محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830387317
مهارتهای برقراری ارتباط موثر با مشتری
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
مهارتهای برقراری ارتباط موثر با مشتری
از آنجا که فعالیت اصلی ما بازاریابان و فروشندگان «برقراری ارتباط» است و همه رفتارهای خود را در این قالب بروز می دهیم، لازم است مهارت های ارتباط موثر را بیاموزیم.
ماهنامه بازاریاب بازارساز - علیرضا داداشی*: از آنجا که فعالیت اصلی ما بازاریابان و فروشندگان «برقراری ارتباط» است و همه رفتارهای خود را در این قالب بروز می دهیم، لازم است مهارت های ارتباط موثر را بیاموزیم.
این نوشتار از قلم یک دانشجوی بازاریابی که مفتخر به تجربه فروشندگی است، نوشته شده است.
چگونه یک ارتباط موثر با مشتری برقرار کنیم؟
بدون شک مهارت های زیادی وجود دارند که با استفاده از آنها امکان برقراری ارتباطی موثر فراهم خواهدشد. در این نوشتار برخی از آنها را با هم مرور خواهیم کرد.
1- مهارت خوب گوش دادن
اساتید فن، همواره به این مهم اشاره کرده اند که در بازاریابی و فروش نوین، دیگر این مشتری نیست که وقت خود را برای شنیدن ویژگی های محصول یا خدمت سازمان ما صرف می کند؛ بلکه این ما هستیم که باید سراپا گوش باشیم تا ببینیم مشتری از ما چه انتظاری دارد؟ نکته مهم در این میان، توجه به تفاوت «شنیدن» و «گوش دادن» است.
«شنیدن» یک فرایند غیرارادی است که قصد و هدفی پشت آن نیست و به عبارتی به خودی خود می تواند اتفاق بیفتد. مثل زمانی که ما در اتومبیل نشسته ایم و صداهای مختلف را می شنویم: صدای اتومبیل ها، رهگذران، رادیوی اتومبیل، مکالمه دیگر سرنشینان با تلفن همراه و... در شنیدن، شنونده قصد و منظوری طراحی نکرده و به تبع آن «ماندگار» و «به ذهن سپردنِ برنامه ریزی شده» هم اتفاق نمی افتد.
اما «گوش دادن» در نقطه مقابل، فرایندی ارادی است که با قصد و منظور قبلی انجام می شود زیرا فرد به دنبال «ماندگاری» و به «ذهن سپردنِ برنامه ریزی شده» است. قطعا ما هم به دنبال ماندگاری کلام مشتری و به ذهن سپردن اولویت ها و خواسته های او هستیم تا بتوانیم در مقطع زمانی حاضر و نیز در مقاطع زمانی آتی از فرصت پاسخگویی به خواسته ها و علایق او برخوردار شویم. پس «گوش دادن» انتخاب ما خواهد بود.
الزامات گوش دادن خوب اینهاست:
- هوشیاری و تمرکز: هرچه سطح هوشیاری ما در گوش دادن بیشتر باشد، اهداف مان بهتر برآورده می شود. برای این کار باید فنون تمرکز مسلط باشیم تا بتوانیم در تمام طول زمانی که مشتری سخن می گوید، هوشیاری خود را حفظ کرده بلکه ارتقاء بدهیم.
- انتقال حس مثبت به مشتری: با بروز دادن یک سری رفتارها می توانیم گوینده را مطمئن کنیم که ما به سخنان او گوش می دهیم و بدین ترتیب حس مثبتی در او ایجاد کنم. مثل «استفاده از حرکات سر و چهره» برای تاکید بر گوش دادن به سخنان او، «طرح پرسش های درست و به موقع» که نشان دهنده این خواهد بود که ما به محتوای سخنانش گوش داده ایم و حالا به دنبال رفع ابهام و درک بهتر سخنانش هستیم، و «لبخند زدن همراه با تمرکز بر چهره او» که این پیغام را به گوینده منتقل می کند که ما مشتاق به گوش دادن به سخنانش هستیم و صبورانه تا انتها با او خواهیم بود.
2- مهارت خوب سخن گفتن
در حوزه تسلط بر فن بیان مهارت های مختلفی هستند که ضرورت دارد بازاریابان و فروشندگان و همه آنها که فعالیت شان در حوزه ارتباطات تعریف می شود آنها را بیاموزند. از جمله مهم ترین این موارد می توان به نکات ذیل اشاره کرد:
- صداقت در بیان: چه در فروش و چه در بازاریابی، صداقت اولین شرط است. جای هیچ شکی نیست که بزرگ ترین نشانه احترام به شنونده، صداقت در بیان است.
وقتی بدانیم که هنر بزرگ بازاری امروز، «نگه داشتن مشتری» است نه «فروش محصول به او»، متوجه اهمیت صداقت بیان می شویم.
چه بسا مشتریانی که در مراجعات متعدد موفق به فروش محصول به آنها نشده ایم ولی همچنان با روی باز از ما استقبال می کنند و یا با خواست قلبی به فروشگاه ما مراجعه می کنند. صداقت در بیان انرژی مثبتی از خود متصاعدی می کند که همه ما انسان ها قادر به دریافت آن انرژی از پشت کلام گوینده هستیم.
علاوه بر موارد ذکر شده، اصل مهمی وجود دارد که نباید فراموش کنیم؛ اینکه یکی از فاکتورهای مهم یک ارتباط موفق، این است که در مشتری این تمایل را ایجاد کنیم که باز هم با ما در ارتباط باشد. ایجاد تمایل به برقراری ارتباط مجدد در مشتری بر عهده صداقت است و بس.
- ایجاز در کلام: لازم است که وقتی سخن می گوییم بتوانیم علاوه بر انتقال ویژگی های محصول و ارائه توضیحات جامع، به مشتری و مخاطب این پیام را هم بدهیم که قوت او برای ما ارزشمند است. یکی از کارهایی که در چنین واقعی خوب جواب می دهد این است که در ابتدای سخن از مخاطب بپرسیم: «چه اندازه زمان برای گفت و گو در اختیار من است؟»
- استفاده از واژگان و لحن دلنشین: تسلط ما بر ویژگی ها و مزیت های محصول مان موضوعی مهم است ولی مورد دیگری هم هست که باید متوجه اهمیت آن باشیم؛ توانایی استفاده از واژگان دلنشین.
وقتی قرار بر این است که از خودمان و محصول مان و سازمان متبوع مان تصویری به یادماندنی در ذهن مخاطب ایجاد کنیم، چرا از «جادوی کلمات دلنشین» استفاده نکنیم.
ارائه یک سری اطلاعات فنی و کاربردی در خصوص محصول، حتما از الزامات کار ما است و باید به شکل ویژه ای به آن اهتمام بورزیم ولی چه بهتر که مشتری از لابلای کلمات و واژگانی که به او می گوییم، یک حس خوب هم دریافت کند.
واژگانی جادویی در زبان رسمی و گویش های مختلف سرزمین ما وجود دارد؛ که در قالب هایی چون اشعار و ضرب المثل ها و تکه کلام ها و واژگان بومی می توان آنها را جست و جو کرد و با رعایت دقیق در استفاده درست و محترمانه از آنها در موعد مناسب از توانایی ایجاد این حس مثبت بهره مقتضی را برد.
«آراستگی سخن» اصلا کم اهمیت تر از «آراستگی ظاهر» نیست.
3- مهارت انتقالِ درستِ اطلاعاتِ درست
متاسفانه گاه دیده شده است که در پاسخ به اولین تماس مشتری با واحد فروش یا با طرح اولین سوالات او از بازاریاب، تنها بخشی از اطلاعات و ویژگی های مثبت محصول به او منتقل می شود. در مراحل بعدی که مشتری سوالات تازه تری به ذهنش می رسد، بخش دیگری از اطلاعات ارائه می شود. حتی گاهی تفاوت این دو بخش به حدی است که مشتری احساس می کند اگر همه این اطلاعات را از ابتدا در اختیار داشت، تصمیم دیگری در مورد خرید می گرفت.
چنین رفتاری از سوی بازاریاب یا فروشنده تنها یک نتیجه قطعی به دنبال دارد: انتقال یک حس بد به مشتری در اثر ایجاد ذهنی منفی از ما و محصول و برند سازمان. شاید ضرورت داشته باشد و در جاهایی توضیح داده شده باشد که اطلاعات را بخش بخش و دسته بندی شده به مشتری انتقال بدهیم ولی این کار نباید منجر به این سوءتفاهم بشود که اطلاعات ناقص یا گاه اشتباه را در اختیار او بگذاریم. باید دقت کنیم که چنانچه در هر بخشی از توضیحات که ارائه می دهیم نکته ای وجود دارد که اطلاع از آن احتمالا در تصمیم مشتری تاثیر می گذارد، حتما آن اطلاعات را هم ارائه کنیم.
قصد ما فروش محصول به هر قیمت نیست.
4- مهارت همراهی با مشتری
مشتری دوست دارد فروشنده با او همراهی کند و تا زمانی که از ابعاد مختلف محصول اطلاعات کسب نکرده است و پاسخ تک تک سوالاتش را از او نگرفته همراهش باقی بماند.
یکی از موارد عجیب و اشتباه رفتاری که در برخی از فروشندگان فروشگاه های بزرگ به چشم می خورد، این است که فروشنده با ورود یک مشتری، با او همراه می شود و او را راهنمایی می کند ولی این همراهی تا زمانی است که مشتری دیگری او را صدا نزده است. به محض ورود مشتری جدید، نفر اول را که چه بسا هنوز سوالات و درخواست هایی از فروشنده دارد رها کرده و به سراغ مشتری دوم می رود.
وقتی خودمان را در جایگاه مشتری قرار دهیم متوجه خواهیم شد که همیشه سوالاتی هستند که مرحله به مرحله و پس از دریافتِ پاسخِ پرسشِ قبلی به ذهن مشتری می رسد. پس لازم است تا ارائه پاسخ همه سوالات در کنار مشتری باقی بمانیم.
رها کردن یک مشتری پیش از پاسخ دادن به همه پرسش های قطعی و احتمالی او، در حکم رها کردن ناگهانی کسی است که هنوز دارد با ما سخن می گوید.
* دانشجوی دکتری مدیریت بازاریابی دانشگاه آزاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
شرکت هماهنگ با راه اندازی باشگاه مشتریان ارتباط دوسویه با کاربران را حفظ می کند
بزرگ ترین مزیت رقابتی میان شرکت های فعال حوزه آی تی به خصوص در شرایط کنونی که کیفیت محصولات ارایه شده نزدیک به یکدیگر هستند ارایه خدمات مناسب از زمان ارایه کالا تا پشتیبانی پس از فروش است بی شک در این شرایط شرکتی عنوان برنده را یدک می کشد که خدمات بهتری به مشتریان خود ارایه دهدفرماندار شیراز تاکید کرد لزوم ایجاد انقلاب در روند اداری بانکها برای تقویت ارتباط با مشتری
فرماندار شیراز تاکید کردلزوم ایجاد انقلاب در روند اداری بانکها برای تقویت ارتباط با مشتریفرماندار شیراز گفت پس از برجام برای تقویت ارتباط بیشتر با مشتری لازم است انقلابی در روند اداری و اجرایی بانکها صورت گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز حیدر عالیشوندی بعدازظهر امربرقراری ارتباط با بانکهای اسلامی در پساتحریم
برقراری ارتباط با بانکهای اسلامی در پساتحریم شناسهٔ خبر 3038286 - یکشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۴ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران از امکان ارتباط با بانکهای اسلامی در فضای ایجاد شده در پساتحریم خبرداد و گفت شاید بتوان برای تامین منابع وامهای کمارتباط مستمر و موثر روحانیت با قوه قضاییه
سهشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۹ رییس کل دادگستری استان یزد گفت روحانیت نقش و وظیفه تاثیرگذاری در جامعه دارند و باید از این ظرفیت بیبدیل و توان ویژه در جهت حفظ ارزشها بالا بردن معنویات و به خصوص در موضوع پیشگیری از وقوع جرائم و آسیبهای اجتماعی بهره برد به گزارش خبرگزاری دانشجویمحمدی خبر داد ضرورت برقراری ارتباط مستمر بین اساتید و شرکتکنندگان مسابقات قرآن کریم
محمدی خبر دادضرورت برقراری ارتباط مستمر بین اساتید و شرکتکنندگان مسابقات قرآن کریمرئیس سازمان اوقاف از ضرورت ایجاد ارتباط مستمر بین اساتید داخلی و خارجی با شرکتکنندگان مسابقات بینالمللی قرآن کریم خبر داد به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس نشست بازبینی آیین&کانادا برای برقراری ارتباط مناسب با ایران گذشته خود را جبران کند/ عودت خاوری جبران گذشته خواهد بود
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که کانادا با عودت محمودخاوری به ایران می تواند سیاست های خصمانه گذشته خود را جبران کند نوذر شفیعی درگفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در خصوص تمایل کانادا برای برقراری ارتباط دیپلماتیک با ایران اظهار داشت ازفرانسه و ایتالیا در حال برقراری سریع ارتباطات بانکی با ایران هستند
یکشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۱ رییس سازمان توسعه تجارت گفت بعد از لغو تحریم ها و طی جلساتی که با مقامات کشورهای فرانسه و ایتالیا داشتیم آن ها در حال تدارک برای برقراری هر چه سریعتر ارتباطات بانکی با کشور ما هستند و این موضوع گام مهمی برای برگرداندن تجارت به روال متعارف خود است چورئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان خواستار شد برقراری تعامل و ارتباط دوسویه دانشگاه و والدین
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان خواستار شدبرقراری تعامل و ارتباط دوسویه دانشگاه و والدینرئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان گفت برقراری تعامل و ارتباط دوسویه بین مسئولان دانشگاه و والدین دانشجویان ضروری است به گزارش خبرگزاری فارس از همدان سعید جامهبزرگی پیش از ظهر امروز در نخسبا هدف برقراری ارتباط مؤثر سامانههای ارتباطی با معاون منابع انسانی قوه قضائیه راه اندازی شد
با هدف برقراری ارتباط مؤثرسامانههای ارتباطی با معاون منابع انسانی قوه قضائیه راه اندازی شدسامانه پیامگیر صوتی پنل پیام کوتاه ارتباط مستقیم با معاون منابع انسانی از طریق پرتال جامع این معاونت و نیز آدرس ایمیل با هدف برقراری ارتباط مؤثر میان کارکنان دستگاه قضایی و معاون منابعبرقراری ارتباط با بانک های اسلامی در پساتحریم
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران از امکان ارتباط با بانک های اسلامی در فضای ایجاد شده در پساتحریم خبرداد و گفت شاید بتوان برای تامین منابع وام های کم بهره از بانک های خارجی دریافت کرد به گزارش ریسک نیوز به نقل از مهر سیامک دولتی امرروز در نشستی خبری به درخواست این بانک برای-
گوناگون
پربازدیدترینها