تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مشورت با عاقلِ خيرخواه، خجستگى، بركت، رشد و توفيقى از سوى خداست. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827830956




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در گفتگو با مهر اعلام شد:گرايش هشدار دهنده دانشجويان به مصرف تفنني مواد مخدر


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر اعلام شد:گرايش هشدار دهنده دانشجويان به مصرف تفنني مواد مخدر
كارشناس مراكز مشاوره در دانشگاههاي تهران با تأكيد بر اينكه نبايد اعتياد در دانشگاهها را سياسي دانست و همچنين در برخورد با آسيب هاي اجتماعي نبايد صورت مسئله را پاك كرد، گفت: ميانگين معتاد حرفه اي در ميان دانشجويان از نرم جامعه كمتر است ، اما تحقيقات نشان مي دهد رشد آمار دانشجوياني كه به صورت تفنني براي يكبار مواد مخدر مصرف كرده اند، نگران كننده است.

دكتر مريم رامشت در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد آمار موجود درباره معتادان دانشجو در كشور گفت: همانطور كه درباره معتادين در جامعه نمي توان آمار دقيقي ارائه داد، آماري در خصوص تعداد دانشجويان معتاد حرفه اي در كشور وجود ندارد. ضمن اينكه نسبت دانشجويان درگير با مواد مخدر در شهرستانهاي مختلف متفاوت است و آمار روز به روز تغيير مي كند از اين رو ارائه آمار در اين زمينه غير علمي است.

آمار دانشجوياني كه يك بار مصرف مواد مخدر را تجربه كرده اند

وي با بيان اينكه آمار دانشجوياني كه يك بار يك نوع ماده مخدر را تجربه كرده اند بسيار بيشتر از تعداد معتادين حرفه اي در محيطهاي دانشگاهي است، افزود: بر اساس تحقيقي كه انجام شده است بين 20 تا 30 درصد از دانشجوياني كه به عنوان نمونه اين تحقيق در نظر گرفته شده بودند، اعتقاد داشتند تنها يك بار مصرف مواد مخدر اعتياد آور نيست و شيوع چنين برداشتي در ميان دانشجويان تصوري خطرناك است.

رامشت مصرف تنها يك بار حشيش را برابر با يك صرع بزرگ دانست كه در آن بخشي از سلولهاي مغزي از بين مي روند.

كارشناس مراكز مشاوره در دانشگاههاي شهر تهران حشيش را ماده مخدري دانست كه تعداد قابل توجهي از دانشجويان تجربه مصرف آن را براي يك بار داشته اند و در اين زمينه ضروري است مسوولين مختلف بويژه متصديان امور دانشگاهي در خصوص چگونگي توزيع و مصرف اين مواد كنترل هاي لازم و پيشگيري هاي اوليه را مبذول كنند.

وي با اعلام اينكه"حتي بر اساس يكي از تحقيقات صورت گرفته حدود 40 درصد دانشجويان براي يك بار مصرف حشيش را تجربه كرده اند" اظهار داشت: البته تجربه مصرف مواد در محيط هاي دانشجويي بيشتر به صورت تفنني است و موادي مانند حشيش، ترامادول و برخي از قرصها بيش از ساير مواد مخدر مصرف مي شود.

وي درباره دلايل گرايش دانشجويان به اين نوع مواد مخدر گفت: گرايش برخي دانشجويان بيشتر به سمت موادي است كه سطح هوشياري، يادگيري و پردازش اطلاعات را در آنها افزايش دهد و با اين باور غلط كه موادي مانند حشيش با يك بار تجربه اعتياد آور نيست به اين ماده گرايش بيشتري دارند.

اين روانشناس اضافه كرد: موادي مانند حشيش و ترامادول اگرچه ابتدا به ساكن تجربياتي همچون افزايش سطح هوشياري را ايجاد مي كنند اما پس از يك بار مصرف، باعث به وجود آوردن پديده تحمل مي شوند بدين معني كه بدن براي هر بار مصرف به مقدار بيشتري از اين مواد نياز دارد.

رامشت گفت: قرصهاي روان گردان نيز با تصور اعتياد آور نبودن و افزايش هوشياري توسط دانشجويان مصرف مي شوند اما قرصهايي مانند "اكس" كمتر مورد استفاده قرار مي گيرند.

كارشناس مراكز مشاوره در دانشگاههاي شهر تهران اظهار داشت: مصرف مواد اعتياد آور در ميان دانشجويان غيربومي و خوابگاهي به دليل وجود استرسهاي بيشتر و زندگي جمعي بيشتر از ساير دانشجويان است . از اين رو دانشجويان خوابگاهي بيشتر در معرض خطر مصرف مواد هستند.

گرايش دختران به مواد مخدر رو به افزايش است

وي افزود: از سوي ديگر همانطور كه در جامعه نيز اعتياد در مردان بيشتر از زنان است، آمار مصرف مواد در ميان دانشجويان پسر نيز از دانشجويان دختر بيشتر است. البته در سالهاي اخير گرايش دختران نيز به استفاده از مواد، سيگار و الكل افزايش يافته است.

مصرف مواد در دانشجويان از نرم جامعه پائين تر است

رامشت مصرف مواد در ميان دانشجويان را از نرم جامعه پائين تر دانست و افزود: مصرف مواد در ميان دانشجويان بيشتر تفنني است و معتاد وابسته و حرفه اي در محيطهاي دانشگاهي كم است و يا اغلب دانشجوياني كه معتاد هستند قبل از ورود به دانشگاه دچار اعتياد شده اند.

وي تأكيد كرد: البته وزارت علوم بايد براي همين تعداد نيز راهكاري بينديشد در حالي كه در حدود 3 سال است كه هيچ كار تحقيقاتي جامعي در اين زمينه توسط وزارت علوم انجام نشده و به جاي تدوين برنامه اي جامع براي پيشگري از اعتياد دانشجويان، به اين موضوع به صورت جدي پرداخته نمي شود و در برخي مواقع نيز منكر آن مي شوند.

كارشناس مراكز مشاوره دانشجويي گفت: در اين ميان پرداختن به دانشجويان در معرض خطر و ارائه راهكارهايي براي درگير نشدن اين دانشجويان از اهميت ويژه اي برخوردار است. بايد براي دانشجوياني كه دچار افت تحصيلي و مشكلات خانوادگي و عاطفي هستند، راهكاري انديشيد.

وي اظهار داشت: آموزش مهارتهاي زندگي كه چند سالي است توسط سازمان بهداشت جهاني به رسميت شناخته شده، هنوز در كشور ما جايگاهي ندارد و براي ارائه درس مهارتهاي زندگي در دانشگاهها ترديدهايي وجود دارد.

نبايد مسئله اعتياد در محيطهاي دانشگاهي را سياسي دانست

رامشت گفت: وقتي اعتياد را به منزله بيماري درنظر مي گيريم نبايد وجود اين بيماري در دانشگاهها را به مسائل سياسي مرتبط كنيم. اعتياد در كل جامعه ما به بحران تبديل شده است، بنابراين دانشگاهها نيز از اين قاعده مستثني نيستند. اعتياد يك آسيب اجتماعي است بايد آن را بپذيريم و براي حل اين مشكل راهكاري ارائه كنيم.
 دوشنبه 20 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن