واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون برنامه ریزی امور مشاوره: هدایتگری تحصیلی دانش آموزان باید منطبق با نیاز شغلی جامعه تنظیم شود معاون برنامه ریزی امور مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: هدایتگری تحصیلی دانش آموزان باید منطبق با نیاز شغلی جامعه و بر مبنای نقشه هدفمند بازار کار صورت پذیرد.
۱۳۹۴ جمعه ۹ بهمن ساعت 09:40
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، محمد مصطفوی در همایش تبیین هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم متوسطه اول استان مرکزی افزود: برای مثال 250 هزار دانش آموخته روانشناسی در سطح کشور وجود دارد که برخی از آنان بیکار هستند و تعداد قابل ملاحظه ای نیز در مشاغل غیرمرتبط به فعالیت مشغولند.
وی گفت:150 هزار نفر از این دانش آموختگان را بیکاران غیر فعال، 70 هزار نفر بیکاران فعال و چهار هزار نفر در پست های مختلف مشغول به کار و بقیه ویزیتور هستند.
وی بیان کرد:رویکرد آموزش و پرورش در هدایت تحصیلی در سال های اخیر به صورت نقطه ای و سالانه نبوده بلکه به فرایندی تبدیل شده که از ابتدای سال ورود دانش آموزان به مدرسه تا پایان دوره دانشگاه را شامل می شود.
معاون برنامه ریزی امور مشاوره وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد: در هدایت فرآیند تحصیلی دانش آموزان سه رکن مجموع نمرات متوسطه اول، بررسی های مشاوره ای و هنجار محوری مورد توجه قرار گرفته است.
مصطفوی گفت: بیشترین مشکل آموزش و پرورش در حوزه هدایت تحصیلی جهت گیری دانش آموزان به سمت دوره های علوم انسانی و نظری است که نیاز است مشاوران با آگاهی رسانی و شناسایی ظرفیت های رشته های فنی و حرفه ای زمینه گسترش رشته های کاربردی و مهارتی را فراهم کنند.
وی ادامه داد: این معاونت برای هدایت تحصیلی دانش آموزان تا کنون 10 نشست داخلی و 20 نشست تخصصی با سیار دستگاه ها برگزار کرده است تا دانش آموزان با بازدید از این سازمان ها و آشنایی با مشکل ها و نقاط قوت آنان بتوانند برای آینده تحصیلی و شغلی خود برنامه ریزی صحیح داشته باشند.
معاون برنامه ریزی امور مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: والدین، معلمان و مشاوران باید با شناسایی استعداد ها، علایق و و توانمندی های دانش آموزان زمینه صحیح هدایت تحصیلی دانش آموزان را فراهم کنند.
مصطفوی افزود: والدین باید از سوق دادن فرزندان خود به سمت و سوی رشته هایی که مقبولیت بیشتری در جامعه دارند اما با نبود تقاضای شغلی مواجه اند خودداری کرده و زمینه حضور آنان در رشته هایی که با استعداد و توانمندی دانش آموز سازگار است هدایت کنند.
وی ادامه داد: در هدایت تحصیلی تلاش بر این است که توانمندی، علاقه، استعداد دانش آموزان و نیاز جامعه مورد توجه قرار گیرد تا با هدایت صحیح و آشنایی آنان با این مسائل بتوانند آینده شغلی و تحصیلی خود را تعیین کنند.
معاون برنامه ریزی امور مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: 11 فارغ التحصیل دکتری و 176 مشاور فوق لیسانس در استان مرکزی به بحث مشاوره دانش آموزان حضور دارند که با وجود این ظرفیت ها هدایت دانش آموزان در حوزه مشاوره شعلی و تحصیلی ضعیف بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]