واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: لیستها و سرلیستهای احتمالی انتخابات مجلس در تهران
با نزدیک شدن به روز هفتم اسفند و پس از اعلام نتایج بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی توسط هیأتهای نظارت به تدریج تکلیف جناحبندیها و لیستهای انتخاباتی مشخص شده هر چند هنوز ابهامات و پرسشهای مختلفی در این زمینه باقی مانده است.
به گزارش ایسنا، شورای نگهبان اعلام کرده که احتمالاً 15 درصد از کسانی که توسط هیأتهای نظارت رد صلاحیت شدهاند، در نهایت تأیید خواهند شد. با این وجود جناحهای سیاسی کشور تا حدود زیادی متوجه شدهاند که با چه مهرهها و در چه صحنهای با رقبای خود رقابت خواهند کرد.
بر اساس اخبار موجود انتخاباتی اصولگرایان که با کمبود مهره مواجه نیستند و تقریباً تمام اعضای اصلی آنها تأیید صلاحیت شدهاند با دو لیست در انتخابات شرکت میکنند. در مقابل اصلاحطلبان در تهران فقط چهار نامزد شناخته شده دارند و به امید تأیید صلاحیت 120 چهره شناخته شده دیگر خود در شورای نگهبان هستند.
این در حالی است که اصولگرایان در شورای ائتلاف اصولگرایان لیست 180 نفره از نامزدهای خود را تهیه کرده و این لیست را تا نیمه بهمن به 30 نفر میرسانند. رهروان ولایت هم جدا از بدنه اصولگرایی در حال تهیه لیست خود هستند.
جریان اعتدال نیز که حزب اعتدال و توسعه حزب شاخص آن است وضع چندان بهتری نسبت به اصلاحطلبان ندارد. به گونهای که از حدود 340 نفری که از این حزب در سراسر کشور ثبتنام کردند و فقط حدود 30 نفر تأیید شدهاند.
در ادامه گمانهزنیها درباره جناحبندیها، لیستهای انتخاباتی و سرلیستهای انتخاباتی به شرح زیر ارائه میشود:
1- شورای ائتلاف اصولگرایان
این شورا با حضور حداکثری گرایشهای اصولگرایان تشکیل شد و احزاب و تشکلهایی از قبیل موتلفه اسلامی، جبهه پایداری، ایثارگران، آبادگران، رهپویان، یکتا و جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری و جامعه اسلامی مهندسین از مهمترین عناصر این شورا هستند.
شورای ائتلاف لیستی 180 نفره از اصولگرایان را تهیه کرده و با رایزنی به دنبال تهیه لیست نهایی خود است. لیست این شورا به احتمال بسیار زیاد به تأیید جامعه روحانیت مبارز و ریشسفیدان اصولگرا میرسد.
این احتمال وجود دارد که غلامعلی حدادعادل در لیست این جریان باشد. هر چند که چهرههای کهنهکارتری از حدادعادل مانند محمدنبی حبیبی و اسدالله بادامچیان نیز دراین لیست حضور دارند اما حداد عادل این امتیاز را داشته که در دورههای اخیر در مجلس حضور داشته باشد و در این سالها نسبت به حبیبی و بادامچیان فردی رسانهایتر و شناختهتر شدهای باشد. حداد عادل در حال حاضر سخنگوی شورای ائتلاف است و فعالیت رسانها ی پررنگی هم در ماه اخیر داشته است.
2- فراکسیون رهروان ولایت
رهروانیها از جمله اصولگرایانی هستند که به شورای ائتلاف اصولگرایان نپیوستند. درباره این جدایی از سویی رهروانیها مدعی هستند که از آنها برای حضور در شورای ائتلاف دعوت نشده است و در آن سو شورای ائتلاف بیان میکند که فقط از احزاب و تشکلهای سیاسی دعوت کرده و رهروان فقط یک فراکسیون در مجلس است اما در پس این اظهارات یک دلیل برای جدایی رهروان از شورای ائتلاف وجود داشت و آن هم ناراحتی علی لاریجانی از پایداریها و عدم تمایل او برای ائتلاف با آنهاست. به تبعیت علی لاریجانی، فراکسیون رهروان نیز که از حامیان رئیس مجلس محسوب میشود به شورای ائتلاف وارد نشد و به گفته اعضای هیأت رئیسه خود، در حال تهیه لیستی جداگانه است.
ریاست فراکسیون رهروان بر عهده جلالی است و او به سفارش لاریجانی در انتخابات شرکت کرد. بنابراین احتمالاً جلالی در لیست فراکسیون رهروان باشد. البته اگر او در حوزه تهران باقی بماند و در روزهای آینده حوزه انتخابیه خود را تغییر ندهد.
البته لیست رهروان و شورای ائتلاف میتواند دارای اشتراکاتی هم باشد اما رصد اخبار انتخاباتی نشان میدهد که اصولگرایان در تهران با دو لیست اصلی حضور مییابند.
3- اصلاحطلبان
اصلاح طلبان مشتاقانه وارد انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شدند و در تهران بیش از 120 چهره شناخته شده خود را به عرصه انتخابات وارد کردند، اما از این تعداد فقط 4 نفر در تهران تأیید صلاحیت شدند. استراتژی اصلاحطلبان هم در برابر رد صلاحیتها تعامل با شورای نگهبان و استفاده از ظرفیتهای موجود قانونی است و نیم نگاهی هم به رایزنی رئیس جمهور با شورای نگهبان دارد، اما با این وجود خوب میدانند که مهرههای تأثیرگذار کافی برای بستن لیست خود در تهران را نخواهند داشت.
محسن رهامی از اعضای شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان تأیید کرده است که اصالحطلبان حتماً لیست انتخاباتی ارائه خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه اصلاحطلبان در شرایط فعلی نامزدهای درجه 2 و 3 تأیید صلاحیت شده در تهران دارند اظهار کرده است که اولویت اصلاحطلبان تلاش برای تأیید صلاحیت چهرههای اصلی آنهاست.
رهامی در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال تهیه لیست مشترک با طرفداران دولت وجود دارد، میگوید: اولویت ما حضور اصلاحطلبان کلیدی است، اما اگر دست ما از آنها کوتاه شد، در برابر تندروها از معتدلین حمایت میکنیم.
در ماههای گذشته اصلاحطلبان بارها تمایل خود را برای ائتلاف با حامیان دولت و مشخصاً حزب اعتدال و توسعه بیان کردند که جواب مشخصی از سوی آنها دریافت نکردهاند. بنابراین، درباره لیست انتخاباتی اصلاحطلبان دو احتمال وجود دارد؛ اول اینکه لیست آنها فقط شامل اصلاحطلبان باشد یعنی اصلاحات از مهرههای درجه 2 و 3 خود که برای مردم شناخته شده نیستند استفاده کند. شاید حمایت سیدمحمد خاتمی و بزرگان اصلاحات از این لیست موجب رأیآوری این مهرهها شود و سرلیست اصلاحات نیز محمدرضا عارف رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان خواهد بود. احتمال دوم این است که در روزهای آینده لیست مشترکی را با اعتدالگرایان ارائه کنند که در این شرایط تکلیف سرلیست نامشخص است.
اعتدال و توسعه (حامیان دولت)
هر چند عزم حامیان دولت برای حضور پررنگ در مجلس دهم جزم شده بود اما آنها نتوانستند تأیید بیش از 30 نفر از اعضای خود را در سراسر کشور به دست آوردند، بنابراین آنها هم مثل اصلاحطلبان در بستن لیست خود در تهران دچار چالش شدند.
در این چند ماه اصرار اصلاح طلبان برای ائتلاف با اعتدالگرایان با سکوت و جواب سربالای آنها مواجه شد. در این بین حتی احتمال ائتلاف اعتدالگرایان و حامیان دولت با طیف نزدیک به علی لاریجانی یعنی رهروان ولایت نیز به گوش رسید که اعتدال و توسعه این اخبار را نه تأیید کرد و نه تکذیب. به نظر میرسد عدم بیان شفاف مواضع اعتدال و توسعه برای ارزیابی شرایط نهایی جناحهای سیاسی و سنجیدن وزن اصلاحطلبان و رهروانیها باشد.
برای لیست انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه نیز سه احتمال وجود دارد: 1- ارائه لیست مشترک با اصلاح طلبان، 2- ارائه لیست مشترک با رهروان ولایت، 3- ارائه لیست مشترک.
تکلیف سرلیست در هر سه حالت هنوز نامشخص است. اعتدال و توسعه پیش از این اعلام کرده بود که فاطمه هاشمی سرلیست آنها خواهد بود اما صلاحیت فاطمه هاشمی تأیید نشد و او اعتراضی هم به این مسأله نکرد و از عرصه انتخابات خارج شد. اخباری دیگری هم درباره تعیین سرلیست اعتدال و توسعه شنیده نشده است.
بنابراین در پایان میتوان گفت لیستهای احتمالی انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تهران عبارتند از:
1- لیست شورای ائتلاف اصولگرایان (سرلیست: غلامعلی حداد عادل)
2- لیست رهروان ولایت (سرلیست: کاظم جلالی)
3- لیست اصلاحطلبان (سرلیست: محمدرضا عارف)
4- لیست مشترک اصلاحطلبان و حامیان دولت (سرلیست: نامشخص)
5- لیست مشترک حامیان دولت و رهروان ولایت (سرلیست: نامشخص)
6- لیست حزب اعتدال و توسعه (سرلیست: نامشخص)
چهارشنبه, 07 بهمن 1394 ساعت 12:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]