تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيت خوب صاحب خويش را به بهشت مى برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815072138




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زمان تغییر رویکرد در مقابل سعودی‌ها فرا نرسیده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: زمان تغییر رویکرد در مقابل سعودی‌ها فرا نرسیده است؟
از زمان وقوع حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران که بهانه ای برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران به دست سعودی ها داد، گمانه های متعددی درباره میانجی گری طرف های خارجی میان تهران و ریاض وجود داشته است. با این حال، به نظر نمی رسد دولت سعودی تمایلی به فرونشاندن بحران جاری داشته باشد. این در شرایطی است که ایران به همه اشکال ممکن حسن نیت خود را در این موضوع نشان داده است.
کد خبر: ۵۶۳۲۷۸
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۷ - 25 January 2016



زمان تغییر رویکرد در مقابل سعودی‌ها فرا نرسیده است؟
از زمان وقوع حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران که بهانه ای برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران به دست سعودی ها داد، گمانه های متعددی درباره میانجی گری طرف های خارجی میان تهران و ریاض وجود داشته است. با این حال، به نظر نمی رسد دولت سعودی تمایلی به فرونشاندن بحران جاری داشته باشد. این در شرایطی است که ایران به همه اشکال ممکن حسن نیت خود را در این موضوع نشان داده است.


به گزارش «تابناک»، در حالی که پس از سفر اخیر نواز شریف، نخست وزیر پاکستان به ایران و عربستان، بحث هایی جدی درباره احتمال میانجی گری اسلام آباد میان تهران و ریاض شکل گرفت، عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان، امروز وجود هرگونه طرحی برای میانجی گری پاکستان را در این موضوع تکذیب کرده است.


به نوشته سایت شبکه خبری «العربیه»، وزیر خارجه سعودی در حاشیه نخستین اجلاس وزیران «مجمع همکاری اعراب و هند» گفته برخی کشورها پیشنهاد میانجی گری و واسطه شدن میان تهران و ریاض را مطرح کردند، اما «ایران می داند لازمه های این کار چیست و تا زمانی که ایران پاسخ مثبت ندهد، میانجی گری در کار نخواهد بود». 


الجبیر در ادامه اظهارات خود مدعی شده طی بیش از 35 سال، ایران رویکردی خصمانه در مقابل کشورهای عربی در پیش گرفته و ضمن مداخله در امور داخلی آن ها، به منازعات فرقه ای دامن زده و از تروریسم حمایت کرده است. وی افزوده: «ایران باید سیاست و روش تعامل خود با همسایگان را تغییر داده و با آن ها بر مبنای اصل همسایگی خوب به تعامل بپردازد و از مداخله در امور داخلی دیگر کشورها خودداری کند. در این صورت، راه برای ایجاد روابطی بهتر با همسایگان برایش باز خواهد بود». 


گفتنی است العربیه که خود از جمله رسانه های دارای وابستگی مستقیم به رژیم آل سعود است، در این مطلب دامنه اتهام زنی به ایران را از وزیر خارجه این کشور نیز فراتر برده و با طرح این ادعا که ایران از سوی بسیاری از کشورها به عنوان یک دولت حامی تروریسم شناخته می شود، مدعی شده برخی نهادهای دولتی ایران به عنوان سازمان های تروریستی شناخته می شوند و شماری از مقامات ایرانی نیز در فعالیت های تروریستی دست داشته اند.


اما این ادعاها و ادامه اتهام زنی سعودی ها به ایران در شرایطی صورت می گیرد که در مدتی که از واقعه حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران می گذرد، دولت ایران به اشکال مختلف تمایل خود را به جلوگیری از تشدید تنش ها به منظور حفظ ثبات و امنیت منطقه اعلام کرده است. با این حال، به نظر می رسد این رویکرد مبتنی بر اثبات حسن نیت، تأثیری بر کم شدن از دامنه رویکرد خصومت آمیز سعودی ها نداشته است.


به این ترتیب، در شرایط کنونی باید دو نکته را مورد توجه قرار داد: نخست، همان گونه که بسیاری از تحلیلگران ایرانی و خارجی تأکید می کنند، موضوع حمله به سفارت نه «دلیل» قطع رابطه سعودی ها با ایران، بلکه «بهانه»ای بود که به تحریک خود آن ها نیز اتفاق افتاد و آل سعود را در پیشبرد رویکرد ضد ایرانی خود یاری رساند. بر این اساس، اصولاً نباید انتظار داشت سعودی ها چنین بهانه دیریافته و گرانبهایی را به راحتی رها کنند.


دوم اینکه پس از واقعه سفارت عربستان، دولت ایران تلاش داشت به اشکال مختلف این موضوع را برای جامعه بین المللی جا بیندازد که واقعه مذکور، نه یک اقدام سازمان یافته و مورد حمایت دولت و مقامات دولتی، بلکه اتفاقی بوده که برای برخورد با عاملان آن نیز همه گونه اقدامی صورت گرفته و ایران نیز بر اساس مبانی دیپلماتیک شناخته شده، در صدد پیشگیری از دامنه دارتر شدن تنش ها است. آن گونه که از مجموعه تحولات صورت گرفته به ویژه تأکیدات کشورهای مختلف، از جمله کشورهای غربی بر ضرورت بهبود روابط تهران- ریاض برمی آید، این موضوع اکنون برای طرف های خارجی جا افتاده و حسن نیت ایران در این ماجرا اثبات شده است.


در چنینی شرایطی، به نظر می رسد با توجه به تهاجمی تر شدن روزافزون رویکرد عربستان سعودی در قبال ایران، ادامه سیاست مبتنی بر حسن نیت و تلاش یک طرفه برای مذاکره و مفاهمه جهت حل اختلافات، نه تنها راه به جایی نخواهد برد، بلکه سعودی را در ادامه رویکرد خصمانه خود جری تر خواهد کرد. 


به عبارت دیگر، اکنون نوبت ایران است که با یادآوری تمام تلاش های صورت گرفته جهت تنش زدایی، عدم تمایل عربستان به بهبود روابط را در عرصه بین المللی نشان داده و اعلام کند آن دولتی که به صورت یکجانبه اقدام به تعطیلی سفارت خود در تهران کرد، خودش باید در صورت تمایل نسبت به بازگشایی آن و احیای روابط اقدام کند که آن هم منوط به عذرخواهی بابت موضع گیری های تند، بی اساس و توهین آمیزی است که در این مدت علیه جمهوری اسلامی ایران و مقامات ایرانی مطرح کرده است. 


تنها در این شرایط و در صورتی که تغییر رفتار سعودی ها برای ایران احراز شود، موضوع احیای روابط می تواند مورد بررسی قرار گرفته و طرف ایرانی درباره آن تصمیم گیری کند. به بیان دیگر، سعودی ها دیگر جایی برای مماشات باقی نگذاشته اند و سیاست ایران در این ماجرا نیز باید جنبه های انفعالی را کنار گذاشته و به سیاستی فعال مبتنی بر مدیریت تنش ها و در عین حال، حفظ جایگاه و پرستیژ بین المللی ایران تغییر یابد.























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن