تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 29 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):روزه‏دارى كه زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نكرده روزه‏اش به چه كارش خواهد آمد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854614815




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به افزایش کیفیت سلامت دهان و دندان خود کمک کنید


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
Dental-plaque


 برای رعایت بیشتر بهداشت دهان و دندان از چه روش هایی باید کمک بگیریم و در زمینه خوراکی  چه توصیه هایی را باید در نظر بگیریم میکروب های دندان را چگونه از محیط آن می توانیم دور کنیم و پیشنهادات مختلف دندانپزشکان در این زمینه کدامند؟

همه مردم می دانند که مواد قندی و شیرین دندان ها را خراب می کند حالا وقتی این مواد قندی در طول روز یا در طول شبانه روز روی سطح دندان هایمان برای مدتی طولانی بماند تولید میکروب هایی می کنند که همانند چکش به جان دندان ها می افتد و درصدد تخریب آن ها هستند و آن زمان با یک احساس درد کشنده که انگار یک میخ آهنین در داخل دندان فرو می رود روبرو می شویم و این زمانی است که میکروب دندان را حل کرده است و پوسیدگی دندان آغاز می شود.

پوسیدگی دندان در یک لحظه و یک روز انجام نمی شود بلکه مدت زمانی لازم است تا مینا حل شده و بافت نرم مینا از بین برود،بعد از خوردن غذا و رسیدن مواد قندی به دندان تقریبا 2 الی 5 دقیقه طول می کشد تا اسید ایجاد شود در طی مدت 10 دقیقه میزان اسید به حداکثر خود می رسد پس از 20 تا 60 دقیقه در همان حال باقی می ماند و بعد از آن به تدریج به حالت عادی برمی گردد.

جلوی ضرر را از هر جا بگیریم منفعت است!
علی یزدانی معاون آموزشی نظام پزشکی گفت: برای جلوگیری از پوسیدگی دندان مهم ترین اقدام رعایت بهداشت دهان و اینکه رژیم غدایی مان مقدار کمی ترشی و شیرینی در آن باشد قبل از خواب حتما مسواک بزنیم.

علی اکبر فاضل استاد دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: عامل اصلی پوسیدگی دندان میکروب هایی هستند که تولید اسید می کنند و این اسید روی مینای دندان اثر می گذارد و مینای دندان را تخریب می کند و پوسیدگی به سمت عصب دندان پیشروی کرده حال این میکروب ها در محیطی رشد می کنند که محیط اسیدی است.

وی ادامه داد: محیط اسیدی زمانی به وجود می آید که افراد هیدروکربن ها و مواد نشاسته ای مواد قندی و شیرینی مصرف کنند و روی سطح دندان و یا بین دندان ها لایه ای ایجاد شود و به وسیله ی این میکروب ها تخمیر و محیط اسیدی ایجاد شود. بنابراین اگر می خواهیم این اتفاق نیفتد باید مواد قندی وشیرینی و شکلات و پفک را که عامل اصلی پوسیدگی است را یا مصرف نکنیم و اگر مصرف می کنیم بعد از آن سریعا مسواک کنیم.

فاضل تاکید کرد: مسواک افراد می تواند بستری مناسب برای رشد و تکثیر باکتری ها باشد میکروب ها و باکتری ها می توانند به راحتی از مسواک به دهان را ه پیدا کننند ،عدم نگهداری صحیح مسواک می تواند این وسیله ضروری را به عامل بسیاری از بیماری ها تبدیل کند برای مصون ماندن در برابر بیماری ها باید مسواک خود را تمیز و شسته قرار بدهید.

وی تاکید کرد:مطلب دیگری که حائز اهمیت می باشد، این است که وقتی سطوح دندانی پاک و براق می شوند امکان چسبیدن میکروب ها به آنها کمتر خواهد شد بنابراین اگر شخص حتی یک بار در شبانه روز با دقت و حوصله تمام سطوح دندانهایش را مسواک کند کافی خواهد بود.

