تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوش اخلاقى در بين مردم زينت اسلام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826595373




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نزاعی خونین بر سر قدرت در عربستان


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نزاعی خونین بر سر قدرت در عربستان
سیاستها و تصمیم‌های پادشاه جدید عربستان طی یک سال گذشته به شدت شاهزادگان خاندان آل سعود را در خصوص آینده خود و خطر فروپاشی نظام سعودی نگران کرده است.
به گزارش نامه نیوز،«فؤاد ابراهیم» در مطلبی در روزنامه لبنانی "السفیر" نوشت: فرمان‌های ملک سلمان برای برکناری و یا تعیین شخصیت‌ها چند ساعت پس از اعلام مرگ ملک عبدالله، بیانگر مسائلی بسیار مهم است که فقط حاکی از بحران داخلی و درگیری شدید بین جناح های خاندان حاکم نیست بلکه از احتمال درگیری برسر قدرت بین پادشاه جدید و بقیه جناح‌ها حکایت دارد.

درست است که معادله قدرت اکنون بر سه محور بزرگ استوار است - عبدالله و سلمان و نایف – ولی افزایش تعداد افرادی که داخل خاندان به حاشیه رانده شده‌اند، احتمال افزایش اختلافات و نزاع را بیشتر می‌کند.

پادشاه جدید هم مانند پیشینیان خود، افرادی را تعیین و رقبای خود را برکنار کرد.

برخی معتقدند ملک سلمان روحیه ای انتقام جویانه دارد و تصمیم گیری‌های او از اختلافات پنهان و طولانیش با جناح قبلی پرده بر می‌دارد.

همانطور که عبدالله تنها بازیکن در صحنه قدرت بود، ملک سلمان نیز همین روش را در پیش گرفته است و خودش هدایت، برکنار و تعیین می کند و هیچ قدرت دیگری نیست که بتواند مانع شود و یا به هر صورتی به او اعتراض کند.

سیاست ملک سلمان حذف جناح ملک عبدالله

شکی نیست که ملک سلمان، سیاست تسویه حساب با جناح ملک عبدالله را در پیش گرفته و برای رسیدن فرزندانش به حاکمیت زمینه سازی می کند. این کار با تعیین فرزندش محمد بن سلمان به عنوان وزیر دفاع آغاز شد که یکی از پستهای مهم است که در نهایت به تخت پادشاهی منتهی می شود.

پادشاه جدید، مدتی را مشغول سامان دادن اوضاع داخلی جهت ایجاد توازن قدرت به نفع جناح سدیری خواهد بود. ولی حضور سنگین بازمانده‌های پادشاه سابق، باعث رویارویی خواهد شد. البته باید توجه داشت که پادشاه جدید با ایجاد تحولات سریع در دوران خودش به دنبال رسیدن به نتیجه‌ای سریع است.

در صحنه سیاست خارجی نیز رقابت بین "محمد بن نایف" وزیر کشور و "متعب بن عبدالله" وزیر گارد ملی برای رفتن به واشنگتن آغاز شد که این رقابت به نفع نایف رقم خورد. سفرهای محمد بن نایف به آمریکا در سال 2014 شبیه به تقدیم استوارنامه بود. وی موفق شد تا خودش را به عنوان دشمن مهم القاعده و به صورت کلی تروریسم معرفی کند و اینکه در مرحله کنونی باید از نقش او در جنگ علیه تروریسم حمایت کرد.

حضور فرزندان ملک عبدالله در پست های حساس (گارد ملی، امارت مکه، امارت ریاض، وزات امور خارجه) به آنها تا حدی قدرت می دهد؛ البته اگر پادشاه تصمیم بگیرد آنان را در پستشان نگه دارد و تغییری انجام ندهد. در این بین مقرن با حضور در پست ولیعهدی می‌تواند نقش تضمین کننده ای برای رسیدن شاهزاده "متعب" به تخت پادشاهی بعد از پسرعمویش محمد بن نایف ایفا کند.

به گزارش العالم، السفیر در ادامه نوشت: افزایش تعداد افراد به حاشیه رانده شده در خاندان حاکم، احتمال بروز نزاع داخلی و گسترش آن را افزایش می دهد. در کنار این موضوع، بحران در اوضاع منطقه ثبات عربستان را در خطر قرار می دهد.

چالش های فرا روی ملک سلمان

سلمان با چالشهای جدیدی مواجه شده است که یکی از آنها، نزاع جناح‌ها است که پیامدهای مستقیمی بر دوران جدید پادشاهی می گذارد. این کشور همچنین پس از سقوط شدید بهای نفت با چالش اقتصادی مواجه شده که در نهایت می تواند خطراتی جدی را برای ثبات و امنیت داخلی عربستان ایجاد کند. چالش دیگر مشروعیت است. مشخص است که مشروعیت کنونی به دلایل مختلف که اکثر آنها محلی است (فساد مالی و اداری و سرکوب فعالان) مانند یک سال قبل نیست و دلایل خارجی آن نیز رهبری انقلابهای معکوس (کودتا ضد انقلابهای مردم منطقه) و همدستی با غرب و آمریکا ضد ملتها است.

اما سؤال این است که آیا ملک سلمان می تواند اختلافات خاندان حاکم را فرو بنشاند و وضعیت جدیدی را ایجاد کند؟

ناظران آگاه از اوضاع سیاسی عربستان این بار برخلاف گذشته بدبین هستند. روزنامه نگاران خارجی دیگر عبارت انتقال روان قدرت را به کار نمی برند  و عبارتهای دیگری جایگزین آن شده است.

روزنامه واشنگتن پست دیروز به این موضوع اشاره کرد. این روزنامه نوشت که فرایند انتقال قدرت در تاریخ عربستان به مبهم‌ترین حالت خود رسیده است. اوضاع عربستان اکنون اینگونه است. تصمیم های افراطی پادشاه جدید برخلاف سنت گذشته باعث نزاع خونباری بر سر قدرت خواهد شد و شاید موضع شاهزاده طلال و نگرانی او از فروپاشی نظام به دلیل اختلافات، بیانگر نگرانی جدی بسیاری از شاهزادگان آل سعود درباره سیاستهای پادشاه جدید است؛ به طوریکه حکومت در اختیار یک خانواده باشد و نه خاندان.

منبع: تسنیم


۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن