تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه (مردم) امر به معروف و نهى از منكر نكنند، و از نيكان خاندان من پيروى ننمايند،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855104250




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افشای ابعاد تازه‌ای از اقدامات سیا در سوریه


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



افشای ابعاد تازه‌ای از اقدامات سیا در سوریه
روز نو : یک روزنامه لبنانی با اشاره به افشاگری نیویورک تایمز در مورد برنامه‌های سیا در سوریه نوشت که عربستان عامل تأمین مالی و آمریکا مدیر اجرایی جنگ‌های منطقه‌ای از جمله بحران سوریه است.


 روزنامه الاخبار لبنان در مقاله‌ای نوشت: عربستان عامل تأمین مالی و آمریکا مدیر اجرایی جنگ‌های منطقه‌ای است. این یک معادله جدید نیست و از ده‌ها سال پیش در آنگولا و افغانستان و نیکاراگوئه و اخیراً در سوریه دنبال می‌شود. موضوع تازه در مورد اطلاعات موثقی است که نحوه پیوستن سرویس اطلاعاتی سی‌آی‌ای به روند تسلیحات و تأمین مالی و توزیع مأموریت متحدان و فرماندهی عملیات ضددولتی در سوریه را توضیح می‌دهد.


از زمان آغاز جنگ سوریه دولت آمریکا دو برنامه اعلام شده را پیش روی خود قرار داد: برنامه اول با مدیریت پنتاگون دنبال می‌شد و به‌دنبال آموزش و تجهیز مخالفان معتدل برای مقابله با داعش بود. برنامه دوم تحت مدیریت سرویس‌ جاسوسی مرکزی آمریکا دنبال می‌شود، هیچ کس نمی‌تواند شکست پنتاگون در تشکیل مبارزان معتدل برای مبارزه با داعش را مخفی کند. این موضوع از سوی مسئولان و رسانه‌ها اعلام شد و رسماً روند این اقدامات در سال گذشته متوقف شد.


اما برنامه‌ای که سیا دنبال می‌کند، از همان ابتدا به‌صورت کاملاً محرمانه ادامه پیدا کرده است. تمام آنچه از این برنامه به بیرون درز پیدا کند،‌ برخی از اطلاعات رسمی است که نشان می‌دهد هدف از آن آموزش عناصر مبارز مخالف دولت و تأمین حمایت‌های مستشاری برای آنها است. گفته می‌شود افسران مربوط به این برنامه در مناطق مرزی اردن و ترکیه فعالیت می‌کنند. البته باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا در سال 2013 به‌صورت محرمانه تصمیم گرفت هدف این برنامه را به تجهیز معارضان مسلح و آموزش آنها تغییر دهد، البته به‌شرطی که سلاح آنها متوجه ارتش سوریه شود. برخی رسانه‌های آمریکا اطلاعاتی را از برنامه سی‌آی‌ای در آن زمان منتشر کردند، برنامه‌ای که تحت مدیریت مرکز عملیات نظامی (اتاق موک) دنبال شده و مرکز آن در امان پایتخت اردن بوده و سی‌آی‌ای برای اجرای آن و مدیریت مخالفان در جبهه جنوبی با برخی سرویس‌های منطقه‌ای دیگر نیز همکاری می‌کند.


با این‌ وجود روزنامه نیویورک‌تایمز دو روز پیش مطالبی را برای اولین بار از تأمین مالی عربستان سعودی برای اجرای برنامه سی‌ای‌ای مطرح و تصریح کرد که آمریکا نقش فرمانده عملیاتی در اراضی سوریه را دنبال می‌کند. برنامه سی‌آی‌ای با عنوان «Timber Sycamore» چوب درخت چنار از همان ابتدا از حمایت عربستان سعودی برخوردار بوده و تمامی مسئولان کنونی و سابق آمریکایی که این روزنامه با آنها صحبت کرده، به‌شرط عدم‌افشای نام خود این موضوع را مطرح کرده‌اند. این مقاله می‌افزاید: آژانس اطلاعاتی آمریکا از همان ابتدا می‌دانست که شریکی آماده حمایت در اختیار دارد. عربستان سعودی مانند گذشته نقش امضاکننده چک‌ها را به‌عهده داشته و قطر و ترکیه نیز در این برنامه نقش داشته‌اند. با وجود اینکه آمریکا رقم دقیق مبالغی که عربستان سعودی به این برنامه اختصاص داده را مخفی نگه می‌دارد، اما برخی مسئولان این رقم را چندین میلیارد دلار برآورد می‌کنند.


مقاله نیویورک تایمز با امضای مارک مازیتی و مت اپوزو حمایت عربستان سعودی از عملیات سرویس‌های جاسوسی آمریکا در سوریه را در چارچوب همکاری‌های مستمر بین دو طرف از ده‌ها سال پیش ذکر و تأکید می‌کند که سی‌آی‌ای در این مدت با پول عربستان در مجموعه‌ای از جنگ‌ها وارد شده است، بدون اینکه منافع مستقیم عربستان در آغاز این جنگ‌ها باشد. این مقاله  به تأمین مالی جنگ‌های آمریکا از سوی عربستان در آنگولا و افغانستان و نیکاراگوئه و دیگر جنگ‌ها تا زمان جنگ سوریه اشاره می‌کند.


در سوریه حتی قبل از موافقت رسمی اوباما با مأموریت تسلیحاتی، سیا در سال 2012 اقدام به سامان‌دهی‌ معامله‌های تسلیحاتی عربستان سعودی به‌سرکردگی بندر بن سلطان کرد، مهم‌ترین این معامله‌ها قراردادی بزرگ بود که با کرواسی بسته شد.


مجله تایمز در این رابطه گزارش می‌دهد که آمریکا چگونه نقش فرماندهی را در بخش اساسی و مستقیم جنگ میدانی در سوریه دنبال می‌کند، در حالی که بازیگران دیگر نظیر عربستان، قطر و ترکیه نقش تأمین مالی برنامه‌های آمریکا را دارند.


این مقاله تأکید می‌کند که از آغاز سال 2012 به‌مدت بیش از یک سال آمریکایی‌ها شاهد سرازیر شدن پول و سلاح‌های سبک و سنگین از عربستان و قطر و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس از طریق مرز ترکیه برای مخالفان مبارز در سوریه بودند. برخی از مسئولان آمریکایی در آن زمان نگرانی خود از رسیدن این حجم پول و سلاح به گروه‌های مرتبط با القاعده را اعلام کردند. در اواخر سال 2012 نشستی محرمانه نزدیک بحر المیت در اردن بین دیوید پترائوس مدیر وقت آژانس اطلاعاتی آمریکا و مسئولان اطلاعاتی کشورهای حاشیه خلیج فارس برگزار شد. در این نشست پترائوس خطاب به حاضران در این اجلاس با لحنی بسیار شدید صحبت کرد و به آنها در مورد عدم‌هماهنگی با افسران سی‌آی‌ای در اردن و ترکیه برای ارسال سلاح به سوریه هشدار داد. این مقاله موضوع مذکور را به‌نقل از مسئولان ارشد سابق مطرح کرده است.


چند ماه پس از این نشست، اوباما رسماً مأموریت مذکور را به سیا ابلاغ کرده و تجهیز مخالفان معتدل سوریه به سلاح‌های مختلف را نیز به آن اضافه نمود. به‌نوشته این مقام از آن زمان تاکنون سی‌آی ای عملیات آموزش گروه‌های مسلح سوریه را رهبری می‌کند و سرویس‌های جاسوسی عربستان و مدیریت اطلاعات این کشور تأمین مالی و تسلیحاتی مخالفان را به‌عهده دارد. آژانس اطلاعاتی آمریکا در ابعاد عملیاتی بر همه چیز نظارت دارد. این آژانس حتی در مواردی نقش میانجیگری بین دولت‌هایی را که تحت امر آن کار می‌کنند نیز به‌عهده می‌گیرد، به‌عنوان مثال موضوع تعویق پرداخت‌های عربستان سعودی به اردن به‌عنوان کشور میزبان اتاق عملیات را حل و فصل کرد.


مقاله نیویورک تایمز اشاره می‌کند که ارتباط بین عربستان و آژانس اطلاعاتی آمریکا همچنان قوی است و مناسبات بین محمد بن نایف وزیر کشور عربستان و جان او برینان مدیر آژانس اطلاعات آمریکا نیز همچنان به‌صورت مستحکم دنبال می‌شود، چرا که برینان در دهه 90 قرن گذشته مدیر مرکز نمایندگی آژانس در عربستان بود.


آمریکایی‌ها و سعودی‌ها می‌دانند که در این مرحله و شرایط حساس به کمک یکدیگر نیاز دارند، این موضوع را مایک راجرز رئیس سابق کمیته اطلاعات در کنگره آمریکا مطرح می‌کند. به این ترتیب است که نویسندگان مقاله مذکور تأکید می‌کنند که ائتلاف آمریکا و عربستان سعودی همچنان به‌روی دریای اموال سعودی‌ها و بر اساس منافع ویژه مشترک دنبال خواهد شد.




تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن