محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826821938
احمد شيرزاد: انصراف اصلاحطلبان هديه به تندروهاست
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: احمد شيرزاد: انصراف اصلاحطلبان هديه به تندروهاست
روزنامه آرمان گفت وگویی با احمد شيرزاد انجام داده که در ادامه می خوانید:
به گزارش نامه نیوز، اصلاحطلبان براي هماهنگي در ميان گروهها و احزاب مختلف اصلاحات در طول سال گذشته تلاش زيادي را انجام دادند تا در تهران و شهرستانها به هماهنگي برسند. از سوي ديگر در يك سال گذشته بدنه اجتماعي اصلاحات نيز خود را هماهنگ كرده تا در انتخابات حاضر شوند. اكنون آنها به هيچوجه نميتوانند از انتخابات كنار بكشند به اين علت كه تمام اصلاحطلبان آمادگي حضور در انتخابات را دارند و همچنين نبايد زمين را به رقيب واگذار كنند، زيرا باعث تقويت تندروها خواهد شد. به بهانه دلايل حضور اصلاحطلبان در انتخابات مجلس با احمد شيرزاد استاد دانشگاه و فعال سياسي اصلاحطلب گفتوگو كردهايم كه در ادامه ميخوانيد:
رويكرد دولت را در انتخابات مجلس چگونه ارزيابي ميكنيد؟
وظيفه دولت هماهنگي دستگاهها و همچنين امانتداري در انتخابات است. لذا دولت در صحت انتخابات و امانتداري ايفاي نقش خواهد كرد. نبايد انتظاری بيش از دفاع روحاني از حقوق مردم بر اساس وظايف قانوني از وي داشت. همين كه دولت امانتداري صندوقهاي رأي را به درستي انجام دهد، مثبت است. در اين دو سال دولت در حوزههايي مانند اقتصاد و سياست خارجي و تا حدي هم حوزه فرهنگي، دستاوردهايي داشته است. مساله برجام و توافق با قدرتهاي جهاني اميد در مردم ايجاد كرده كه اميدواريم تقويت شود. عمده امكان همه دلسوزان كشور و منافع ملي، همين فضاست وگرنه در ابزارهاي تبليغاتي و محدوديتهاي رسانهاي اصلاحطلبان تحول خاصي رخ نداده است.
روند بررسي صلاحيتها را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
فرايند بررسي صلاحيت در اين دوره در تركيب مجلس تاثيرگذار است. به اين معنا كه در همه جاي دنيا زماني كه ميخواهند درباره مجلس آينده و ساختار آن پيشبيني كنند به ساختار آرا و گرايشهاي اجتماع نگاه ميكنند كه ببينند مردم در اين بازه زماني چه گرايشي را ميپسندند و بر اساس اين دادهها پيش بيني ميكنند كه ساختار مجلس چگونه خواهد بود. اما در ايران اين مورد كمي متفاوت است. اگر قبل از رد صلاحيتها ميخواستيم براساس معيار و استانداردي معمول آرايش مجلس آينده را پيشبيني كنيم به نظر ميرسيد كه مجلس آينده داراي اكثريت اصلاحطلب و اعتدالي خواهد بود. بهويژه اينكه دولت به موفقيت بزرگي در زمينه پرونده هستهاي دست يافته است و گشايشهاي اقتصادي آن تا چند ماه ديگر مشخص خواهد شد. هرچند هنوز هم مشكلات جدي زيادي بر سر راه حركت دولت وجود دارد اما فرايند نظارتي اعمال شده در اين دوره در بررسي صلاحيتها به هر حال در تركيب مجلس آينده اثرگذار است. ميتوان از هماكنون تركيب مجلس آينده را تا حدودي پيشبيني كرد، زيرا تعدادي از اصلاحطلبان و اعتداليون رد صلاحيت شدهاند و در برخي از حوزههاي انتخابيه براي اصولگرايان رقيبي وجود ندارد. اما بايد اميدوار بود؛ زيرا ممكن است تا اعلام نظر نهايي افرادي تاييد صلاحيت شوند. البته بعيد است تغيير اساسي به وجود بيايد وشايد حداكثر چند درصد از كانديداها تاييد صلاحيت شوند و تاييد صلاحيتشدگان انتهايي نيز در نتيجه آرايش سياسي تاثير چنداني نخواهند گذاشت.
تمايل به شركت در انتخابات در ميان اصلاحطلبان وجود دارد. ارزيابي شما چيست؟
بله. آنچه مشخص است بدنه اجتماعي اصلاحات هنوز تعيينكننده است. اين بدنه با وجود رد صلاحيتها هنوز هم انگيزه لازم براي شركت در انتخابات را دارد. هر چند رد صلاحيتهايی صورت گرفته است ولي بدنه اصلاحطلب هنوز تمايل زيادي براي شركت در انتخابات دارد و اين مورد، بازي اصولگرايان و تركيبي كه آنها براي مجلس در نظر دارند را عوض خواهد كرد. موتور بدنه اجتماعي اصلاحات روشن است. به هر حال تصميم نهايي براي اينكه چه شخصي به مجلس برود را بدنه اجتماعي اصلاحطلبان ميگيرند. بنابراين در مجموع با وجود برخي مشكلات اصلاحطلبان موفق خواهند شد كه در بسياري از حوزههاي انتخابيه ليست ارائه دهند. اصلاحطلبان ميتوانند در ميان كانديداهاي موجود به كسي راي دهند كه به انديشههاي آنها نزديكتر است. هرچند بعضا عدهاي تمايل دارند كه مجلس آينده يكدست شود ولي اين اتفاق نخواهد افتاد و در هر صورت مجلس آينده مانند مجلس فعلي نخواهد بود.
خوشبختانه رويكرد احزاب و سران اصلاحات شركت در انتخابات است.
اصلاحطلبان بايد نشان دهند گزينهاي كه آنها ميخواهند به مجلس خواهد رفت. اگر ما ميخواهيم در معادلات قدرت سهمي داشته باشيم بايد نشان دهيم كسي كه مورد تاييد اصلاحطلبان است به مجلس راه يافته است. براي مثال اگر در يك حوزه انتخابي 10 نفر كانديدا وجود داشته باشد در بين آن 10 نفر كسي كه بهترين شرايط را دارد اصلاحطلبان از او حمايت كنند. انتخاب اين استراتژي در تركيب مجلس آينده تاثيرگذار خواهد بود. پيروزي اصلاحطلبان در اين دوره اين نيست كه كانديداهاي آنها به مجلس بروند، زيرا ما از فضاي سال 88 به تازگي خارج شدهايم. اصلاحطلبان در سال 92 يكبار اثبات كردند حتي اگر كانديداي مستقيم آنها امكان حضور در انتخابات را نداشته باشد، باز ميتوانند در معادلات سياسي تاثيرگذار باشند. در اين دوره از انتخابات هم بايد همين مورد را اثبات كنيم. به عبارت بهتر بايد رسالت سياسي خود را بر اين مقوله قرار دهيم كه در مجلس آينده شخصي روي صندلي مينشيند كه ما انتخاب ميكنيم و ما ميخواهيم. اين قدرت نهايي بسيار مهم است.
اگر اصلاحطلبان در انتخابات حاضر نباشند، به معناي واگذاري بازي به اصولگرايان است؟
جناح مقابل اصلاحطلبان آرزوي تحقق اين مساله را دارند. به هر حال تعداد زيادي از اصلاحطلبان ردصلاحيت شدهاند و رقيب جدي براي اصولگرايان در انتخابات پيش رو نيست. بخشي از اصولگرايان دوست دارند كه اصلاحطلبان مايوس شوند و انگيزهاي براي ورود به انتخابات نداشته باشند تا در ساير حوزهها نيز بتوانند پيروز شوند. در نتيجه به هيچوجه نبايد صحنه را خالي كرد، زيرا در چنين شرايطي اصولگرايان به اهداف خود خواهند رسيد و چهار سال مجلس را در اختيار خواهند گرفت. بنابراين مسلما كنار كشيدن به نفع اصلاحطلبان نيست. اصلاحطلبان نميتوانند پيامهاي مبهم به جامعه بدهند. آنها در چند ماه گذشته مكررا اعلام كردهاند كه قصد شركت در انتخابات را دارند و بدنه اجتماعي اصلاحات با اين برنامه قصد شركت در انتخابات را دارد. در ميان بازي نميتوانيم برنامه را عوض كنيم. به هر حال انتخابات برگزار خواهد شد و درصد مشاركت هم نسبت به قبل بيشتر است ولذا حضور اصلاحطلبان تعيينكننده است.
