واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: لاریجانی در بغداد: مقاومت 12 ساله حقوق هستهای ایران را تثبیت کرد
رئيس مجلس شوراي اسلامي عنوان كرد كه اجراي رسمي توافق هستهاي بين ايران و 5+1 طي روزهاي گذشته، فصل نويني را براي ارتقاي همكاري ميان ايران و كشورهاي منطقه خاورميانه گشود.
به گزارش خبرگزاري خانه ملت، علي لاريجاني كه براي شركت در يازدهمين نشست اتحاديه مجالس كشورهاي اسلامي به بغداد رفته، در مراسم افتتاحيه اين اجلاس گفت: ايران بار ديگر اراده خود مبني بر تحكيم و تقويت همكاري با همسايگان در خليجفارس و كل منطقه را يادآوري ميكند. لاريجاني ادامه داد: امروز در شرايطي گردهم آمدهايم كه جمهوري اسلامي ايران پس از 12سال مقاومت در مقابل زيادهخواهيهای امريكا و برخي از قدرتهاي غربي توانست يكي از پرفراز و نشيبترين مقاطع تاريخي خود را با موفقيت پشت سر گذاشته و حقوق هستهاي خود را تثبيت كند. جمهوري اسلامي بر اين باور است كه كشورهاي منطقه با همكاري جمعي و با بهرهگيري از شرايط پس از اجراي توافق وين ميتوانند گامهايي اساسي جهت رفع تهديدات مشترك از جمله تروريست و افراطگرايي و نيز كمك به توسعه و پيشرفت منطقه بردارند.
رئيس هيئت پارلماني ايران در بغداد افزود: امروز افراطگرايي، تروريسم و فرقهگرايي به تهديدي بزرگ براي صلح و ثبات منطقهاي و بينالمللي تبديل شده است. اين پديده كه محصول رفتارهاي مداخلهجويانه و غيرمسئولانه برخي بازيگران منطقهاي و فرامنطقهاي در منطقه خاورميانه و شمال آفريقاست، لطمات جبرانناپذيري را بر پيكر امت اسلامي وارد كرده است.
لاريجاني ادامه داد: سوريه، عراق، يمن، لبنان، مصر، افغانستان، ليبي و تعداد ديگري از دولتهاي اسلامي شديداً از پيامدهاي ناگوار و تأثربرانگيز افراطگرايي و تروريسم متأثر شدند.
اين امر ضرورت مقابله با اين پديده را در ابعاد منطقهاي و بينالمللي يادآور ميشود. جمهوري اسلامي ايران بر اين باور است كه مقابله با تروريسم و افراطگرايي نيازمند اراده واقعي و همكاري جمعي كشورهاي منطقه و فرامنطقهاي است، بدين منظور مقابله با خاستگاههاي ايدئولوژيك افراطگرايي و نيز توقف حمايت مالي، تسليحاتي و آموزشي از تروريستها از اهميت و اولويت برخوردار است. رئيس مجلس شوراي اسلامي اعدام شيخ نمر باقرالنمر را ناقض موازين بينالمللي حقوق بشر و آزادي بيان و عقيده دانست و افزود: اعدام روحاني مظلوم و صلحطلب سعودي موجب تشويق افراطگرايي، ايجاد تفرقه و تشديد اختلافات ميان كشورهاي اسلامي ميشود. جمهوري اسلامي ايران بر ضرورت اتخاذ اقدامات هماهنگ از سوي كشورهاي منطقه جهت مقابله با سياستهاي مبتني بر طايفهگرايي تأكيد دارد. بيترديد مجالس كشورهاي اسلامي در اين رابطه مسئوليتي بزرگ برعهده دارند و ميتوانند نقش مهمي را ايفا كنند.
وي ادامه داد: چند سالي است كه تروريستها در سوريه ماجراجويي ميكنند. در ابتدا به عنوان حمايت از دموكراسي، برخي كشورها از تروريستها در سوريه حمايت كردند اما در عراق هم دموكراسي وجود نداشت كه تروريستها به آنجا هجوم آوردند و چندين شهر را تصرف كردند و مردم را آواره نمودند. اين امر نشان ميدهد مسئله سوريه نيز كاستي در دموكراسي نبود. آنها به دنبال امر ديگري بودند هرچند به هدف خود نرسيدند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: در يك نگاه كلي اينگونه ماجراجوييها و به هم ريختگي امنيتي در منطقه تنها فاجعه، عقبافتادگي كشورهاي اسلامي و ايجاد فضاي تنفسي براي رژيمصهيونيستي است. جمهوري اسلامي از ابتدا راهحل بحران سوريه را سياسي ميدانست و نه نظامي و اميدوار است از طريق مذاكرات اين مشكل حل شود. وي با اشاره به بحران يمن گفت: آنچه امروز در اين كشور ميگذرد يك تراژدي تمامعيار انساني را رقم زده است. حمله نظامي به اين كشور نهتنها باعث ورود فاجعه انساني شده است بلكه انهدام زيرساختهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي اين كشور را در پي داشته است، متأسفانه كشورهايي كه هيچگاه كوچكترين اقدامي را عليه رژيم صهيونيستي به عمل نميآوردند، از زمان آغاز تهاجم نظامي خود به يمن هزاران موشك و بمب را بر سر مردم بيدفاع اين كشور ريختهاند.
وي اشاره به مسئوليت كشورهاي اسلامي گفت: اين مسئوليت مهم برعهده ماست تا با اقدامي جمعي و هماهنگ مانع از ريختن خون مسلمانان بيگناه در يمن شويم. جمهوري اسلامي ايران بر اين باور است كه بحران يمن راهحل نظامي نداشته و راهكار سياسي و گفتوگوي يمني- يمني با مشاركت همه احزاب و گروهها و جريانهاي سياسي و اجتماعي زير نظر سازمان ملل متحد و تشكيل دولت وحدت ملي، تنها راه عبور از بحران جاري و جلوگيري از تشديد فجايع انساني در يمن است. ايران از تلاشهاي سازمان ملل در اين زمينه حمايت ميكند. لاريجاني فلسطين را همچنان بر صدر بزرگترين مشكلات خاورميانه و جهان دانست و افزود: اقدامات رژيمصهيونيستي در نقض مداوم و مكرر قوانين بينالمللي و نقض سيستماتيك و گسترده حقوق بشر در سرزمينهاي اشغالي، افزايش نفرت و افراطگرايي را در پي داشته است.
نماينده مردم قم خاطرنشان كرد: رژيم صهيونيستي در بيش از شش دهه گذشته و در سايه سكوت يا فقدان مؤثر از سوي مجامع بينالمللي به ويژه شوراي امنيت سازمان ملل متحد، ضمن استمرار سياستهاي تجاوزكارانه، ضدانساني و غيرقانوني خود، فهرستي طولاني از اقدامات ناقض حقوق بينالملل و حقوق بشر را در برابر ملت فلسطين مرتكب شده است. رئيس مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: براي پايان بخشيدن به جنايتهاي رژيم صهيونيستي، نهادهاي بينالمللي به ويژه پارلمانهاي كشورهاي اسلامي وظيفهاي خطير برعهده دارند و انتظار ميرود اقدامات مؤثرتري را در كاهش مصائب و مشكلات مردم فلسطين به ويژه پايان دادن به رنجها و آلام مردم آن ايفا كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]