واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مراسم اسكار باليوود
سينمايجهان- مجيد رئوفي:
مراسم اسكار باليوود يكشنبه شب با موفقيت فيلم «برو، دنبالش هند» و ناكامي فيلم مطرح گورو برگزار شد.
مراسم اعطاي جوايز اسكار باليوود كه توسط آكادمي بينالمللي فيلم هند برگزار ميشود، يكشنبه شب با حضور در مجتمع سيام نيراميت شهر بانكوك در تايلند برگزار شد و پنج ساعت ادامه داشت.
اين برنامه جذاب را كه با حضور بسياري از دستاندركاران و ستارههاي باليوود برگزار ميشد، بيش از ششصد ميليون نفر به صورت زنده به تماشا نشستند تا عمق علاقه مردم جنوب آسيا به سينماي هند را به نمايش بگذارند.
اسكار باليوودي بهترين فيلم اما به فيلم chack de india رسيد؛ فيلمي كه جوايز بهترين بازيگري و بهترين كارگرداني را نيز از آن خود كرد.
بازيگر اصلي اين فيلم، شاهرخ خان چهره مطرح و محبوب سينماي هندوستان است كه در اين فيلم نقش كبير خان مربي مسلمان تيم هاكي زنان هند را بر عهده داشت.
او موفق شد اسكار بهترين بازيگر را به خود اختصاص دهد. در سوي ديگر ماجرا، شيميت امين كارگردان فيلم علاوه بر اسكار بهترين كارگرداني موفق شد جوايز بهترين فيلم، بهترين فيلمنامه و بهترين داستان را نيز از آن خود كند.
اسكار باليوود علاوه بر بهترين بازيگر، يك جايزه ويژه هم به ايفاگر بهترين نقش منفي اعطا ميكند كه در نوع خود بي بديل و جالب توجه است.
امسال برنده بهترين بازيگر نقش منفي، ويوك اوبروي بود كه در فيلم «تيراندازي در لوكاندوالا» بازي كرده بود.
او بروي درباره مختصات سينماي هند ميگويد: «معتقدم سينماي هند ميتواند فيلمهايي توليد كند كه در خارج از مرزهاي هند هم نمايش موفقي داشته باشند. ايدهها و مفاهيم فراواني به صورت جهاني مطرح هستند كه مختص درون مرزهاي هند نيستند و ميتوان با تكيه بر اين ايدهها، فيلمهايي براي مخاطبان تمام دنيا ساخت و آنها را جذب سينماي هند كرد.»
علاوه بر جايزه بهترين نقش منفي، اسكاري هم به بهترين نقش كمدي داده ميشود كه در مراسم امسال اين جايزه به گوويندا براي فيلم «شريك» تعلق گرفت.
جايزه بهترين بازيگر زن IIFA به كارينا كاپور براي فيلم «وقتي همديگر را ديديم» رسيد.
اين تمام ماجرا نبود
بسياري از علاقهمندان سينماي هند اميدوار بودند زوج جنجالي و محبوب سينماي هند يعني آيشواريا راي و آبيشك باچان پسر آميتب باچان ستاره تمام اين سالهاي باليوود، جوايزي به خود اختصاص دهند كه اين امر اتفاق نيفتاد.
اين دو بازيگر نامدار سينماي هند كه امروز در سينماي دنيا هم نامهاي مطرحي هستند، در فيلم «گورو» به كارگرداني ماني راتنام بازي كرده بودند كه فيلم خبرسازي هم بود اما فقط جوايز بخش موسيقي را گرفت و در بقيه بخشها ناكام بود.
اما مراسم باليوود به سبك اسكار هاليوود، جايزه ويژهاي هم تحت عنوان يك عمر دستاورد هنري به چهرههاي قديمي سينماي اين كشور اعطا ميكند كه امسال اين جايزه به شيام بنگال فيلمساز قديمي و ممتاز و بازيگر معروف هنديو اي.آر. رحمان آهنگساز فيلمهايي چون «رويايي بمبئي» و «لاگان» تعلق گرفت.
مراسم IIFA اولين بار سال 2000 برگزار شد و در سالهاي اخير به مهمترين رويداد سينمايي هند تبديل شده است.
مديران جوايز آكادمي بينالمللي فيلم هند اين مراسم را هر سال در يك كشور برگزار ميكنند و مراسم پارسال در بريتانيا برگزار شد.
تاريخ درج: 20 خرداد 1387 ساعت 17:43 تاريخ تاييد: 20 خرداد 1387 ساعت 19:01 تاريخ به روز رساني: 20 خرداد 1387 ساعت 18:20
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 447]