تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند از توبه بنده اش بیش از عقیمی که صاحب فرزند شود و گم کرده ای که گمشده اش ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831549474




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجربه ی شگفت خروج روح از بدن


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: وقتی روح از بدن خارج می شود یا فرد خروج روح از بدن را تجربه می کند چه اتفاقی در مغز می افتد؟ گروهی از پژوهشگران سعی کرده اند به این مسأله پاسخ دهند .

تجربه ی شگفت خروج روح از بدن

خروج روح از بدن در پژوهش جدیدی، پژوهشگران با دستگاه اسکنر و دوربین های فانتزی این تصور و توهم را به آزمون شونده القا می کنند که بدن آنها در جای دیگری از اتاق حضور دارد، نه در جایی که حقیقتا دراز کشیده اند. در چنین حالتی از توهمِ حضور در همه جای اتاق، فعالیت مغزی فرد آزمایش شونده بررسی می شود؛ تا دریابند کدام بخش های مغز این توهم را دنبال می کنند که فرد در کجا قرار گرفته است.در پژوهش جدیدی که کوتراستم و همکارانش آغاز کرده اند می خواهند بفهمند مکانیسم مغز ورای درک جایی که بدن در آن قرار گرفته به چه صورتی است. پژوهش هایی که بر روی موشها و سایر حیوانات انجام گرفته نشان داد که سلول های GPS در فضایابی جسم افراد توسط مغز دخیل است؛ این نتایج کسب جایزه ی نوبل فیزیولوژی یا پزشکی 2014 را برای پژوهشگر به ارمغان آورد.نتایج پژوهش ها نشان می دهد که تجربه ی هشیاری  و آگاهی از جایی که بدن در آن قرار گرفته از فعالیت مغزی در بخش هایی از مغز نشأت می گیرد که  بر احساسات مربوط به پرستش هم اثر می گذارد. همچنین بخش هایی شامل سلول هاست که جهت یابی فضایی را برای انسان ممکن می کند. پژوهش های اولیه که بر روی حیوانات انجام شده بود منجر به شناخت سلول هایی به نام GPS  شد که نقش کلیدی در حرکت های فضایی و حافظه دارند.آروید گوتراستم 1 ، عصب شناس در مؤسسه ی کارولیناسکا در سوئد و نویسنده ی مقاله ای حاصل از این پژوهش می گوید : "حس داشتن بدن  یا مالکیت بدن" اساسی ترین تجربه ای است که بیشتر ما در هنگام زندگی کسب  وتجربه می کنیم".  اما گوتراستم و همکارانش به دنبال فهم و کشف مکانیسم مغز در تجربه ی مرگ یا خروج از روح بودند.
دستهای لاستیکی و بدن های مجازیدر تجربه ی پیشین این گروه، پژوهشگران سعی کردند محیطی بسازند که فرد تصور کند روح از بدنش خارج شده است . برای نمونه، آنها از "توهم دست لاستیکی " استفاده کردند. به این شکل که به فردی عینکی مجهز به دوربین داشته می شد و در فیلمی که او می دید نشان می دادند که دستش آسیب می بیند، آن هم در حالی که پژوهشگر دست وی را لمس می کرد. آزمایش شونده دست خودش را نمی دید و فقط از راه لمس متوجه می شد؛ اما این فیلم و لمس دستش به او این احساس را می داد که دست لاستیکی دست خود اوست . پژوهشگران از همین تکنیک  برای القای حس بدن مانکنی یا حتی بدن نامرئی استفاده کردند.
خروج روح از بدندر پژوهش جدیدی که کوتراستم و همکارانش آغاز کرده اند می خواهند بفهمند مکانیسم مغز ورای درک جایی که بدن در آن قرار گرفته به چه صورتی است. پژوهش هایی که بر روی موشها و سایر حیوانات انجام گرفته نشان داد که سلول های GPS در فضایابی جسم افراد توسط مغز دخیل است؛ این نتایج کسب جایزه ی نوبل فیزیولوژی یا پزشکی 2014 را برای پژوهشگر به ارمغان آورد.گوتراستم می گوید:"همین پژوهش بر روی حیوانات هم انجام گرفت اما متاسفانه دریافت های حیوانات را نمی دانیم وبرای این که پروژه پیشرفت کند، آن را بر روی انسان آزمایش می کنیم." آنها افراد را این بار با توهم مکانی که جسم شان در آن قرار گرفته آزمودند.نتایج پژوهش ها نشان می دهد که تجربه ی هشیاری  و آگاهی از جایی که بدن در آن قرار گرفته از فعالیت مغزی در بخش هایی از مغز نشأت می گیرد که  بر احساسات مربوط به پرستش هم اثر می گذارد. همچنین بخش هایی شامل سلول هاست که جهت یابی فضایی را برای انسان ممکن می کند.
تجربه خروج روح از بدندر پژوهش اخیر، شرکت کنندگان درون اسکنر  MRI دراز کشیدند در حالی که صفحه ی نمایشی بر روی چشمشان قرار گرفته بود که همه ی زوایای اتاق را به وسیله یک سری دوربین به آنها نشان می داد.دوربین ها طوری تنظیم شده بودند که آزمون شونده، پایین بدن و قسمت پاهای فردی غریبه را ببیند، در حالی که تصویر خودش که درون اسکنر خوابیده در پشت زمینه بود. برای ایجاد توهم " خروج روح از بدن" کرد پژوهشگر  بدن آزمون شونده را با میله ای لمس می کرد و هم زمان در مقابل دوربین، همان قسمت از بدن غریبه را هم لمس می کرد . برای آزمون شوندگان چنین تکنیکی این توهم را شکل می داد که بدن شان در جای دیگری از اتاق قرارگرفته نه جایی که حقیقاً قرار گرفته، این تجربه ی شگفت انگیزو فوق العاده ای است.
خروج روح از بدنچند بار لمس صورت می گیرد و ناگهان شما حس می کنید که در جای دیگری از اتاق هستید. بدن تان احساس طبیعی دارد_ و شما حس نمی کند که شناورید. در این هنگام پژوهشگران فعالیت مغز آزمون شوندگان را در قسمت های آهیانه و گیج گاهی مغز بررسی و تحلیل می کنند. این دو بخش از مغز مسئول درک فضایی و حس مالکیت بدن فرد هستند. به این شکل گوتراستم  و همکارانش موقعیت ذهنی فرد از بدن اش را رمزگشایی کردند.
پژوهشگران دریافتند که هیپوکامپ ، یعنی منطقه ای از مغز که سلول های GPS در آن جا وجود دارد در فهم و درک موقعیت بدن دخیل است. همچنین کشف کردند که منطقه ای از مغز به نام قشر سینگولیت خلفی است که این دو حس را با هم می آمیزد یعنی دو حس موقعیت بدن در فضا و حس مالکیت بدن یا بدن داشتن. این نتایج روزی به فهم بهتر دو گروه کمک می کند اول آن چه در مغز افرادی رخ می دهد با بیماری صرع کانونی  2 ، که تشنج فقط نیمی از مغز آنها را در بر می گیرد و نیز افرادی با بیماری اسکیزوفرنی . افرادی که مبتلا به این بیماری ها هستند تجربه ی خروج روح از بدن  را بیشتر از سایر بیماران گزارش کرده اند.همچنین این نتایج به درک بهتر اثر داروی بیهوشی کتامین کمک می کند ( که به صورت غیر قانونی با اهداف تفریحی سرگرمی استفاده می شود) که چنین حس خروج از بدن را برای فرد ایجاد می کند.
گوتر استم در پایان می گوید " ما نمی دانیم که واقعاً در مغز چه اتفاقی می افتد ( در این شرایط ساختگی ) اما حس خود- مکانی می تواند شامل همان نواحی از مغز شود که ما بر روی آنها کار می کنیم.تبیان


پنجشنبه 8 بهمن 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن