تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):برترين [مرتبه] ايمان آن است كه بدانى هركجا باشى خدا با تو است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830019552




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نبض/ چالش های استفاده از محصولات تراریخته (ژنتیکی)


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: نبض/ چالش های استفاده از محصولات تراریخته (ژنتیکی)


در سا لهای اخیر، پیشرفت های مهندسی ژنتیک در ایجاد موجودات تغییریافتة ژنتیکی(GMOs) باعث ورود گسترده محصولات این فناوری و به خصوص گیاهان تراریخته به بازارمصرف شده است. این امر، نگرانی های سازمان های دولتی و عامه مردم را در نقاط مختلف جهان، در مورد استفاده از این محصولات در پی داشته است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، برنامه نبض با حضور کارشناسان و مسئولان مربوط به موضوع چالش های استفاده از محصولات تراریخته پرداخته است.   دکتر مرتضوی، قائم مقام پژوهشکده بیوتکنولوژِی کشاورزی جهاد کشاورزی در توضیح فناورزی تراریخته گفت: موجود تغییریافتة ژنتیکی یا (GMO) Genetically Modified Organism موجود زنده ای است که ساختار ژنتیکی آن با استفاده از فناورری مهندسی ژنتیک تغییر داده شده است. این موجود ممکن است یک گیاه، یک حیوان و یا یک میکروارگانیزم باشد و در فارسی به آن "تراریخته" می گویند. در حال حاضر، طیف وسیعی از گیاهان تراریخته تولید شده اند که مجوز ورود برخی از آنها به بازار مصرف صادر شده و مجوز برخی دیگر نیز در آینده صادر خواهد شد و در جریان دریافت مجوز هستند. در این میان، مساْله ای که مطرح می شود، تفکیک محصولات GMO از محصولات معمولی است.
 


مرتضوی افزود: این فناوری کشاورزی را خیلی ساده می کند. یک روش اصلاحی و بهبود دهنده است. در اوج فناوری است و در اوج پیشرفت هایی است که بشر در اختیار دارد و از آن برای افزایش کیفیت زندگی اش استفاده می کند. از نیمه دوم دهه 1970 آغاز شده است. اولین گیاهان تراریخته در سال 1985 تولید شدند. در سال 1996 این محصولات تجاری شدند. بیش از 185 میلیون هکتار در حال حاضر زیر کشت این محصولات قرار دارند. چهار محصول عمده : سویا، پنبه، کلزا، ذرت غذاهای اصلی است که بشر به آن نیاز

دکتر حیات غیب، معاون دفتر پژوهش و توسعه فناوری محیط زیست نیز در این برنامه در خصوص نتایج و آثار این محصولات گفت: در حالت طبیعی یک باکتری ژن خود را به یک گیاه منتقل نمی کند. 99 درصد محصولات دستکاری ژنتیکی همان محصولاتی هستند که نام برده شد. در مورد سلامت اگر بحث کنیم، محصولات دستکاری ژنتیکی کشورهای عمده ای در جهان هستند که تولید کننده بذر این محصولات هستند.  

  حیات غیب افزود: 87 درصد محصولات دستکاری ژنتیکی در آمریکا تولید می شود. 2 درصد در آفریقا و 11 درصد در آسیا. 40 درصد بازار در اختیار کشور آمریکا هست. نوعی سلطه غذایی را ایجاد کرده اند برای این محصولات غذایی در سطح جهان. تحقیقات مختلفی در کشورهای جهان انجام شده است. در 2003 در ایتالیا یک محقق این تحقیق را انجام داده است. متوجه شده که موش ها بر اثر مصرف این گیاهان دچار برخی نقص ها شده اند. در این روش یک نوع سم پروتئینه به گیاهان تزریق می کنند که گیاه را از آفت ها به دور نگه می دارد. این سم می تواند بر افراد مضر باشد.


رستگار، مدیرکل آزمایشگاه های سازمان غذا و دارو نیز گفت: در کل ما اگر توجه نکنیم گاهی اوقات به بیراهه می رویم. 92 درصد کل سویای دنیا توسط تراریخته تولید می شود. ما باید یک مقداری واقعیت ها را بهتر بررسی بکنیم. به عنوان مثال در فراورده های دارویی، کل فرآورده ها تغییر ژنتیک است.  


رستگار افزود: زیان بار بودن این موضوع هنوز ثابت نشده است. فقط روی این محصولات لیبل می زنند. در مورد فرآورده های تراریخته هنوز دلایل کافی و مستحکمی ارائه نشده است. در ایران هنوز این اجرا نشده است که روی محصولات لیبل بزنند.


جمعه ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن