محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1847253511
جزئیات مشخصات گروههای تروریستی فعال در سوریه
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جزئیات مشخصات گروههای تروریستی فعال در سوریه
عربستان سعودی درحالی به دنبال آن است تا در مذاکرات آتی حضور برخی از گروه های معارض سوری مانند گروه تروریستی احرار الشام و جیش الاسلام قطعی شود که در عین حال، مخالف حضور برخی گروه های دیگر همچون جبهه حمایت مناطق کُردنشین در مذاکرات است.
کد خبر: ۵۶۳۴۳۲
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۳ - 25 January 2016
عربستان سعودی درحالی به دنبال آن است تا در مذاکرات آتی حضور برخی از گروه های معارض سوری مانند گروه تروریستی احرار الشام و جیش الاسلام قطعی شود که در عین حال، مخالف حضور برخی گروه های دیگر همچون جبهه حمایت مناطق کُردنشین در مذاکرات است.
به گزارش «تابناک»، دور جدید مذاکرات صلح سوریه که پیش از این قرار بود در روزهای اخیر برگزار شود در حال حاضر بر اساس آنچه که اختلاف بر سر تعیین ترکیب هیئت معارضه نامیده می شود با مشکل مواجه شده است. دلیل اصلی ایجاد مشکل در فرایند برگزاری دور جدید مذاکرات سوریه را می توان اینگونه توضیح داد که عربستان سعودی آشکارا به دنبال آن است که در مذاکرات آتی تنها آن دسته از گروه های معارض که حامی منافع ریاض هستند، مانند احرار الشام و جیش الاسلام حاضر باشند.
بیش از 4 سال از شکل گیری بحران در سوریه و شکل گیری دامنه وسیعی از درگیری ها میان مخالفین و موافقین حکومت فعلی می گذرد. اگرچه در این بازه زمانی هزاران نفر انسان بی گناه، قتل عام و آواره شده اند، اما همچنان نقش آفرینی های بازیگران خارجی منطقه ای و فرامنطقه ای نه تنها نتوانسته است در بهبود اوضاع نا به سامان سوریه تغییری ایجاد کند، بلکه منفعت طلبی و خود محوری برخی از بازیگران خارجی، اوضاع سوریه را رفته فته پیچیده تر کرده است.
عربستان سعودی یکی از بازیگران نقش آفرین در تحولات سوریه است که از بسیاری از گروه های تروریستی این کشور همانند احرار الشام، جیش المجاهدین، جیش الاسلام، جبهه اصالت و توسعه و... حمایت مادی و معنوی می کند. در این میان، خواسته های متعارض ریاض از تیم مذاکره کننده که بر خلاف منافع ملت سوریه نیز هست، در پیچیده تر شدن شرایط و عدم اجماع کشورهای موثر در تصمیم گیری نقش اساسی داشته است.
در این رابطه، استفان دیمیستورا، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه، پیش از این نیز بدون نام بردن ریاض، از تلاش برخی کشورها برای دیکته کردن خواستههای خود در مورد گروهای معارض حاضر در مذاکرات انتقاد کرده بود.
تابناک در ادامه جزئیات و ماهیت برخی از مهم ترین اتاق های عملیات و گروه های تروریستی فعال در سوریه را ذکر می کند کند:
1- مهم ترین اتاق های عملیات
اتاق عملیات آتشفشان فرات
این گروه که در 28 سپتامبر 2014 شکل گرفته، از جمله اهداف خود را مبارزه با «بی عدالتی¬ها»ی داعش و دیگر اسلام گراها و کردها عنوان کرده است. این گروه عملیات مهمی را برای تصرف شهر تل ابیض، مهمترین گذرگاه مرزی داعش در مرز ترکیه به انجام رساند و در ۱۵ ژوئن 2014 موفق به تصرف این شهرک مهم شد.
اتاق عملیات فتح حلب
یکی از گروه های معارض سوری است که هدف خود را آزادی شهر حلب از دست دولت سوریه قرار داده است و ضمن ضدیت با دولت سوریه، با گروه تروریستی داعش نیز در ضدیت کامل قرار دارد.
انصار الشریعه
یکی از گروه های تروریستی سوریه است که ضمن فعالیت در این کشور، در کشورهایی نظیر تونس، لیبی و یمن نیز فعالیت دارد. این گروه با داعش ضدیتی ندارد ولی با دولت حاکم در ضدیت است و تسلط بر شهر حلب و خارج کردن آن از دست دولت سوریه را به منظور اعمال قانون شریعت در آن از اهداف اصلی خود قرار داده است.
جیش الفتح
این گروه در سال 2015 با هدف مخالفت با حکومت بشار اسد و آزادی استان ادلب از دست دولت سوریه شکل گرفته است.
جیش النصر
این گروه متشکل از 16 گروه تروریستی کوچک تر است که تسلط بر شهر جسر الشغور را از اهداف خود اعلام کرده است و همچنین آزادی شهر حماه، را نیز در اهداف آزادسازی خود دارند.
پیروزی مستضعفان
یکی از گروه های تروریستی فعال در سوریه است که هم با داعش و هم با دولت سوریه در ضدیت کامل قرار دارد و شکست دولت در استان حمص و کمک به نیروی های غیر نظامی محلی را در اهداف خود قرار داده است.
فرماندهی واحد غوطه شرقی
یکی دیگر از اتاق های عملیات و تروریستی سوریه است که شکستن محاصره حومه غوطه شرقی دمشق، راه اندازی یک بدنه قانونی متحد و ایجاد یک مرجع برای حل مشکلات استراتژیک در غوطه را از اهداف خود عنوان کرده است.
اتحاد تحت یک پرچم، جماعت القلمون، جبهه جنوبی و... نیز از جمله دیگر اتاق¬های عملیاتی مخالفان سوریه هستند.
2- گروه های تروریستی فعال در سوریه
این گروه های تروریستی در استان های مختلف این کشور پراکنده شده اند و تعداد آنها نیز متفاوت است. از جمله مهم ترین گروه های تروریستی سوریه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
گروه تروریستی احرار الاسلامی شام
گروه تروریستی احرار الاسلامی شام که در ابتدا با حمله به انبارهای سلاح ارتش سوریه اقدام به تجهیز خود کرد، در حال حاضر از جمله گروه های فعال در چند استان و همچنین از گروه های تروریستی قدرتمند است.
این گروه تروریستی سلفی اواخر سال 2011 میلادی در استان ادلب سوریه در مرزهای و با حضور 15 الی 20 هزار تروریست عراقی و سوری آغاز به کار کرد.
این گروه تروریستی را میتوان پایهگذار عملیاتهای انتحاری و بمبگذاری خودروها در شهرهای مختلف سوریه از جمله دمشق، حلب و حمص با استفاده از تجربیات تروریستهای عراقی دانست.
احرار الاسلامی شام به دلیل سیطره بر مناطق مرزی با ترکیه گروه اصلی در استقبال و آموزش نیروهای خارجی جدید است و تحت حمایت کامل ترکیه و عربستان فعالیت می کند.
گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش)
این گروه که هسته مرکزی آن از تروریستهای عراقی مستقر در منطقه الانبار عراق به نام «دولت اسلامی عراق» تشکیل شده است، در سال 2012 با هدف ائتلاف با «جبهه النصره» تشکیل شد، ولی پس از اختلاف با آن به صورت مستقل، گروهی را در سوریه با نام «دولت اسلامی عراق و شام» یا «داعش» تشکیل داد و سعی در گسترش آن در تمام نقاط سوریه دارد. فتواهای تکفیری که از سوی سرکردههای این گروه صادر می شود، روزانه باعث قتل دهها نفر در استان¬های الرقه و حومه استان حلب میشود.
جبهه النصره
این جبهه با کمک گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) تأسیس و تقویت شد. بعدها ضمن استقلال از گروه داعش، از سوی «ایمن الظواهری» به عنوان شاخه اصلی القاعده در سوریه انتخاب شد و همین موضوع اختلاف النصره و داعش را در پی داشته است. این گروه را می توان از جمله گروه های فعال در چند استان و همچنین قدرتمند توصیف کرد.
جبهه اسلامی سوریه
جبهه اسلامی سوریه شامل گروههای تروریستی گردان الحق در حمص، انصار شام در ادلب، جیش التوحید در دیرالزور و گردان مجاهدین شام در حما است.
جبهه اسلامی سوریه که در دسامبر 2012 با پیوستن 11 گروه افراطی تروریستی آغاز به کار کرده است در حال حاضر بیش از 30 هزار تروریست دارد.
این گروه از ایدئولوژی تکفیری پیروی میکند و مسئول بسیاری از حملات به اقلیتهای مذهبی سوریه مانند مسیحیان است
ستاد کل ارتش آزاد سوریه
ستاد مشترک ارتش آزاد سوریه متشکل از 30 عضو که نماینده گروهها در جبهههای مختلف هستند. این ستاد با هیچ یک از گروههای وابسته به خود از جمله شهدای سوریه، احرار سوریه و غیره ارتباط مستقیم ندارد و حتی برخی از گروهها، آن را به عنوان نماینده خود برای دریافت کمک های خارجی به رسمیت نمیشناسند.
تعداد نیروهای وابسته به ستاد مشترک ارتش آزاد حدود 10 هزار نفر است که بیشتر آنها در مناطق مرزی ترکیه و سوریه حضور دارند.
در حال حاضر به دلیل درگیریهای داخلی میان گروههای تروریستی در سوریه، ارتش آزاد همکاری نزدیکی با جبهه النصره که به عنوان نماینده اصلی گروه تروریستی القاعده در سوریه شناخته میشود، دارد.
جبهه اسلامی آزادیبخش سوریه
این جبهه در سال 2012 با اتحاد میان 20 گروه تروریستی از جمله گردانهای فاروق، الفاروق الاسلامی، گردان توحید، گردان فتح، گردانهای اسلام، گردان عقابهای شام و شورای انقلابیون دیرالزور تشکیل شده است.
اعتقادات این جبهه به دلیل اعضای تشکیل دهنده آن، مابین سلفی معتدل و افراطی است، برخی از گروههای معتدل عضو این جبهه، ستاد مشترک ارتش آزاد سوریه را به رسمیت میشناسند ولی این ستاد را به برای اخذ کمکهای مالی خارجی به گروههای مسلح مخالف دولت دمشق، قبول ندارند.
جبهه اسلامی آزادیبخش سوریه بیش از 40 هزار نیرو دارد که در استانهای ادلب، حلب، دمشق، حمص و دیرالزور مستقر هستند.
گروه های تروریستی گردانهای الفاروق، گروه تروریستی عقابهای شام، گروه تروریستی گردانهای التوحید، گروه تروریستی گردان الفتح از جمله زیر مجموعه های این جبهه هستند.
جیش الاسلام
این گروه که به سرکردگی زهران علوش، سرکرده گروه تروریستی گردان اسلام در سپتامبر 2013 اعلام موجودیت کرده است و متشکل از 50 گروهک با تفکر سلفی افراطی است که بیشتر در دمشق و حومه آن فعالیت میکنند.
گردانهای احفاد الرسول
این گروه تروریستی در سال 2012 از ائتلاف 40 گروهک شبه نظامی در استان ادلب آغاز به کار کرد و پس از آن و با هماهنگی گروههای مخالف برای آغاز عملیات و سیطره بر دمشق، به حومه پایتخت سوریه کوچ کرد. این گروه با وجود اینکه گروهی مستقل نامگذاری شده است، اما همکاریهای آشکاری با ستاد کل ارتش آزاد دارد.
جبهه الاصاله و التنمیه
این جبهه در نوامبر 2012 با ائتلاف پنج گروهک شبه نظامی با حضور 13 هزار مسلح در استان دیرالزور سوریه آغاز به کار کرد و در حال حاضر در کنار ارتش آزاد و گروه تروریستی جبهه النصره و داعش در استانهای دیرالزور و الرقه در حال مبارزه است.
کمیته زرههای انقلاب
این کمیته یک گروهک شبه نظامی کوچک شامل دهها عضو است که در سال 2012 با کمک جمعیت اخوان المسلمین در استانهای ادلب و حما آغاز به کار کرد و همکاری این کمیته با ستاد کل ارتش آزاد بسیار نزدیک است.
گردان شهدای یرموک
این گروه در آگوست سال 2012 با ائتلاف هشت گروهک شبه نظامی در استان درعا در مرز اردن و منطقه اشغالی جولان در مرز با سرزمینهای اشغالی به سرکردگی بشار الزعبی آغاز کار کرد. این گروه پل ارتباطی گروههای مسلح مخالف دولت سوریه با رژیم صهیونیستی شناخته میشود.
گروههای وحدت ملی
این گروه که به گفته مخالفان سوریه از اقلیتهای مسیحی و علوی تشکیل شده است، حدود دو هزار عضو دارد. شعار آن «ساخت دولت مدنی سوریه با حضور تمام اقلیتها و اقشار کشور» است و در مناطق جنوبی دمشق، درعا و مناطقی از استان دیرالزور فعالیت دارد.
ارتش مجاهدین و الانصار
این گروه تروریستی در اواخر سال 2012 با عضویت 7 هزار تروریست خارجی از کشورهای حوزه قفقاز مانند چچن و ازبکستان تشکیل شد. فعالیت این گروه تروریستی در مناطق شمالی سوریه است و خود را وابسته به گروه تروریستی دولت اسلامی در عراق و شام میداند. بسیاری از اعدامهای شهروندان سوری توسط برخی از اعضای ارشد این گروه که در جنگهای بوسنی و هرزگوین و جنگ طالبان علیه نیروهای شوروی شرکت داشتهاند، انجام میشود.
جبهه حمایت مناطق کُردنشین
این جبهه که از 12 گروه تشکیل شده است، پس از انتقال نیروهای ارتش سوریه از مناطق کردنشین به مناطق دیگر سوریه برای مقابله با گروههای تروریستی، تشکیل شد که بخشی از سلاح و آموزش نظامی را ارتش در اختیار این گروهها قرار داده است. جبهه حمایت از مناطق کردنشین بیش از 15 هزار نیرو در اختیار دارد که هدف آن، خارج نگاه داشتن کُردهای سوری از جنگ داخلی در این کشور است.
گروهک منافقین
اعضای گروهک تروریستی منافقین در سالهای اولیه درگیری در سوریه با هدف مقابله با آنچه نفوذ نیروهای ایرانی در سوریه خوانده شده است و همچنین استفاده از آنها به عنوان ستون پنجم، توسط آمریکا از مرز عراق وارد سوریه شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]
صفحات پیشنهادی
گروههای تروریستی در مذاکرات سوریه جایی ندارند
داوود اوغلو گروههای تروریستی در مذاکرات سوریه جایی ندارند نخستوزیر ترکیه روسیه را به تلاش برایب قرار دادن گروههای تروریستی در میز مذاکرات صلح سوریه متهم کرد به گزارش ایلنا به نقل از رویترز «احمد داوود اوغلو» نخستوزیر ترکیه امروز-پنجشنبه- مسکو را به تلاش بپژوهشگر سوری در گفتوگو با فارس: نشست ژنو درباره صلح سوریه به تعویق خواهد افتاد/دمشق مخالف مذاکره با گروههای
پژوهشگر سوری در گفتوگو با فارس نشست ژنو درباره صلح سوریه به تعویق خواهد افتاد دمشق مخالف مذاکره با گروههای تروریستی استپژوهشگر حقوق بینالملل سوریه با تاکید بر احتمال به تعویق افتادن رایزنیهای ژنو برای حل بحران سوریه گفت که دمشق و روسیه با حضور نماینده گروههای تروریستی در اینابوترابیفرد در دیدار با رئیس کمیسیون دفاعی پارلمانی چک: اقدامات ایران مانع از قدرتیافتن گروههای تروریستی در
ابوترابیفرد در دیدار با رئیس کمیسیون دفاعی پارلمانی چک اقدامات ایران مانع از قدرتیافتن گروههای تروریستی در عراق و سوریه شدنایبرئیس مجلس گفت اقدامات جمهوری اسلامی ایران مانع از قدرتیافتن گروههای تروریستی در عراق و سوریه شد و جامعه جهانی از مخاطرات جدی ناشی از دستیافتن گروهفعالیت گروههای تروریستی از دغدغههای جدی ایران و پاکستان است
جهانگیری در دیدار با نواز شریف فعالیت گروههای تروریستی از دغدغههای جدی ایران و پاکستان است شناسهٔ خبر 3029073 - سهشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۸ ۲۰ سیاست > دولت معاون اول رئیس جمهور گفت فعالیت گروههای تروریستی یکی از دغدغه های جدی برای دو کشور است که باید با همکاری یکدیگر با اقدابازداشت چند سرکرده گروههای تروریستی در غوطه شرقی دمشق
بازداشت چند سرکرده گروههای تروریستی در غوطه شرقی دمشق نیروهای ارتش سوریه چند نفر از سرکردههای گروههای تروریستی را در غوطه شرقی دمشق بازداشت کردند به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان شبکه تلویزیونی العالم گزارش داد ارتش سوریه چند نفر از سرکردههای تگروه های تروریستی در سوریه از طرف ترکیه تقویت می شوند
خانم ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه در استانه مذاکرات سوری -سوری که برای روز 25 ژانویه در ژنو برنامه ریزی شده گروه های تروریستی در سوریه فعالیت خود را تشدید کرده اند٬ خاطرنشان کرد ادامه تحویل سلاح و مهمات به گروه های تروریستی از سوی برخی کشورهاابوترابیفرد در دیدار با نایب رئیس مجلس جمهوری چک: گروههای تروریستی از جمله داعش هیچ نسبتی با دین مبین اسلام
ابوترابیفرد در دیدار با نایب رئیس مجلس جمهوری چک گروههای تروریستی از جمله داعش هیچ نسبتی با دین مبین اسلام ندارندنایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت جریانات تروریستی یک انحراف و مغایر از مبانی و اصول ادیان آسمانی است که مسلمان و مسیحی نمیشناسد به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارافزایش تنش در منطقه تنها موجب قدرت گرفتن گروههای تروریستی است
شمخانی در دیدار رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان افزایش تنش در منطقه تنها موجب قدرت گرفتن گروههای تروریستی است رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان عصر امروز با نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد به گزارش ایلنا راحیل شریف رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستاجزئیات دیدار لاریجانی با رییس مجلس سوریه
رییس مجلس شورای اسلامی گفت ایستادگی ملت سوریه و راهبردهای رییس جمهور آن موجب طی مسیری در سوریه شده است که رو به پیشرفت است خبرگزاری ایسنا علی لاریجانی در حاشیه یازدهمین اجلاس بین المجالس کشورهای اسلامی در دیدار با همتای سوری اش گفت فضای حاکم بر سوریه در حال تغییر است اما این تجزئیات توافق لاوروف و کری درباره سوریه
جزئیات توافق لاوروف و کری درباره سوریهتاریخ انتشار چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۳۱ وزیر خارجه روسیه روز چهارشنبه در کنفرانس خبری گفت که با همتای آمریکاییاش توافق کرده است که آتشبس در سوریه گروه تروریستی جبههالنصره را شامل نمیشود سرگئی لاوروف وزیر خارجه-
گوناگون
پربازدیدترینها