واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس شورای تأمین دماوند در تشریح عملیات انتقال گاز به لاریجان مطرح کرد
نامه زنگنه به دادستان دماوند برای حل فوری معارضات/ پیمانکار پروژه انتقال گاز سندی ارائه نکرد
رئیس شورای تأمین شهرستان دماوند با اشاره به نامه وزیر نفت به دادستان دماوند برای حل فوری معارضات پروژه گازرسانی به لاریجان گفت: پیمانکار این پروژه هیچ سندی ارائه نکرد.
ناصر محمودیفرد امروز در حاشیه نشست بررسی پروژه گازرسانی دماوند به لاریجان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران اظهار کرد: در راستای فرمایش مقام معظم رهبری در اسفندماه سال 93 مبنی بر لزوم حفظ محیط زیست و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی، در پروژه گازرسانی به لاریجان ورود پیدا کردیم. وی افزود: در این خصوص، نشستهای کارشناسی مختلفی با حضور مسئولان دستگاههای مربوطه برگزار شد و موضوع را حتی در شورای تأمین شهرستان دماوند مطرح کردیم؛ هیچ سندی مبنی بر ملی بودن یا نبودن این پروژه وجود ندارد. * دستگاهها مسئولیت اجرای پروژه گازرسانی به لاریجان را نپذیرفتند
رئیس شورای تأمین شهرستان دماوند تصریح کرد: در این نشستها، تأکید کردیم که برای صیانت از منابع طبیعی و مسائل زیستمحیطی باید نظر کارشناسی دستگاهها را داشته باشیم و پروژههایی که عملیاتی میشوند، نباید منافاتی با فرمایش مقام معظم رهبری داشته باشد. محمودیفرد ادامه داد: اعتقاد داریم در هر پروژهای باید مسائل زیستمحیطی و منابع طبیعی در مطالعات آن مد نظر قرار گیرد و دستگاهها نیز مسئولیت خود را در اجرای پروژهها به عهده گیرند؛ همچنین هر جایی که قرار است پروژهای اجرایی شود، باید هم خسارتها و هم راهکارهای صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست در آن مورد توجه قرار گیرد. وی یادآور شد: به دلیل اینکه مکاتبهای با فرمانداری شهرستان دماوند نشده و دستگاههای مربوطه نیز مسئولیت این پروژه را نپذیرفتند، با توجه به تأکیدهای مقام معظم رهبری در راستای حفظ محیط زیست به ماجرا ورود پیدا کردیم و تا زمانی که مجریان پروژه نتوانند پاسخگوی مسائل باشند، پروژه متوقف خواهد ماند.
*نامه وزیر نفت به دادستان دماوند برای حل فوری معارضات پروژه فرماندار شهرستان دماوند افزود: تنها مکاتبه صورت گرفته، نامه ارسالی وزیر نفت به دادستان شهرستان دماوند بوده که در آن نامه بر فوریت حل معارضات پروژه مذکور تأکید شده؛ متأسفانه در این زمینه، هیچ مکاتبه یا مستنداتی به فرمانداری دماوند ارائه نشده است. محمودیفرد در پاسخ به سئوالی در خصوص مصاحبه وی با بخش خبری 20:30 و پخش آن در شب گذشته از شبکه دوم سیما و اینکه پروژه گازرسانی به لاریجان را ملی دانسته است، بیان کرد: مصاحبه صورت گرفته، مربوط به 20 روز گذشته بوده است. وی ادامه داد: به دلیل اینکه متولی این پروژه شرکت گاز است، بنا بر اظهارات این شرکت، ملی بودن این پروژه را در مصاحبه به بخش خبری 20:30 اعلام کردیم. * پیمانکار پروژه گازرسانی هیچ مستنداتی ارائه نکرد فرماندار شهرستان دماوند با اشاره به برگزاری نشستهای مختلف پیرامون بررسی پروژه گازرسانی به لاریجان تصریح کرد: از مسئولان و پیمانکار مربوطه درخواست کردیم تا در نشستهای برگزار شده مستندات خود را ارائه کنند که متأسفانه در این مدت هیچ مستندی از سوی آنها ارائه نشد. محمودیفرد در خصوص خسارتهای وارد شده به منابع طبیعی بکر و دستنخوره کوههای شهرستان دماوند بیان کرد: در این خصوص، مسئولان استانی باید با هماهنگی این شهرستان موارد را رسیدگی کنند؛ این موضوع از طریق قراردادی که بین شرکت گاز و پیمانکار پروژه صورت گرفته باید پیگیری شود. وی با بیان اینکه مسئولان به سهم خود در این موضوع ورود پیدا کردند، گفت: مسئولان موظف هستند کارها بر اساس دیدگاه کارشناسیشده صورت گیرد و این موضوع نیاز به فرصت داشت و در نهایت منجر به توقف پروژه گازرسانی به لاریجان شد. * جریان پروژه گازرسانی به لاریجان
به گزارش فارس، سال گذشته پروژه خط انتقال لوله گاز 16 اینچی دماوند با طول 46 کیلومتر به بخش کوهستانی بخش لاریجان از شهرستان آمل و بهرهمندی ساکنان محروم این منطقه بعد از سالها در دستور کار قرار گرفت. در این زمینه، بعد از بررسی مطالعات این پروژه، قرار شد تا خط انتقال گاز از تهران به دماوند بیاید و سپس به لاریجان برده شود، ولی در ادامه بدون اینکه از تهران پیگیری شود، گازرسانی به لاریجان با تخریب مناطق بکر و دستنخورده کوههای دماوند آغاز شد. پس از توجه مردم و دوستداران محیطزیست نسبت به این پروژه، مخالفتهایی با اجرای آن صورت گرفت و آسیبهای زیستمحیطی عملیات اجرایی آن در منطقه دماوند که تخریب زمینهای کشاورزی و گونههای گیاهی را در پی داشت، همه را در برهه کنونی مورد حساسیتهای خود قرار داد. امروز با اجرایی شدن این پروژه، مردم، مسئولان و دوستداران محیط زیست شهرستان دماوند نسبت به تخریب گونههای نادر گیاهی، انهار و زمینهای کشاورزی ابراز نگرانی میکنند. برای گازرسانی به بخش لاریجان در سالهای گذشته به تصویب رسیده بود که با استفاده از مخزنهای سی.ان.جی گاز این بخش تأمین شود، اما اکنون شاهد تغییر گازرسانی به مردم شریف لاریجان بدون کارشناسی و مطالعات دقیق هستیم که تخریب طبیعت و کشاورزی شهرستان دماوند را به همراه دارد و مسئولان تاکنون این پروژه ملی میدانستند.
94/11/11 - 18:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]