اگر اصلاحطلبان از افرادي حمايت كنند كه به مجلس بروند ولي در آينده خواست آنها با خواست جريان اصلاحات هماهنگ نباشد، موجب ياس بدنه اجتماعي اصلاحطلبان نخواهد شد؟
اصلاحطلبان بايد صادقانه مشكلات را با جامعه در ميان بگذارند. براي مثال ما در سال 92 زماني كه از آقاي روحاني حمايت كرديم حاضر نبوديم چك تضمينشدهاي بدهيم ولي چون در ميان كانديداهاي موجود ايشان بهترين شرايط را داشت و تا حدودي هم به اصلاحطلبان نزديك بود با ايثار تاريخي دكتر عارف پشت سر دكتر روحاني قرار گرفتيم و حتي اگر عملكرد روحاني مانند حالا نبود و عملكرد متفاوتي داشت باز هم ما كار اشتباهي انجام نداده بوديم. روحاني هم هيچ چك سفيدي به ما نداده بود. واقع مطلب اين است كه عملكرد روحاني صادقانه بود و بهخوبي بر وعدههاي خود ايستاده است. همين مساله را در آينده با كانديداهايي داريم كه با حمايت ما به مجلس خواهند رفت اما بايد دانست كه با راي چه جناحي به مجلس رفتهاند. اگر بعضي از اين افراد پيمانشكن باشند و مسير ديگري را طي كنند، مشخص خواهد شد. هر چند كه اين پيمانشكني نافي اقدام عاقلانه ما در حمايت از افراد براي حضور در مجلس نخواهد بود. ضمن اينكه كانديداهايي كه مورد حمايت اصلاحطلبان قرار خواهند گرفت، نبايد مشكلات اساسي با تفكر اصلاحطلبي داشته باشند. در اين مسير ممكن است مشكلاتي هم بهوجود آيد و بعضا تعدادي از كانديداها هماني نباشند كه ما ميخواهيم ولي مطمئنا تعداد اينگونه افراد ناچيز خواهد بود.
انتظار اصلاحطلبان از كساني كه قصد سرمايهگذاري روي آنها را دارند چيست؟
اصلاحطلبان از كساني كه روي آنها سرمايهگذاري خواهند كرد انتظار قرائت نطقهاي پرشور را ندارند. انتظار ما اين است كه اين افراد رايها مسئولانهاي بدهند و عليه ما موضعگيري غيرمنطقي نكنند. اين حداقل توقع اصلاحطلبان از افراد مستقل و حتي اصولگراياني است كه قصد سرمايهگذاري بر آنها را داريم؛ همين كه عليه اصلاحطلبان و مواضع آنها موضع نگيرند كافي است ولي اگر انتظار داشته باشيم اين افراد شعارهاي اصلاحطلبانه را در مجلس مطرح كنند، قطعا اين انتظار برآورده نخواهد شد.
عدم شركت اصلاحطلبان باعث خواهد شد كه تندروها تقويت شوند. به نظر شما در اين صورت دولت متضرر نخواهد شد؟
قطعا اگر صحنه توسط اصلاحطلبان خالي شود اصولگرايان برنده مطلق خواهند شد و به هر آنچه ميخواهند جامع عمل خواهند پوشاند. ارزشمندترين هديه به تندروها كنارهگيري اصلاحطلبان است. اگر از انتخابات كنار بكشيم پروژه يكدست كردن تكميل خواهد شد و دولت با مشكلات متعددي روبه رو ميشود، حتي اگر مجلس آينده مجلس اصلاحطلب نباشد ولي سنگي در سر راه برنامههاي دولت قرار نگيرد كار بسيار بزرگي است. جامعه نيز اين نگراني را دارد كه تندروها سر كار بيايند و جلوی برنامههاي دولت را بگيرند. به همين دليل جامعه با اين پيغام كه اگر كنارهگيري كنيم تندروها حاكم خواهند شد، الزام پيدا خواهد كرد كه آراي خود را در سبدهاي مشخصي بريزد. اگر يك بررسي دقيق انجام دهيم افراد گمنامي را خواهيم يافت كه با مجموعه خواستهاي جامعه هماهنگ باشند. من اطمينان دارم افراد معتدلي را ميتوان به مجلس فرستاد. درست است كه جناح مقابل تعداد زيادي كانديدا در سراسر كشور دارد ولي افراد متعهدی در ميان اصولگرايان وجود دارند كه بتوان به عملكرد مثبت آنها اميد داشت.
منبع: روزنامه آرمان
۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
پیشینه رایزنی درباره رد صلاحیتها در گذر زمان/ از تلاش برسر تایید اصلاحطلبان تا تکاپوی احمدی نژاد به خاطر مشا
پیشینه رایزنی درباره رد صلاحیتها در گذر زمان از تلاش برسر تایید اصلاحطلبان تا تکاپوی احمدی نژاد به خاطر مشایی در آستانه مجلس سوم و پس از ردصلاحیتها رئیس این مجلس و موسوی خویینیها خواهان دخالت هاشمی رئیس جمهور وقت شدند عصر ایران مصطفی داننده- این روزها چهرههای رد صلاحیتزیبا کلام:مهمتر از اصلاحطلبان عدم حضور تندروهاست
زیبا کلام مهمتر از اصلاحطلبان عدم حضور تندروهاست روز نو نتیجه بررسی صلاحیتها چند روز پیش از سوی هیاتهای نظارت اعلام شد بسیاری از اصلاحطلبان با رد یا عدم احراز صلاحیت مواجه شدهاند به طوری که میتوان اینگونه ادعا کرد که آنها تنها در سه کرسی توان رقابت با اصولگرایان را دارنرهامی: از راه قانونی به رد صلاحیت اصلاحطلبان اعتراض میکنیم/ در صورت لزوم خدمت مقامات عالی کشور میرویم
رهامی از راه قانونی به رد صلاحیت اصلاحطلبان اعتراض میکنیم در صورت لزوم خدمت مقامات عالی کشور میرویم دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها تازهترین تلاش اصلاحطلبان درباره ردصلاحیتها را تشریح کرد به گزارش نامه نیوز محسن رهامی تصریح کرد در حال حاضر مشغول طی کردن تمام مراحلکرباسچی: احتمال لیست مشترک اصلاح طلبان - اصولگرایان معتدل/ اصلاحطلبان به دنبال حفظ موقعیت شورای نگهبان هستند
کرباسچی احتمال لیست مشترک اصلاح طلبان - اصولگرایان معتدل اصلاحطلبان به دنبال حفظ موقعیت شورای نگهبان هستند کسانی به دنبال تخریب چهره شواری نگهبان هستند که با دادن اطلاعات غلط و یا جوسازی رسانهای سعی میکنند حالتی را به وجود آورند که این شورا از حالت بی طرفی و نظارت کلی خارج شتازهترین اظهارات مداخلهگرایانه احمد شهید
تازهترین اظهارات مداخلهگرایانه احمد شهیدتاریخ انتشار سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۲۲ ۵۱ نماینده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران و برخی دیگر در سخنانی مداخله گرایانه خواستار رسیدگی ایران به موارد درخواستی خود شدند به گزارش فارس «احمد شهید» نماینده ویژه سازمان ملعلیرضا افتخاری: بهخاطر احمدینژاد طناب خریدم تا خودکشی کنم/ علیه من موضع داشتند چون شعر حدادعادل را نخواندم
علیرضا افتخاری بهخاطر احمدینژاد طناب خریدم تا خودکشی کنم علیه من موضع داشتند چون شعر حدادعادل را نخواندم تماشاگران امروز نوشت اگر فیلم لیلای مهرجویی و ترانههای زیبای آلبوم نیلوفرانهها را یکی از نقاط عطف کارنامه علیرضا افتخاری بدانیم که هم سطح او را به عنوان خوانندهای پرکاصلاحطلبان به تحریم انتخابات فکر نمیکنند/ به تغییر شرایط امیدواریم
کمالی در گفتوگو با ایلنا اصلاحطلبان به تحریم انتخابات فکر نمیکنند به تغییر شرایط امیدواریم عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان از اصلاحطلبان سراسر کشور درخواست کرد دچار یاس و ناامیدی نشوند ما به تحریم فکر نمیکنیم چون به اصلاح آنچه اتفاق افتاده امیدواریم حسین کمالی در گغفوریفرد: اگر در لیست انتخاباتی اصولگرایان قرار نگیرم انصراف میدهم
غفوریفرد اگر در لیست انتخاباتی اصولگرایان قرار نگیرم انصراف میدهم عضو شورای مرکزی حزب موتلفه گفت قاعدتا وقتی یک جمع با هم فعالیت میکنند باید به تصمیمات گروهی تمکین کنند از این رو بنده اعلام میکنم اگر در فهرست اصولگرایان قرار نگیرم انصراف میدهم و در هیچ فهرست دیگری هم قرارکرباسچی: رهبری به هاشمی اعتماد دارد/دولت روحانی مظلوم است/جریان احمدینژاد ریشه ندارد
کرباسچی رهبری به هاشمی اعتماد دارد دولت روحانی مظلوم است جریان احمدینژاد ریشه ندارد سیاست > احزاب و شخصیتها - دبیرکل حزب کارگزاران که مدتی است در فضای رسانهای حضور کمرنگی داشته در گفت و گویی مشروح درباره همه موضوعات روز کشور سخن گفت فاطمه استیری گفتگویی پیراموانصراف حجتالاسلام فقیهی از نامزدی انتخابات خبرگان
انصراف حجتالاسلام فقیهی از نامزدی انتخابات خبرگان حجتالاسلام محسن فقیهی در حمایت از فهرست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از کاندیداتوری در پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری انصراف داد به گزارش فرهنگ نیوز حجت الاسلام محسن فقیهی که از حوزه انتخابیه استان گیلان کاندی-
سیاسی
پربازدیدترینها