واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در نشست بررسی معضلات گازرسانی به لاریجان مطرح شد
نابودی گونههای گیاهی بومی دماوند با گازرسانی به لاریجان
نابودی گونههای گیاهی بومی شهرستان دماوند با گازرسانی به لاریجان در نشست بررسی معضلات زیستمحیطی این طرح مورد بررسی قرار گرفت و تأکید شد: گازرسانی به مردم شریف لاریجان از مسیر درست انجام شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران، صبح امروز نشست مشترک انجمنهای مردمی شهرستان دماوند با مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست با محوریت بررسی طرح خط انتقال لوله گاز 16 اینچی دماوند به لاریجان برگزار شد. در این نشست، علاوه بر اعضای انجمنهای مردمی محیط زیست، دانشآموختگان، حقوق و ...، مدیرکل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، معاون فنی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان تهران و مسئول ارزیابی این ادارهکل و همچنین اعضای انجمن دوستداران دماوندکوه شهرستان آمل نیز حضور داشتند. خط انتقال لوله گاز 16 اینچ دماوند به لاریجان به طول 46 کیلومتر از تابستان امسال آغاز شده و این خط انتقال گاز از بهترین مناطق بکر و دست نخوره شهرستان دماوند در حال عبور است؛ بر اساس پیگیریها، مسئولان این طرح را ملی نامیدهاند. در نشستی که به همین منظور با حضور دوستداران و مسئولان محیط زیست برگزار شد، ابعاد مختلف پروژه گازرسانی به لاریجان مورد ارزیابی قرار گرفت که درنهایت مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست اجرای این طرح را غیرقانونی دانستند. یکی از کارشناسان زیستمحیطی در این نشست معتقد بود که اکوسیستم کوهستان شکننده و آسیبپذیر است؛ با توجه به اینکه آمایش سرزمینی وجود ندارد و عرصهها تعریف نشده، چرا باید این طرح در ارتفاع کوه انجام شود؛ تخریب کوهستان دامنهدار است و تخریب ارتفاع در زمین شیبدار جبرانپذیر نیست. انجمنهای مردمی در این نشست تأکید داشتند که مخالف توسعه و بهرهمندی مردم شریف لاریجان از نعمت گاز نیستند، اما طرح مذکور باید به صورت کارشناسی شده و از مسیر درست خود انجام شود.
* جزئیات طرح گازرسانی به لاریجان/ ابراز نگرانی از تخریب گونههای نادر گیاهی در کوههای دماوند به گزارش فارس، سال گذشته طرح خط انتقال لوله گاز 16 اینچی دماوند به بخش کوهستانی بخش لاریجان از شهرستان آمل و بهرهمندی ساکنان محروم این منطقه بعد از سالها در دستور کار قرار گرفت. در این زمینه، بعد از بررسی مطالعات این طرح، قرار شد تا خط انتقال گاز از تهران به دماوند بیاید و سپس به لاریجان برده شود، ولی در ادامه بدون اینکه از تهران پیگیری شود، گازرسانی به لاریجان با تخریب مناطق بکر و دستنخوره کوههای دماوند آغاز شد. پس از توجه مردم و دوستداران محیطزیست نسبت به این طرح، مخالفهایی با اجرای آن صورت گرفت و آسیبهای زیستمحیطی عملیات اجرایی آن در منطقه دماوند که تخریب زمینهای کشاورزی و گونههای گیاهی را در پی داشت، همه را در برهه کنونی مورد حساسیتهای خود قرار داد. امروز با اجرایی شدن این طرح، مردم، مسئولان و دوستداران محیط زیست شهرستان دماوند نسبت به تخریب گونههای نادر گیاهی، انهار و زمینهای کشاورزی ابراز نگرانی میکنند. برای گازرسانی به بخش لاریجان در سالهای گذشته به تصویب رسیده بود که با استفاده از مخزنهای سی.ان.جی گاز این بخش تأمین شود، اما اکنون شاهد تغییر گازرسانی به مردم شریف لاریجان بدون کارشناسی و مطالعات دقیق هستیم که تخریب طبیعت و کشاورزی شهرستان دماوند را به همراه دارد.
94/11/08 - 11:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]