واضح آرشیو وب فارسی:ورزش سه: کارنامه فوقالعاده همسایههای جنگ زده
حذف دردناک امیدهای ایران از رقابت های زیر 23 سال آسیا توام شد با درخشش عراقی ها تا یک بار دیگر این کشور جنگ زده از فوتبال ایران پیشی بگیرد.
به گزارش "ورزش سه"، یک ناکامی دیگر برای فوتبال ملی ایران از راه رسید تا دوباره انتقادها به اوج خود رسیده و متولیان فوتبال هم در توجیه ناکامی و انتقادات مدعی شوند فوتبال ما از نظر برنامه ریزی و ساختاری با مشکلات عدیده روبرو است. شاید به نوعی ادعاهای آنها در قبال مقایسه با کشورهایی همچون ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و ... قابل قبول باشد اما وقتی می بینیم که در کنار ناکامی امیدهای ایران تیمی مثل عراق با آن شرایط حاکم بر این کشور با قدرت به جمع چهار تیم برتر تورنمنت صعود می کند و در آستانه کسب سهمیه المپیک قرار می گیرد پی می بریم که فوتبال ایران از کشوری مثل عراق هم عقب افتاده است.
البته این اولین تورنمنت نبود که عراقی ها بسیار بهتر از ایران نتیجه گرفتند و مسلما آخرین بار هم نخواهد بود چون این کشور جنگ زده در تمامی رده های سنی پایه گوی سبقت از فوتبال ایران را ربوده و تنها در تیم بزرگسالان در راهیابی به جام های جهانی ناکام شده است. برای اثبات این ادعا تنها کافی است به موفقیت های این کشور در 15 سال گذشته و مقایسه تیم های ملی این کشور با ایران نگاهی گذرا داشته باشیم.
جوانان آسیا عراقی ها در سال های گذشته بارها جواز صعود به جام جهانی جوانان را کسب کرده و متعاقب آن در رقابت های قهرمانی آسیا هم به موفقیت های زیادی رسیده اند و حتی جام قهرمانی را نیز بالای سر برده اند از جمله در دوره ای که به میزبانی ایران برگزار شد و عراق توانست با مربی سرشناس خود عدنان حمد به قهرمانی برسد. فوتبال پایه عراق با سود بردن از استعدادهای ناب خود توانست از همان سال ها پایه تشکیل یک تیم بزرگسالان قدرتمند را فراهم کند اما ایران نه تنها هیچ قهرمانی در این رده سنی به دست نیاورد بلکه تنها موفقیتش حضور در جمع چهار تیم برتر بود و صعود به جام جهانی جوانان در نیجریه.
امیدهای آسیا قهرمانی عراق در اولین دوره رقابت های قهرمانی زیر 22 سال آسیا در سال 2013 که به میزبانی عمان برگزار شد یک بار دیگر ثابت کرد عراقی های جنگ زده کاملا از فوتبال پایه ایران پیشی گرفته اند. در تورنمنتی که امیدهای ایران حتی از گروه مقدماتی خود صعود نکردند عراقی ها با درخشش مقابل تمام رقبای سرشناس و مدعی قاره کهن در فینال هم عربستان را از پیش رو برداشته و جام قهرمانی را بالای سر بردند.در دومین دوره هم این تیم به نیمه نهایی صعود کرد و حالا حریف ژاپنی شد که با برتری 3-0 برابر ایران در یک قدمی فینال و صعود به المپیک قرار گرفت.
المپیک عراقی ها یکی از نمایندگان آسیا در المپیک 2004 آتن بودند در حالی که فوتبال ایران حسرتی 44 ساله را در دل دارد. در آن دوره عراق همه نگاه ها را معطوف به خود کرد چون در کمال تعجب همگان این تیم توانست تمامی رقبایش را از پیش رو برداشته و به نیمه نهایی المپیک صعود کند اما در بازی برابر آرژانتین و در ادامه ایتالیا شکست خورد تا دستش از مدال این دوره از المپیک کوتاه بماند. از همان تیم بازیکنان بزرگی به فوتبال ملی عراق معرفی شده و راهی تیم های خارجی شدند در حالی که ما نسل های ناب فوتبالی مان را تنها به خاطر ناکامی سوزاندیم از جمله در این دوره از رقابت های انتخابی المپیک 2016 ریودوژانیرو برزیل.
جام ملت های آسیا در جام ملت های آسیا هم عراق از ایران پیشی گرفت چون یک بار جام قهرمانی را بالای سر برد و یک بار هم تا نیمه نهایی پیش رفت در حالی که ایران فقط یک بار آن هم در سال 2004 در پکن عنوان سومی را به دست آوردیم. عراقی در جام ملت های 2007 در کمال تعجب همگان قهرمانی شدند. در جام ملت های 2011 دوحه عراق به ایران در مرحله گروهی باخت و حذف شد در حالی که در همان دوره شاگردان افشین قطبی هم با شکست برابر کره جنوبی در یک چهارم نهایی حذف شدند. در 2015 استرالیا هم عراق در یک چهارم نهایی در یک بازی دراماتیک وار بعد از تساوی 3-3 در 120 دقیقه در ماراتن پنالتی ها شاگردان کی روش را شکست داد تا راهی نیمه نهایی شده و در این مسابقات هم افتخاراتش از ایران بیشتر شود.
جام های جهانی تنها رقابت هایی که فوتبال ایران توانسته از عراق بهتر نتیجه بگیرد همین مسابقات است چون در 15 سال اخیر ایران دو بار در سال های 2006 و 2014 به بزرگ ترین تورنمنت فوتبالی دنیا راه یافت اما عراق با ناکامی در رسیدن به این رقابت ها حسرت آن را بر دل طرفدارانش گذاشت. چه بسا اگر همین دو صعود در کارنامه فوتبال ملی ایران نبود ما دیگر بهانه ای نداشتیم که فوتبال مان را برتر از عراق جنگ زده بنامیم.
12:22 1394/11/05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ورزش سه]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]