چرا نخ دندان؟
فاضل عنوان کرد: آغاز بیشتر پوسیدگی های دندان از داخل شیارها و مابین 2 دندان است، بین دندان ها را باید با نخ دندان تمیز کنیم برای این کار باید روزی حداقل چهار تا پنج بار مسواک بزنیم زیرا وقتی تعداد میکروب ها تکثیر پیدا می کند و به حداکثر خود می رسد تخریب دندان تشدید می یابد ،نخ دندان در تمیز کردن نواحی بین دو شیار دندان از مواد غذایی نقش بسیار مهمی دارد و بهترین زمان استفاده از نخ دندان بعد از مسواک زدن است.

ایمپلنت؛ جایگزین دندان های پوسیده
ایمپلنت دندان یک پیچی است از جنس تیتانیوم که در استخوان فک قرار می‌گیرد. از جنس‌های دیگری هم ساخته شده ولی بهترین عنصری که با استخوان سازگاری دارد تیتانیوم است که در این حالت فک با استخوان فک جوش می‌خورد به صورتی که وقتی آن را در استخوان فک کار می‌گذارند حالت ریشه‌ی دندان پیدا می‌کند. و بعد از اینکه آن را کار گذاشتند روی آن تاج دندان را سوار می‌کنند و قالب گیری می‌کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: شخصی ممکن است تمام دندان‌هایش را کشیده باشد و بخواهد تمام آن را ایمپلنت بگذارد و یا ممکن است کسی دو تا از دندان‌هایش از بین رفته باشد و با ایمپلنت جایگزینش کند.

ایمپلنت محدودیت سنی ندارد
فاضل خاطر نشان کرد: ایمپلنت دندان اثرات مضر به ندرت دارد و زمانی که بیماری انتخاب می‌شود و تمام شرایط او بررسی می‌شود به عبارتی اگر مشکل سیستمیک، دیابت، کلیه، ناراحتی‌های کبد نداشته باشد بالای 96 درصد موفقیت آمیز می‌باشد یعنی در اصل 100 درصد موفقیت آمیز بوده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: عمل ایمپلنت دندان برای همه افراد مناسب می‌باشد و معمولا از سنین 14 سالگی، 16 سالگی به بالا که فرد جهش رشدی دارد تا 90 سالگی، 120 سالگی… انجام شده است و نکته مهم این است که ایمپلنت، دندان درد و ناراحتی ایجاد نمی‌کند و باید در یک محیط استریل و پاکیزه انجام شود.

هر دم از این باغ بری می رسد!
دکتر عبدالحمید ظفرمند دندان پزشک و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص جرم‌گیری دندان گفت: در صورتی که بهداشت دهان و دندان رعایت نشود به مرور غذاها و یا پلاک‌های سرخی که روی دندان قابلیت تمیز شدن را دارند سخت می‌شوند و در این هنگام دیگر وسایل معمولی مثل نخ دندان و یا مسواک قابلیت بر طرف کردن آن‌ها را ندارد به همین خاطر لازم است با وسایل حرفه‌ای‌تر اجسامی را که به دندان‌ها چسبیده‌اند را برداشت که اگر به موقع انجام نشود سلامت لثه را تهدید خواهد کرد.

وی ادامه داد: بروز التهاب در لثه‌ها و همچنین تحلیل رفتن استخوان فک از جمله خطراتی است که سلامت دهان و دندان را تهدید خواهند کرد.

کار را به کاردان بسپارید
ظفرمند اظهار کرد: وقتی میزان جرم‌های دندان در حدی باشند که به استخوان نگهدارنده‌ دندان در داخل فک و لثه صدمه وارد کند به احتمال قوی به درمان‌های پیشرفته نیاز خواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد: حساسیتی که پس از جرم‌گیری بروز می‌یابد ارتباط و مشکلی با برداشتن جرم ندارد، اما در هر صورت بنابر تشخیص پزشک درمان صورت می‌گیرد چرا که برای رفع حساسیت می‌توان از خمیر دندان‌های ضد حساسیت استفاده کرد و در موارد شدیدتر استفاده از دهانشویه حاوی فلوراید منعی ندارد.

گرچه نمی توان مواد قندی را به کلی از غذای روزانه حذف کرد اما می توان با استفاده از راه های گوناگون از جمله رعایت بهداشت  میکروب های دهان و در نتیجه اعمال ناخواسته ی آنها را به حداقل رساند و اثرات زیان آور آن را کاهش داد.

گزارش از هدیه عباسقلی

باشگاه خبرنگاران

17 بهمن 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن