تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837847447
وعده تکمیل ترمینال تبریز در ایستگاه آخر احداث ترمینال تبریز پس از 28 سال!
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وعده تکمیل ترمینال تبریز در ایستگاه آخر
احداث ترمینال تبریز پس از 28 سال!
بعد از گذشت نزدیک سه دهه از مطالعه و عملیات اجرایی آن، همزمان با دهه فجر و به عبارت دیگر پس از گذشت 28 سال، زمزمه افتتاح ترمینال بزرگ تبریز به گوش میرسد!
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، امروزه فراهم شدن امکانات و تسهیلات و ساماندهی سیستم حمل و نقل همگانی به جهت کاهش ترافیک، سرعت در تردد و همچنین افزایش امنیت در وسایل حمل و نقل همگانی از اهمیت بالایی برخوردار است، اما چرا با وجود این همه مزیت برای یک شهر، منطقه و به ویژه شهروندان آن، باز هم برخی دستگاهها، متولیان امر و به خصوص مسئولان و مدیران برای سرانجام رسیدن به موقع اجرای این نوع پروژهها، آن طور که باید و شاید، به اهمیت کار و وظایف خویش عمل نکردهاند. * مدرنترین و زیباترین پایانه شهری کشور کجاست حال آنچه در این زمینه اهمیت دارد اینکه، مردم آذربایجان و به ویژه تبریزیها در طول تاریخ کشورمان نشان دادند، که همیشه و در همه حال در امور مختلف همواره پیشگام و پیشتاز بودهاند، در بحث حمل و نقل همگانی و داخل شهری نیز این تبریزیها بودند که برای اولین بار در کشور، در سال 1280 «تراموا یا قطارشهری»، را راهاندازی کردند.
به عبارت دیگر در سال 1280 خورشیدی، تبریز شاهد راهاندازی نخستین تراموای کشور برای جابهجایی مسافران بود. میدان محل استقرار این وسیله امروزه به قونقا باشی معروف است. «قونقا» یا تراموا از سال 1280 تا 1320 خورشیدی به مدت 40 سال در تبریز، مردم را در فاصله ایستگاه راهآهن این شهر تا قونقا باشی جابهجا میکرد. نیروی محرکه واگنهای قونقا، اسبها بودند، که واگن را روی ریل به حرکت در میآوردند. * تبریز، خاطراتش را از دست میدهد به هر حال آنچه در این زمینه مهم به نظر میرسد، اینکه آذربایجانیها و در راس آنها تبریزیها در اکثر موارد از جمله در اجرای برخی پروژههای عمرانی و در عرصههای مختلفی چون اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در خط مقدم سایر استانها و شهرهای کشورمان بوده است، چرا در بعضی زمینهها از جمله در اجرا و اتمام برخی پروژههای عمرانی همچون اتمام «ترمینال تبریز»، پس از گذشت نزدیک سه دهه، این پروژه این روزها قرار است، به بهرهبرداری برسد. از سوی دیگر، حال این پرسش مطرح میشود که تبریز، شهر اولینها چگونه میخواهد، خود را به عنوان «پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018» و در نهایت «شهر جهانی» مطرح سازد. آیا زیرساختهای لازم حمل و نقل عمومی و شهری، اقتصادی، فرهنگی، امکانات زیربنایی و ارتباطات برای شهر اولینها فراهم شده و یا باید منتظر این زیر ساختها شد. افزون بر آنچه گفته شد، در ادامه این گزارش به دیدگاه و نظرات برخی مسئولان و کارشناسان حوزه شهری و حمل و نقل میپردازیم. * مسئولان و کارشناسان، از حال و روز ترمینال تبریز میگویند شهردار تبریز، در این ارتباط موازیکاری را عامل اصلی عقبماندن پروژه بیان میکند و یادآور میشود: «با در نظر گرفتن همین نارسایی، مقرر شد مدیریت اجرای پروژه را به صورت یکپارچه بر عهده معاونت فنی و عمرانی شهرداری تبریز بگذاریم و سعی شده تا پایانه مرکزی تبریز، زیباترین و مجهزترین پایانه شهری کشور باشد، به طوریکه این پروژه ارزشمند، فراتر از کارکرد عمران و حملونقل، یک پروژه اجتماعی به شمار رفته و از نقاط افتخارآمیز شهر تبریز خواهد بود». صادق نجفی، در ادامه با اشاره به مقایسه روند تزریقات مالی در طول 26 سال، هزینه اعمالشده را تا مقطع کنونی، 80 میلیارد تومان عنوان میکند و میگوید:« از این مبلغ 20 میلیارد تومان از سال 68 تا سال 91 تزریق شده که البته همین مبلغ نیز با توجه به وقفههای طولانی، تاثیرگذاری خاصی نداشته است و این در حالی است، که تنها در دو سال گذشته، حدود 60 میلیارد تومان به پروژه تزریق شده است». وی میافزاید:« با بهرهبرداری از این پایانه، ظرفیت گردشگری تبریز برای ارائه خدمات به مسافران ورودی و خروجی شهر به 100 هزار نفر افزایش خواهد یافت».
* تبریز صاحب مدرنترین ترمینال کشور میشود رحیم شهرتیفر، فرماندار تبریز نیز با اشاره به فعال شدن پروژه نیمه تمام ترمینال تبریز طی دو سال اخیر میگوید:« امیدوارم پروژه ترمینال تبریز که سالهای سال به صورت نیمهتمام به حال خود رها شده بود، به همت شهرداری تکمیل و 22 بهمن ماه تقدیم شهروندان شود». معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز، هم با تاکید بر اینکه این پروژه زمانی آغاز شد، که هنوز آیین نامه «2800 زلزله» تدوین و ابلاغ نشده بود و همین موضوع، تجدید نظر در برخی شیوههای اجرا را برای تکمیل پروژه ضروری ساخت، میگوید:« با توجه به تاکیدات شهردار تبریز در مورد استفاده بهینه از مصالح و مدیریت هزینه، تلاش شد تا با تغییراتی در سبک سازه و اسکلت فلزی، در عین تزریق فناوریهای جدید عمرانی و به روز کردن اصول مقاومسازی، از حجم عملیات عمرانی گذشته نیز بیشترین و بهترین بهرهوری صورت بگیرد». * تبریزیها کلیددار مدرنترین و زیباترین پایانه شهری کشور محبوب عبداللهپور افزود: همچنین در ادامه «شهردار تبریز در حذف مدیریتهای پراکنده و اجرای متمرکز پروژه با محوریت معاون فنی و عمرانی شهرداری را عامل اصلی اوجگیری پروژه پس از حدود سه دهه عنوان میکند، و میافزاید:« ساختمان اصلی پروژه در سه طبقه به مساحت 22 هزار مترمربع و در ارتفاعهای مختلف طراحی شده و در نماسازی نیز از ترکیب زیبای کامپوزیت و شیشه استفاده شده است و در معماری ساختمان نیز، تاج ویژهای طراحی و اجرا شده است که در نوع خود، از جلوههای بینظیر معماری شهری به شمار میرود». * اتوبوس بازار وعده تکمیل ترمینال تبریز در ایستگاه آخر مدیرعامل سازمان پایانههای مسافربری شهرداری تبریز نیز در این ارتباط با اشاره به پیشینه اجرای پروژه ترمینال تبریز میگوید: مطالعه و طراحی پایانه مرکزی تبریز، در سال 66 و با در نظر گرفتن فضایی به وسعت 30 هکتار آغاز شد و دو سال طول کشید، و در همین راستا نیز پروژه در سال 68 وارد مرحله عملیاتی شد و در سال 74 فاز اول آن در 22 هکتار به پایان رسید، و با این حال، قسمت اصلی پروژه که همان ساختمان مرکزی است، باقی ماند». محمد قلیزاده، در ادامه با تاکید بر اینکه با افتتاح فاز نخست در سال 74، پروژه عملاً تعطیل شد و این تعطیلی 17 سال طول کشید، میافزاید:« عملیات اجرایی فاز دوم پروژه نیز در سال 91 و در فضایی به وسعت 7.5 هکتار شروع شد، اما با این حال، از سال 92 پروژه از حیث اراده تکمیل، وجهه جدیتری به خود گرفت». به گفته وی، طراحی و اجرای مراکز خرید، مراکز خدمات عمومی و رفاهی، محل بازی کودکان، اتاق مادر و کودک، آسانسورهای پنجگانه و پلههای برقی از جمله بخشهای ترمینال تبریز است. فریدون باباییاقدم، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر نیز در این خصوص میگوید:« این پروژه عظیم در سال 74 به صورت محدود، مورد بهرهبرداری قرار گرفته بود، با این حال، تکمیل آن پس از سالها توقف، موجب تقویت زیرساختهای گردشگری و ارتباطی شهر و استان خواهد شد».
* 28 سال انتظار، برای چی رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تبریز، هم با اشاره به اهمیت پروژه پایانه مرکزی تبریز بر این باور است: «افتتاح این پروژه پس از سالها بلاتکلیفی، مجموعهای زیبا و مجهز را به زیرساختهای گردشگری شهر خواهد افزود». ایرج شهینباهر، همچنین با تاکید بر اینکه همت مشترک عمرانی شهرداری، شورای اسلامی شهر و مدیریت استان، مجموعهای از پروژههای عمرانی را در آستانه بهرهبرداری قرار داده است، میگوید:« پروژههای تعریف شده از پشتوانههای مطالعاتی برخوردار بوده و دستاوردهای آن در حل گرههای ترافیکی شهر و صرفهجویی در وقت و هزینههای شهروندان خواهد بود». ایرانآهور، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این ارتباط معتقد است: «با بهرهبرداری از ترمینال بزرگ تبریز شهروندان خواهند توانست از یک پایانه آبرومند و در شان نام بزرگ تبریز استفاده کنند، چندین سال است که مردم به انتظار تکمیل و بهرهبرداری از ترمینال بزرگ تبریز نشستهاند و تکمیل این پروژه در دوره شورای چهارم پاسخ به انتظار شهروندان بوده است». در هر حال، ترمینال تبریز مهمترین و بزرگترین پایانه مسافربری در کلانشهر تبریز و شمالغرب کشور است، که در انتهای بلوار مشروطه و در ضلع شمالی بزرگراه شهید کسایی شهرستان تبریز واقع شده است. * تبریز، در انتظار سفر گردشگران داخلی و خارجی بد نیست در انتهای این گزارش و تحلیل، نیز ضمن اشاره به فکر تأسیس نخستین پایانهها در ایران به سبک ترمینالهای مدرن در ادامه هم به بخشی از اهمیت و جایگاه صنعت حمل و نقل در ارتقا و شکوفایی اقتصاد کشور بپردازیم. با این اوصاف، فکر تأسیس پایانهها در ایران به سبک ترمینالهای مدرن ابتداً در سال 1328 مطرح و اجرای اولین طرح پایانهها در کشور، سالها به طول انجامید، تا آنکه سرانجام احداث اولین پایانه مسافربری در سال 54 در اراضی خزانه تهران آغاز و در سال 58 تکمیل شد. با پیروزی انقلاب نیز در تیرماه سال 1359، اولین پایانه مسافربری در تهران، با عنوان ترمینال خزانه (جنوب)، به طور رسمی فعالیت خود را آغاز و به تدریج در طی سالهای بعد از آن، پایانه غرب و پس از آن پایانههای شرق و بیهقی در تهران، تأسیس و هم زمان نیز در دیگر شهرهای بزرگ کشور، احداث پایانههای بین شهری مورد توجه قرار گرفت و به این ترتیب پایانهها به عنوان بخش جداییناپذیر از ناوگان حمل و نقل برون شهری، مطرح شدند. به اعتقاد بسیاری از اقتصاددانان بینالمللی، مطالعات انجام شده در سطح کلان اقتصادی برخی کشورها نشان میدهد که سرمایهگذاری در حمل و نقل باعث افزایش رشد اقتصادی این کشورها شده و با افزودن بر بازدهی اجتماعی در سرمایه گذاریهای خصوصی موجبات سرمایهگذاری در زیرساختهای حمل و نقل را فراهم آورده است.
* توسعه حمل و نقل چون گردش خون در کالبد اقتصادی هر کشور همانطور که قبلاً هم اشاره شد، برخی متخصصان حمل و نقل نیز در این ارتباط بر این باورند که «یکی از نیازهای اولیه انسانی که با توسعه اقتصادی و اجتماعی دامنه گستردهتری پیدا کرده و امروزه جزء یکی از مظاهر تمدن به شمار میرود، مسئله حمل و نقل است، عده ای هم بر این عقیدهاند که جهش اقتصادی کشورهای توسعه یافته، بیشتر به دلیل اتخاذ روشهای صحیح حمل و نقلی بوده است. به این معنی که رشد و توسعه اقتصادی در ایجاد یک سیستم مطلوب حمل و نقل حایز اهمیت است و توسعه شبکه حمل و نقل نیز در رشد و توسعه اقتصادی هر کشور و منطقهای تأثیر میگذارد. در ادبیات اقتصادی، توسعه حمل و نقل چون گردش خون در کالبد اقتصادی هر کشور است و با تسریع در این گردش نیازهای حیاتی و اولیه اقتصادی در جامعه سریعتر برآورده میشود. قطعاً هرگونه بینظمی و کندی در آن ضررهای فراوانی به فرآیند رشد و توسعه وارد میکند، از این رو زمان و میزان سرمایهگذاری در بخش حمل و نقل به طور مستقیم و غیرمستقیم، روند توسعه را تحت تأثیر قرار خواهد داد». * گزارش از: موسی کاظمزاده
94/11/17 - 09:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
بناهای غیرمجاز در روستای تاریخی کندوان تا آخر شهریور ۹۵ فرصت تخلیه دارند/تأکید بر تسریع در اجرای احداث راه آهن
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز صورت گرفته در روستای تاریخ کندوان گفت تا آخر شهریور ماه فرصت می دهیم بناهای غیرمجاز به تدریج تخلیه شود تا در اول مهرماه نیز اقدام به تخریب شوند به گزارش خبرنگار دیار آذربایجان از تبریز اسماعیل جبارزاده امشب در جلسه شورایاز سوی استاندار آذربایجانشرقی مطرح شد بناهای غیرمجاز در روستای تاریخی کندوان تا آخر شهریور 95 فرصت تخلیه دارن
از سوی استاندار آذربایجانشرقی مطرح شدبناهای غیرمجاز در روستای تاریخی کندوان تا آخر شهریور 95 فرصت تخلیه دارند تأکید بر تسریع در اجرای احداث راهآهن تبریز ـ بازرگان ـ قارصاستاندار آذربایجانشرقی با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز صورت گرفته در روستای تاریخ کندوان گفت تا آخر شهریوتبریز از شکست فرار کرد مدعیان در سر جای خود ماندند؛ یارکشی والیبالی ها در روزهای آخر لیگ
هفته نوزدهم لیگ برتر والیبال در حالی به پایان رسید که رفته رفته چهره رقبای مستقیم تیم ها در مرحله پلی آف مشخص خواهد شدبه گزارش جهاد پرس به نقل از"ورزش سه" هفته نوزدهم لیگ برتر والیبال عصر چهارشنبه پیگیری شد و تیم های صدرجدولی برای ثبیت جایگاه خود کار سختی را پیش رو نرئیس ستاد انتخابات اصولگرایان آذربایجانشرقی در گفتوگو با فارس: آخرین اخبار از لیست اصولگرایان تبریز/ برای شه
رئیس ستاد انتخابات اصولگرایان آذربایجانشرقی در گفتوگو با فارس آخرین اخبار از لیست اصولگرایان تبریز برای شهرستانها نظر مشورتی میدهیمرئیس ستاد انتخابات اصولگرایان آذربایجانشرقی گفت لیست اصولگرایان تبریز در حال نهایی شدن بوده و برای انتخاب نامزدهای مورد حمایت اصولگرایان در سامهرعلیزاده، آخرین آرزوی اصلاح طلبان تبریز درصورت احراز صلاحیت
براساس گزارش منابع خبری آگاه یکی از برنامه های اردوگاه اصلاحات به دلیل رد صلاحیت چهره های نام آشنای خود در تبریز تزریق چند چهره ی نامدار از حوزه ی تهران به حوزه ی تبریز است به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از زیتون شورای هماهنگی و مشورتی اصلاح طلبان تصمیمات جدیدیبهره برداری از 2200 طرح عمرانی در دهه فجر/ برای اتمام پروژه های نیمه تمام 300 میلیارد اعتبار نیاز داریم/ تکمیل
معاون استاندار آذربایجان شرقی گفت از 130 کلیومتر راه آهن میانه- تبریز 110 کیلومتر احداث شده و پیش بینی می کنیم 20 کیلومتر آن نیز تا خرداد ماه به اتمام برسد به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آناج محمدصادق پورمهدی عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد 2200 طرح عمرانخرم آباد تنها مرکز استان فاقد ترمینال برون شهری / وعده جدید؛ 6 ماه نخست سال آینده
در حال حاضر شهرستان خرم آباد با جمعتی بیش از 500 هزار نفر تنها مرکز استانی به شمار می رود که هنوز پایانه مسافر بری برون شهری ندارد به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیرافلاک لرستان به عنوان شاه راه ترانزیتی شمال به جنوب استانی مهم در حوزه حمل و نقل و ارتباطی محسورئیس شورای اسلامی شهر تبریز: دهکده سلامت در خاوران تبریز احداث میشود
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز دهکده سلامت در خاوران تبریز احداث میشودرئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت دهکده سلامت در شهرک خاوران تبریز با هدف تمرکززدایی مراکز درمانی در این شهر احداث میشود به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز شهرام دبیری صبح امروز در مراسم بهرهبرداری از بیمارسفارس گزارش میدهد آخرین اخبار از «ب-ب» کلاهبردار 7 میلیاردی اهل تبریز
فارس گزارش میدهدآخرین اخبار از ب-ب کلاهبردار 7 میلیاردی اهل تبریزمجرم اقتصادی ب ب با همکاری اداره کل امور بینالملل قوه قضائیه و پلیس اینترپل ناجا از امارات به ایران مسترد شد که معلوم شد وی از مسئولان یکی از شرکتهای داروسازی بوده است به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز چهاردهم بهاحداث ترمینال های تخصصی در بندر شهید رجایی/ ساخت پارک لجستیک خلیج فارس به مساحت ٢٤٠٠ هکتار
اکوفارس توسعه ترمینال های تخصصی کانتینری ریلی غلات نفتی و مواد معدنی و همچنین ساخت پارک لجستیک خلیج فارس به مساحت ٢٤٠٠ هکتار در بندر شهید رجایی در حال انجام است به گزارش اکوفارس به نقل از روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی بندر شهید رجایی علاوه بر کالای کانتینری در بخش غیر-
گوناگون
پربازدیدترینها