشتيانى مأنوس گرديد؛ اما كار اساسى وى با دكتر سيد حسين نصر در موضوع فلسفه و معارف اسلامى بود. پس از تأسيس انجمن فلسفه، وى نزد هانرى كربن به فراگيرى عرفان و تصوف پرداخت.
ويليام چيتيك كه هم اكنون در دانشگاه ايالتى نيويورك، در شهر استونى بروك، استاد گروه مطالعات تطبيقى اديان است، به زبان فارسى و عربى و متون كلاسيك عرفانى اين دو زبان، تسلط كامل دارد.
ويليام چيتيك در آثار خود تلاش كرده تا قواعد سلوك در عرفان نظرى و عملى را در قرآن و سنت بجويد. او معتقد است كه مقامات معنوى به دست آمده از راه كشف و شهود، با مباحث برهانى تناقض ندارد.
مجموعه تأليفات چيتيك، اعم از ترجمه شده و ترجمه نشده، عبارتند از: درآمدى بر تصوف و عرفان اسلامى، عوالم خيال ابن عربى و مسئله كثرت دينى، راه عرفانى عشق، آموزه صوفيانه مولوى، نقد النصوص، فى شرح نقش النصوص عبدالرحمن جامى، برگزيده آثار ائمه شيعه (منتخبى كه علامه طباطبايى فراهم آورده بود)، ترجمه و شرح لمعات فخرالدين عراقى، ايمان و عقل در اسلام، تجلى حق درباره اصول جهانشناسى ابن عربى، درباره خودشناسى در فلسفه بابا افضل كاشانى، سيماى اسلام در كليات جهان بينى اسلامى، معرفت و عرفان، ترجمه صحيفه سجاديه به زبان انگليسى با مقدمهاى مشروح با عنوان زبور اسلام، آموزههاى صوفيانه مولوى.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]