واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: طالبان موضع خود را درباره نتایج نشست "پگواش" اعلام کرد بین الملل > آسیای میانه و قفقاز - ایرنا نوشت: گروه طالبان با انتشار بیانیه ای در باره اجلاس موسوم به «پگواش» موضع شفاف خود را اعلام کرد.
گروه طالبان با انتشار بیانیه ای در باره اجلاس موسوم به «پگواش» که با حضور نمایندگان این گروه و شخصت های برجسته افغانستان وبرخی از کشورهای دیگر در دوحه پایتخت قطر برگزار شد، موضع شفاف خود را اعلام کرد.
طالبان دربیانیه خود که دیروز (شنبه) در پایگاه اطلاع رسانی این گروه قرار گرفت، آورده است: در این نشست که شخصیت های مهم افغانی، چهره های سیاسی و نمایندگان کشورهای مختلف شرکت داشتند، هیات عالی رتبه دفتر سیاسی این گروه مواضع خود را درقبال صلح افغانستان تشریح و این مواضع از سوی شرکت کنندگان مورد پذیرش و تقدیر واقع شده است.
موسسه بین المللی «پگواش» کانادا بانی نشست دو روزه دوحه قطر در روزهای سوم و چهارم بهمن ماه بود و به همین دلیل، از این نشست به عنوان نشست «پگواش» یاد می شود.
طالبان دراین بیانیه که درواقع خلاصه ای ازمتن سخنرانی طولانی نماینده این گروه درنشست دوحه است، برلزوم خروج نیروهای خارجی از افغانستان تاکید کرده و نوشته است که مواضع آنان از سوی شرکت کنندگان به عنوان گامی مهم برای حل معضل دهه های گذشته افغانستان ارزیابی شد.
گروه طالبان نوشته است:«فهرست سیاه باید از بین برود، و تحریم هایی که بر سفرهای مقامات طالبان وضع شده است باید از میان برداشته شود وهمه بپذیرند که طالبان باید یک آدرس و دفتر مشخص داشه باشند.» و خارج کردن این گروه از فهرست سیاه و آزاد کردن زندانیان این گروه و دست کشیدن از تبلیغات علیه طالبان، از مقدمات و ضرورت های اولیه برقراری صلح است.
گروه طالبان در بیانیه خود نوشته است: صلح، فوری ترین نیاز افغان ها است، جنگ برما تحمیل شده ومشکلات از راه جنگ حل نمی شود و استقلال افغانستان، امنیت و صلح باید از طریق گفت و گوها بدست آید و طرف های خارجی نباید در روند برقراری صلح مداخله کنند. نیروهای خارجی باید بصورت کلی از افغانستان خارج شوند.
این گروه افزوده است:ازاجرای طرح تاپی و تمامی طرح های عام المنفعه که موجب پیشرفت کشور و آرامش مردم باشد، حمایت می کند و براساس احترام متقابل، خواستار روابط نیک با کشورهای همسایه و تمامی کشورهای جهان است.
طالبان دراین بیانیه نوشته است: حکومت افغانستان باید اسلامی باشد، قانون اساسی کنونی به تعدیل و تغییر نیاز دارد، انحصار قدرت باید وجود نداشته باشد، به نام مذهب و یا گذشته شخصی، نباید با کسی رفتار نادرست صورت بگیرد و مدارس و بیمارستان ها و زیربناهای کشور و سایر اموال ملی باید به صورت مشترک محافظت شود.
به نوشته طالبان، «تمامی شرکت کنندگان درنشست پگواش، برگسترش روابط با جهان خارج اصرار و تاکید داشتند و از روابط دوجانبه با کشورهای جهان به شرط آن که بر مبنای احترام متقابل استوار باشد، استقبال کردند»
طالبان در پایان آورده است، حالا به جهانیان و بطور خاص به جانب مقابل بستگی دارد که تا چه اندازه اراده راستین برای آوردن صلح دارند و پاسخ مثبت به خواسته های شرکت کنندگان و جامعه جهانی، خواهند داد.
دولت افغانستان اعلام کرده است که نماینده ای از این کشور در نشست پگواش شرکت نداشته است، اما «عمر داودزی» وزیر پیشین کشورافغانستان و «قیوم کوچی» عموی «محمد اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان در این نشست حضور داشته و برخی از شبکه های اجتماعی نوشتند که سمت کوچی در مقابل فهرست شرکت کنندگان در این نشست «نماینده ویژه رئیس جمهور افغانستان»، قید شده بود.
کوچی هنگام دیدارهای رسمی رئیس جمهوری افغانستان با برخی از مقام های خارجی در جمع نزدیکان «اشرف غنی» حضور دارد و در اخرین مورد وی در دیدار روسای جمهور چین و افغانستان، در کنار معاون رئیس جمهور چین ایستاده بود.
کوچی در این نشست به طالبان گفته است که اشرف غنی دشمن شما نیست. دشمن شما «عبدالرسول سیاف» است. سیاف اخیرا با شماری دیگر از رهبران جهادی مانند «یونس قانونی» معاون پیشین رئیس جمهور افغانستان که با عربستان ارتباط دارند، اقدام به تاسیس تشکلی به نام «شورای حراست و ثبات» افغانستان کردند و از احتمال تشکیل دولت انتقالی در این کشور سخن گفتند.
برخی از منابع افغان گزارش داده اند که عمر داودزی حتی در نشست پگواش از طالبان عذرخواهی کرده است، اما «محمد سنگر امیرزاده» رئیس دفتر عمرزی در این باره توضیح داده که «داودزی گفته است آنانی که ظلم کرده اند، باید از ملت عذرخواهی کنند. اگر این کار را طالبان هم انجام داده باشد، باید معذرت خواهی کند واگردردوره زمامداری من هم ظلم و ستم صورت گرفته باشد، من هم باید عذرخواهی خواهم.»
قاضی محمد حسن حقیار یک فعال سیاسی افغان که در نشست دوحه حضور داشته است می گوید که 14 نفر از نمایندگان طالبان از دفتر سیاسی و حدود 30 تن از چهره های سیاسی افغان از جمله «عمر داودزی» معاون پیشین وزیر کشور، «قیوم کوچی»، عموی اشرف غنی و «انورالحق احدی» وزیر پیشین تجارت افغانستان در این نشست حضور داشتند و فضا بسیار دوستانه بود و به همه شرکت کنندگان فرصت سخنرانی داده شد.
وی می افزاید: نمایندگان طالبان در روز نخست خوب سخنرانی کردند وتمرکز آنان بر برقراری صلح بود و اصرار داشتند که دیگر جنگ در افغانستان باید پایان یابد و این فضا تا آخر نشست دو روزه ادامه داشت و آنان در اوقات تنفس نشست با نمایندگان افغان، درد دل می کردند.
به گفته وی، دکتر«حسام الدین همراه»، اعضای هیات و ساکن پنجشیر و معاون پیشین وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان در روز دوم نشست، با صدای بلند از حاضران خواست تا فاتحه ای برای ملا «محمد عمر» رهبر پیشین طالبان بخوانند و همه شرکت کنندگان فاتحه خواندند.
این فضا و تعابیر مطرح شده در نشست دوحه نشان می دهد که گفت و گوها فراتر از تصور و حد انتظار دوستانه بوده است. گفت و گوهای دوستانه میان نمایندگان طالبان و شخصیت های افغان در این نشست، به ویژه پس از پایان گفت و گوهای رسمی، امیدهایی را برای کنار زدن ابرهای تیره و تار جنگ در افغانستان ایجاد کرده و عده ای می گویند که حتی نمایندگان طالبان و شخصت های سیاسی افغان در اتاق های استراحت یکدیگر می رفتند و با هم به گپ و گفت و گو می پرداختند.
بیانیه طالبان، اما نشان می دهد که تغییری در مواضع آنان ایجاد نشده و تنها تفاوتی که رخ داده، این است که آنان نسبت به گذشته اشتیاق بیشتری برای مذاکره از خود نشان داده اند و اگر در گذشته با احتیاط و ایماء و اشاره موافقت خود را با گفت و گوها اعلام می کردند و بدون نام بردن از واژه «گفت و گو» بر تلاش های سیاسی در کنار مبارزه مسلحانه تاکید می کردند، اینک نه تنها از گفت وگو نام می برند، بلکه با صراحت می گویند جنگ راه حل پایان درگیری ها نیست و مشکلات از راه گفت و گوها حل خواهد شد.
به نظر می رسد تاکتیک های طالبان برای مبارزه تغییرمحسوسی کرده است. آنان همچنان که دست از خشونت و کشتار برنداشته اند و حتی گزارش ها نشان می دهد که خشونت های خود را در افغانستان افزایش داده اند و در تازه ترین اقدام، شماری از کارکنان شبکه تلویزیونی «طلوع نیوز» افغانستان را مورد حمله انتحاری بی رحمانه قرار دادند، اشتیاقی کم سابقه از گفت و گوها از خود نشان می دهند.
«عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت افغانستان در باره سرنوشت گروه طالبان و مذاکرات صلح معتقد است که این گروه با توقف خشونت و قطع ارتباط با گروه های تروریستی همسو می تواند بخشی از صحنه سیاسی افغانستان باشد، اما برای رسیدن به چنین فضایی، فاصله زیادی وجود دارد. 31050
کلید واژه ها: طالبان - افغانستان -
یکشنبه 11 بهمن 1394 - 14:12:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]