محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830103631
یادداشت/ حسین شمسیان پس از گام اول
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت/ حسین شمسیان
پس از گام اول
سفر رئیس جمهور محترم به اروپا، گام اجرایی سخنان جناب مشاور بود که پس از گام اول، یعنی توقف چرخ انرژی هستهای، میرود تا سرمایه ملت ایران را به رگ پیکر بیرمق اقتصاد غرب تزریق کند.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس،«کیهان» در سرمقاله شماره امروز خود نوشت: سی ماه پس از آنکه دولت یازدهم زمام امور را با شعار عقلانیت و تدبیر در دست گرفت، به گواهی اسناد و آمار رکودی بیسابقه بر کشور حاکم شده است. اینگونه به نظر میرسد که مقامات و مسئولان دولتی، در ماجرای دیگری درگیر بودند و فرصتی برای رسیدگی به حال و روز اقتصادی مردم نداشتند! اکنون و با پایان مذاکرات هستهای و در هنگامی که نوبت به اجرای تعهدات دولت رسیده، به نظر میرسد که دولتمردان، نگران زمان طولانی و مهم از دست رفتهاند و میکوشند با انتخاب میانبرهایی خوش ظاهر و زود تاثیر، زمان از دست رفته را جبران کنند و بار دیگر اقبال عمومی را بدست بیاورند. اوج اتخاذ سیاست میانبر را باید در سفر اخیر رئیس جمهور محترم و هیئت یکصد نفره همراه وی دید. سفری که به اعتقاد بسیاری، میتوانست منشا برخی تحولات اقتصادی شود، اما همانطور که تجربه سی ماه گذشته نشان داده، تیم اقتصادی دولت، شناختی واقعی و حقیقی از مشکلات سطح جامعه ندارند و حداکثر به برخی آمال و آرزوها پرداختهاند، این سفر نیز به همان سمت و سو منحرف شد و این نگرانی وجود دارد که باعث تشدید مشکلات در آینده شود! چگونه!؟
1- چند روز قبل، محمود سریعالقلم - که روزگاری در زمره مشاوران ارشد رئیس جمهور کنونی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت بود و اکنون هم گفته میشود چهره پشت پرده بسیاری از تصمیمات اقتصادی و سیاسی دولت است- در حاشیه اجلاس جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، به خبرنگار سیانان گفته بود: « ایران باید پولی را که به دست میآورد صرف حل مشکلات اقتصادی در داخل کند و بنابراین چیزی برای هزینه در منطقه نخواهد داشت.... با توجه به شرایط کنونی اقتصاد ایران و این حقیقت که هم اکنون 41 درصد از تحصیلکردگان در کشور بیکارند و باز این حقیقت که ایران باید پس از بیش از ده سال تحریم، تحریمهای شدید، ساختار اقتصادش را از نو بنا کند، بیشتر توجه این کشور بر مسائل داخلی قرار خواهد داشت، به ویژه اقتصاد ملی. لذا ایران دیگر منابعی در اختیار نخواهد داشت که به منطقه و یا «بلندپروازیهایش در منطقه» اختصاص دهد»! می بینید که تنها برگ برنده منطقهای و بینالمللی ما در مقابل دشمنان قسمخورده ملت «بلندپروازی» خوانده میشود و با به رخ کشیدن مشکلات اقتصادی، اینگونه به جامعه القا میشود که اگر مشکلی هست، به این دلیل است که ما بلندپروازی کردیم و اگر پول آن بلندپروازیها در داخل هزینه شود، آن 41 درصد بیکار به سر کار میروند و اقتصاد ملی رونق میگیرد! این نگاه نادرست و بیمار، در همین سخنان خلاصه نماند و خیلی زودتر ازآنچه به ذهن میرسید،گام در راه عملیاتی شدن نهاد اما نه برای اشتغال آن 41 درصد و نه برای حل مشکلات اقتصاد ملی! بلکه برای اطمینان بخشیدن به غرب تا هم به حیات اقتصادیشان کمک کند و هم اطمینان بدهد که ما همه پولمان را پیش خودتان آوردهایم و پولی نداریم که بلندپروازی کنیم!
2- سفر رئیس جمهور محترم به اروپا، گام اجرایی سخنان جناب مشاور یاد شده بود که پس از گام اول، یعنی توقف چرخ انرژی هستهای، میرود تا سرمایه ملت ایران را به رگ پیکر بیرمق اقتصاد غرب تزریق کند و البته با جشن و سرور ذوقزدگان، هیاهو به راه بیندازد که درهای دنیا به روی ما باز شد و همای سعادت به شانهامان نشست! چرا که توانستیم با پژو و ایرباس قرارداد ببندیم! این سفر به شدت نشان داد که مقامات دولت یازدهم، کمترین شناختی از واقعیتهای تلخ اقتصاد کشور ندارند وگرنه چنین سخاوتمندانه، سرمایه ملی را به جیب ایتالیا و فرانسه که خودشان پر از مشکل و معضل اقتصادی هستند، سرازیر و اینگونه بازار هشتاد میلیونی را به روی آنان باز نمیکردند!
3- « وقتی با دنیا در حال مبارزه هستید باید به خودتان و داخل تکیه کنید، با شعار که نمیشود مقابله کرد، باید تدبیر کنیم و در برابر زورگوییها بایستیم. اولین راهش این است که به خودمان متکی شویم و واردات را کم کنیم، اینکه مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی بارها و بارها تاکید کردند، به همین دلیل است که کشوری که میخواهد بایستد، باید روی پای خودش بایستید، نه اینکه به دیگران بیشتر تکیه کند». آنچه خواندید،گوشهای از سخنان رئیس جمهور در یکصدمین روز از آغاز مسئولیتش بود ایشان البته پیشتر هم گفته بود: «عدالت اقتصادی به این معنا است که هر چیزی در جای خودش قرار بگیرد. اولین مسئله، تولید است ... در شرایط امروز به جای اینکه تولید داخلی را بیشتر کنیم به واردات روی آوردهایم که این بزرگترین بیعدالتی است. عدالت اقتصادی این است که در شرایط فشار دشمن بتوانیم به تولید کمک کنیم، فضا را بهبود ببخشیم و تولید داخلی را بیشتر کنیم و از واردات کم کنیم. شعارهای سیاسی ما با عملکرد اقتصادی ما سازگار نیست. در شعار سیاسی، شعار مقاومت میدهیم اما در عمل در بخش اقتصادی مقاومتی در کار نیست» این سخنان در شرایطی گفته شده بود که هنوز، وضع مثل امروز نبود. نه به گفته مقامات دولتی، هر 5 دقیقه یک ایرانی بیکار میشد و نه بیش از هشتاد درصد کارگاههای تولید و ... تعطیل بود و نه به اذعان آن آقای مشاور، بیکاری تحصیلکردگان به 41 درصد رسیده بود و نه 4 وزیر دولت، خطر رکود را به دولت هشدار داده بودند و نه.... حالا اما همه این اتفاقات افتاده و طبیعتا دولتی که رئیسش آن حرفها را زده، باید بیش از هر کس دیگری به فکر تحقق آن باشد. اما اکنون باید پرسید سوغات فرنگ، همان شده که جناب رئیس جمهور وعده کرد؟
4- پاسخ این سوال را به دو صورت میتوان داد؛ یکی براساس آنچه منابع غربی گفتهاند و دیگری براساس قراردادهای منعقد شده. روز گذشته فایننشال تایمز در گزارشی خبری –تحلیلی، سفر روحانی را مورد بررسی قرار داده و با اشاره به اینکه برقرار شدن روابط تجاری میان ایران و ایتالیا سودهای کلانی برای ایتالیاییها دارد نوشت:«حسن روحانی و هیئت همراهش مقدمات عقد قراردادهایی به ارزش تقریبی 17 میلیارد دلار را در ایتالیا فراهم کردهاند ... در فرانسه هم قراردادی برای خرید 114 هواپیمای مسافربری ایرباس امضا میشود. ارزیابی بعضی از اقتصاددانان منطقه این است که ایران طی دورهای پنج ساله به 150 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی نیاز دارد. صندوق بینالمللی پول پیشبینی میکند که واردات ایران از 75 میلیارد دلار در سال جاری میلادی به 115 میلیارد دلار در سال 2020 برسد» پیشبینی افزایش چشمگیر واردات، تنها ظرف پنج سال! سوغات شوم فرنگ! اما فرانس 24 موضوع را بسیار مختصرتر و سادهتر بیان میکند؛ این رسانه فرانسوی با یادآوری حجم بالای قراردادهای منعقد شده برای« واردات» از اروپا نوشت: «درهای ایران برای تجار باز است، این پیام ساده حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در جریان سفر به اروپا است»! تحلیل این دو رسانه معتبر را در کنار اظهارات یک مقام ارشد ایتالیایی که گفته بود: « با این قراردادها، ایتالیا از رکود خارج میشود» یا وزیر فرانسوی که گفته بود: « زیاندیده اصلی تحریمهای ایران، صنایع فرانسه بود» تکمیل میشود و میتوان فهمید که چه اتفاقی افتاده است!
اما بررسی قراردادها هم گویای حقایق تلخی است. خرید 118 فروند هواپیمای مسافربری- اگرچه در شرایط عادی خوب و خوشحالکننده است- در شرایط کنونی اقتصاد ایران با میلیونها بیکار، چه مزیتی برای ما دارد جز رونق و اشتغالآفرینی صنایع فرانسه!؟ آیا آقای رئیسجمهور، فراموش کردهاند که قرار بود برای بچههای ایران شغل درست کنند!؟ آیا این به مانند آن نیست که خانوادهای از بیکاری و بیماری و ... رنج میبرد و پدر خانواده، تنها سرمایهاش را به خرید لوستر اختصاص میدهد!؟ آیا الان و در این شرایط، اصلیترین نیاز ایران خرید هواپیماست!؟ آن هم هواپیماهایی که بخش قابل توجهی از آنها به دلیل ویژگیهای فنی، تنها امکان فرود در فرودگاه امام خمینی(ره) تهران و 54 فرودگاه دیگر جهان را داراست! آیا این آرزوها بلندپروازی نیست!؟ تجدید قرارداد با پژو را هم باید در همین مسیر دید. در ابتدا باید پرسید مگر پژو همان شرکتی نیست که در میانه تحریمها، ما را رها کرد و رفت!؟ و مگر همان شرکتی نیست که در اثر تحریم، هزاران کارگرش بیکار شدند و به خیابانها ریختند!؟ حال شما به آنها جایزه وفاداری میدهید و کارگرانش را دوباره به سر کار بر میگردانید اما جوان ایرانی را در برزخ بیکاری تنها میگذارید!؟ آن هم تنها به خاطر سرمایهگذاری 200 میلیون یورویی در ایران خودرو!؟ آیا تا کنون کسی به این نکته فکر نکرده که چرا فرانسویها- که حتی در جریان مذاکرات یکطرفه هستهای، تا روز آخر، بارها نقش پلیسبد را بازی کردند- صدرنشین بازار خودروی ایرانند!؟ دست چه کسی یا کسانی درکار است که اجازه نمیدهد یک خودروساز دیگر غیراروپایی و یا اروپایی که محصولات به مراتب پیشرفتهتری نسبت به پژو دارد، وارد این بازار شود؟ و چرا پژو هنوز نیامده، برای ما شرط میگذارد که اگر تحریمی صورت گرفت، بدون پرداخت یک ریال غرامت، از ایران میرود!؟ به راستی آقایان مسئول دولتی، با سرمایه خودشان هم چنین معاملاتی میکنند!؟ برای فرزندان خودشان هم اینگونه اشتغال ایجاد میکنند!؟
بار دیگر وعدههای رئیس دولت را با وضعیت کنونی اشتغال و اقتصاد مقایسه کنید و نتایج سفر اروپایی دولت را در رفع این معضلات بررسی کنیم. آیا تاثیری دارد یا فقط میتوانیم چند روزی ذوقزده باشیم که هواپیما میخریم و مثل دوران دبستان رفتنمان، از شوق خریدن کفشهای نو، تا صبح خوابمان نمیبرد!؟ تا اینجای کار، یکبار برای پیوستن به جامعه جهانی(!) سرمایه ملی در انرژی هستهای تعطیل شد و اکنون در یک سفر به اروپا، واردات وسیع در دستور کار قرار گرفت، آیا اگر قرار باشد یک سفر خارجی دیگر در دستور کار قرار بگیرد، باید گوشهای از ایران را بفروشیم!؟
حسین شمسیان
94/11/10 - 03:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
یادداشت/ حسین شیخ الاسلام به خط پایان نزدیک میشوید!
یادداشت حسین شیخ الاسلامبه خط پایان نزدیک میشوید رسیدن ارتش سوریه به مرزهای رسمی بینالمللی با ترکیه عملا به معنای شلیک تیر خلاص به طرح استانبول برای ایجاد منطقه امن در نوار شمالی سوریه از استان لاذقیه تا رقه و دیرالزور در شرق این کشور است به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فاریادداشت مهمان؛ سید میرزاحسین احسانی قرن 21 و مردمی که هنوز فانوس به دست هستند
یادداشت مهمان سید میرزاحسین احسانیقرن 21 و مردمی که هنوز فانوس به دست هستندبرق یکی از مهمترین انرژیهای پاک است که برای اقتصاد ورشکسته افغانستان اهمیت ویژهای دارد و از زیربناییترین و ضروریترین نیازهای مردم به شمار میرود به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس «راهنمای نصب ساده و تمیز ویندوز 10 آیا ویندوز 10 محبوب ترین سیستم عامل تاریخ خواهد شد؟ سوییچ از ویندوز 10 نسخه
فرآیند ارتقا ویندوز 10 به این شکل است که فایل ها تنظیمات و برنامه های سیستم ویندوز قبلی به ویندوز جدید آورده می شوند اما اگر یک سیستم کاملا تر و تمیز می خواهید دو گزینه پیش روی شما است که در این مقاله به تفسیر برای تان توضیح خواهیم داد یک دلیل برای نصب ویندوز تازه زمانی خود رایادداشت/هادی غلامحسینی تاریخ و دور باطل اقتصاد ایران
یادداشت هادی غلامحسینیتاریخ و دور باطل اقتصاد ایراناقتصاد ایران هیچگاه رشد و توسعه پایدار را تجربه نکرده و هرچه بوده ناشی از تزریق بیحساب و کتاب ارزهای ناشی از فروش نفت به اقتصاد بوده است که تاریخ اقتصاد نشان میدهد اگر رشدی هم بوده موقتی بوده است به گزارش گروه فضای مجازی خبرفیلم| گل اول صبای قم - ذوب آهن (امیرحسین صادقی)
خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام خبرگزاری فوتبالاولین گام مشتریمداری از کارکنان بانک آغاز شود
چهارشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱ ۳۰ همایش مدیران و روسای شعب بانک مهر اقتصاد استان مازندران با حضور معاونین اعتبارات و امور بینالملل و سرمایه انسانی بانک برگزار شد به گزارش سرویس بازار ایسنا ایرج نیک اختر معاون اعتبارات و امور بینالملل بانک مهر اقتصاد در همایش طرح ارتقای سودآوری دریادداشت سیدحسین موسویان در هافینگتن پست
اجرای برجام یک دستاورد تاریخی بود ایران با اجرای تعهداتش که به تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی رسید توانست از مزیت رفع تحریمها برخوردارشود با این وجود هنوز معلوم نیست که این تحول منجر به پیشرفتهای بزرگ در اقتصاد و روابط خارجی ایران که هدف دولت روحانی بوده خواهد شد یاخیر سسرخ پوشان گام اول را محکم برداشتند
به گزارش سرویس ورزشی برنا در چارچوب رقابت های فوتبال شش جانبه جام شهدا در اولین دیدار دو تیم پرسپولیس و سایپا به مصاف هم رفتند که این بازی با نتیجه 3 بر 2 به سود سرخ پوشان به پایان رسید نیمه اول بازی با گل زودهنگام سایپا در دقیقه 8 توسط علی زینالی آغاز شد پرسپولیس بعد از دریافتمثبت اندیشی و داشتن باور؛ اولین گام تغییر
در سایت هشت بهشت کتاب الکترونیکی منتشر شده بود که هشت گام تا مثبت اندیشی نام داشت در این کتاب از افراد خواسته شده بود تا فهرستی از ویژگیهای مثبت خود را تهیه کنند سپس برای تقویت و تثبیت هر ویژگی مثبت راهکار و پیشنهادهایی را برای خود ارائه کنند در ادامه از افراد خواسته شده بود تیادداشت/ حسین قدیانی اصلا چرا انتخابات برگزار کنیم؟!
یادداشت حسین قدیانیاصلا چرا انتخابات برگزار کنیم واقعا جمهوری اسلامی برای چه انتخابات برگزار میکند اگر قرار است فتنهگران علیه همین انتخابات با تایید شورای نگهبان مواجه شوند و بشوند نامزد انتخاباتی که بارها و بارها لگد به ساز و کار آن زدهاند به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزا-
گوناگون
پربازدیدترینها