واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: وزیر آموزش و پرورش:1/ کوچکترین تصمیم در آموزش و پرورش جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد وزیر آموزش و پرورش گفت: کوچکترین تصمیم و حرکتی در آموزش و پرورش با توجه به اینکه به نوعی مخاطب آموزش و پرورش همه جامعه هستند، جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
۱۳۹۴ يکشنبه ۱۸ بهمن ساعت 09:16
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، علی اصغرفانی در نشست خبری که صبح امروز 18 بهمن ماه در وزارت آموزش و پرورش ساختمان شهید رجایی برگزار شد، اظهار داشت: ایام الله دهه فجر را به همه اصحاب رسانه تبریک عرض می کنم و امیدوارم در واقعه مهم 7 اسفند یعنی انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری حضور حداکثری مردم خوب و همیشه صحنه را داشته باشیم. همچنین امیدواریم مردم مانند گذشته در راهپیمایی پرشور 22 بهمن شرکت کنند تا سی و هشتمین سال پیروزی انقلاب را جشن بگیریم.
وی افزود: آموزش و پرورش در دو بعد اهمیت ویژه ای دارد که بعد اول از نظر کیفی و اثرگذاری است. همان طور که می دانید آموزش و پرورش متولی تربیت نسل آینده کشور است که این نسل در آینده باید کشور را اداره کند و به نوعی آموزش و پرورش زیرساخت منابع انسانی را تامین می کند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: یکی دیگر از کارکردهای آموزش و پرورش انتقال فرهنگ است که فرهنگ را از نسل گذشته به نسل آینده منتقل می کند که این کارکرد در دنیا نیز مورد اهمیت است. از سوی دیگر بعد کمیت نیز در آموزش و پرورش از اهمیت بالایی برخوردار است. حدود 13 میلیون دانش آموز در 105 هزار مدرسه در 750 منطقه آموزشی در سراسر کشور مشغول تحصیل هستند که این گستردگی در هیچ سازمان دولتی وجود ندارد و به تعبیر دیگر آموزش و پرورش فصل مشترک دولت و ملت است.
وی گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری ما بیش از 40 نفر میلیون مخاطب مستقیم داریم یک میلیون فرهنگی ، 13میلیون دانش اموز و 26 میلیون والدین آن ها هستند که مجموعا 40 میلیون می شوند. البته هر کدام از این دانش آموزان اقوامی دارند که با آن ها در ارتباط هستند و به نوعی می توان گفت که آموزش و پرورش کل جامعه را مورد خطاب قرار داده است و کوچکترین تصمیمات و حرکت در این وزارتخانه به طور مستقیم جامعه را متاثر می کند. به همین دلیل است که اصحاب رسانه نسبت به این دستگاه حساسند.
فانی افزود: مهم ترین رویکر رسانه ها باید حفظ آرامش و امید در حوزه آموزش و پرورش باشد. در دو سال و نیم که از عمر دولت تدبیر و امید می گذرد، آموزش و پرورش توانسته آن ها را به نتیجه برساند، ابتدا پوشش تحصیلی در دوره پیش دبستانی است. روز اولی که ما کار را تحویل گرفتیم یعنی سال 92 این پوشش 38.2 درصد بود یعنی از هر 100 کودک 38.2 درصد در پیش دبستانی حضور داشتند، اما این درصد در دو سال گذشته به 55.3 درصد افزایش داشته که جهت گیری بسیار مناسبی به خصوص در مناطق محروم و دو زبانه داشته ایم.
وی ادامه داد: در مناطق دوزبانه، زبان و گویش محلی فارسی نیست بنابراین دوره پیش دبستانی ضرورت بیشتری در این مناطق دارد. اگر کودکان مناطق دو زبانه در دوره پیش دبستانی شرکت کنند، افت تحصیلی کاهش پیدا می کند.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اینکه دوره پیش دبستانی در مناطق دو زبانه باشد، رویکرد مهمی برای توسعه زبان فارسی وجه غالب و باعث وحدت ملی خواهد شد. وضعیت دوره پیش دبستانی اجباری نیست، اما دوره های ابتدایی متوسطه اول و دوم جز دوره های رسمی و اجباری است. در دوره ابتدایی زمانی که ما کار را تحویل گرفتیم 98.3 درصد تحت پوشش بوده است که این رقم امسال به 98.45 درصد در دوره ابتدایی افزایش پیدا کرده که همین موضوع ارائه خدمات آموزشی را مشکل تر کرده است.
وی افزود: سال گذشته در کل کشور 110 مدرسه با یک دانش آموز وجود داشت و این نشان دهنده سیاست جدی آموزش و پرورش برای تحت پوشش قرار دادن تمام دانش آموزان است که مدرسه ای را با یک دانش آموز، یک معلم و ارائه خدمات آموزشی دایر می کند و همچنین حدود 4 هزار و 800 مدرسه وجود دارد که کمتر از 5 دانش آموز در آن تحصیل می کنند و این نشانه عزم جدی دولت تدبیر و امید برای افزایش دانش آموزان تحت پوشش در دوره ابتدایی است و این که ما هنوز به 100 درصد پوشش نرسیده ایم. با وجود مدارس در همه مناطق برخی خانواده ها فرزندان خود را ثبت نام نمی کنند که برخی ناشی از مشکلات فرهنگی است که دختران خود را ثبت نام نمی کنند و برخی دیگر دلیل اقتصادی دارد یعنی فرزند آن ها منبع درآمدی برای خانواده است.
فانی ادامه داد: از سال تحصیلی 93-94 و 94-95 انسداد مبادی بی سوادی را آغاز کردیم و تلاش می کنیم که بی سواد جدید تولید نشود و حدود 46 هزار کودک در پایه اول سال گذشته تحصیلی و 25 هزار کودک از تارکین تحصیل را در سال تحصیلی جدید در مدارس ثبت نام کرده ایم که اقدامی مشکل اما ارزشمند بود که ظرف دو سال گذشته برای مبارزه با بی سوادی صورت گرفته و برای تشکیل کلاس و مدرسه ما مشکلی در دوره ابتدایی نداریم.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در دوره متوسطه اول دانش آموزان تحت پوشش ما 94 درصد است که تحت پوشش بالایی نسبت به سال های گذشته است و در متوسطه دوم 82 درصد دانش آموزان را تحت پوشش قرار دادیم، البته همان طور که می دانید متوسطه اول و دوم ما نظام چندمعلمه است.
خبر در حال تکمیل است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]