واضح آرشیو وب فارسی:فارس: از ابتدای سال تاکنون صورت گرفت
تزریق 130 میلیارد تومان اعتبار به پروژه فولاد قاینات
رئیس سابق سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی به پروژه فولاد قاین اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون 130 میلیارد تومان اعتبار توسط بخش خصوصی برای این پروژه تزریق شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، نعمتالله حقیقی صبح امروز در مراسم معارفه رئیس جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی، اظهار داشت: بر اساس ظرفیتهای استان و شرایط خاص و قابلیتهایی که در آن وجود دارد احساس میکنم که در دریایی از کارهایی که باید صورت گیرد غوطهور شدهایم. وی با اشاره به همکاری مسئولان استانی با سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: اگر تاکنون در این مدت موفقیتی در این حوزه حاصل شده به واسطه این همکاری بوده است. رئیس سابق سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: اگر امروز با مرز صفر فعالیت اقتصادی و کار اکتشافی در این استان انجام میدهیم به واسطه امنیتی بوده که با همت نیروهای انتظامی و مرزبانی حاصل شده است. حقیقی با بیان اینکه خراسان جنوبی به لحاظ صنعتی سهم نیم درصدی در کشور دارد ولی به لحاظ معدنی از جایگاه خوبی برخوردار است، اضافه کرد: آنچه به عنوان راهبرد برای توسعه خراسان جنوبی در حوزه صنعت، معدن و تجارت در نظر گرفتهایم این است که باید به سمت صنایع پایین دست معادن حرکت کنیم.
وی به پروژه فولاد قاین اشاره کرد و گفت: باید این پروژه به گونهای مدیریت شود که منابع مالی آن تأمین شود و از ابتدای سال تاکنون 130 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی برای این پروژه تزریق شده است. رئیس سابق سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از صدور 111 فقره گواهی کشف در سال گذشته در استان خبر داد و افزود: از این حیث خراسان جنوبی هم از نظر تعداد و هم از نظر میزان ذخایر قطعی جزو استانهای برتر بوده است. حقیقی ادامه داد: در گواهیهای کشف صادر شده در سال گذشته 380 میلیون تن ذخایر قطعی حدود 20 درصد مجموع ذخایر قطعی مشکوفه را شامل میشود. وی یکی از مشکلات استان در بحث اشتغال در کارهای اکتشافی را کشف مکانهای تحتالارضی دانست و یادآور شد: تعداد 420 معدن کوچک در استان وجود دارد که از ابتدای امسال 24 هزار کیلومتر مربع پهنه واگذار کردهایم و نگاه ما از اکتشافات کوچک به سمت اکتشافات بزرگ است. رئیس سابق سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از پتانسیلهای خوب استان، معادن زغالسنگ است، تصریح کرد: برنامهریزی کردهایم که میزان آن را از 2 میلیون تن به 5 میلیون تن برسانیم که در طبس این معادن فعال شدهاند. حقیقی گفت: برای اینکه اکتشافات استان را از سطح الارضی به تحت الارضی برسانیم ناچار بودیم که اکتشافات ژئوفیزیک را آغاز کنیم. به گفته وی، در سطح کشور مجموع اکتشافات ژئوفیزیک صورت گرفته 250 هزار کیلومتر خطی است که نصف آن مربوط به خراسان جنوبی بوده که 40 هزار کیلومتر از آن انجام گرفته است. وی محور توسعه خراسان جنوبی را بخش معدن دانست و افزود: اگر در گذشته به این موضوع اشرافیت داشتیم اکنون معادن بزرگی در استان فعال بود. رئیس سابق سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه در نیم سال گذشته 18 فقره پروانه بهرهبرداری صادر کردیم ولی در مدت مشابه امسال این تعداد به 48 فقره افزایش یافته است، اضافه کرد: آنچه در این حوزه بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوده ایجاد زیرساختها و صدور پروانههای بهرهبرداری بوده است. حقیقی با اشاره به وجود ظرفیتهای بخش تجارت در خراسان جنوبی گفت: وجود چهار بازارچه مرزی و دو گمرک از جمله این ظرفیتها است ولی متأسفانه طبق سیاستهای کشور افغانستان برخی از این بازارچهها تعطیل شده ولی در بازارچه ماهیرود بخش عمدهای از تجارت استان صورت گرفته است. وی به ظرفیتهای استان در حوزه فرش اشاره و خاطرنشان کرد: در حوزه فرش اقدامات خوبی در استان صورت گرفته و در برندسازی جهانی فرش مود و قهستان تلاش شده است.
94/11/05 - 12:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]