واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آخرين مقر تروريستها در لاذقيه فرو پاشيد
در حالي كه برگزاري مذاكرات صلح سوريه در ژنو در هالهاي از ابهام قرار گرفته است، نيروهاي دولتي اين كشور به همراه متحدان خود به پيروزيهاي مهمي در شمال اين كشور بهويژه در استان لاذقيه دست يافتهاند تا بيش از پيش به مرز تركيه نزديك شوند.
رسانههاي دولتي سوريه روز يكشنبه گزارش دادند ارتش اين كشور مناطق مهمي را در حومه شمالي لاذقيه تحت كنترل خود درآورد. سانا خبرگزاري رسمي سوريه به نقل از منابع نظامي گزارش داد كه يگانهايي از ارتش سوريه با همكاري گروههاي دفاع مردمي منطقه الربيعه و روستاي الروضه در حومه شمالي لاذقيه را تحت كنترل خود درآوردند و اين امر در پي هلاكت تعداد زيادي از تروريستها و منهدم شدن سلاحهايشان صورت گرفت. منطقه الربيعه مركز اصلي گروههاي تروريستي در كوه تركمان در حومه شمالي لاذقيه به شمار ميآمد. تحليلگران معتقدند با بازپس گيري الربيعه تا حدود زيادي امنيت استان لاذقيه تأمين ميشود. در عرض دو هفته گذشته الربيعه دومين شهر مهمي است كه به كنترل نيروهاي دولتي در ميآيد. پيش از اين واحدهاي ارتش سوريه به همراه متحدان خود و با پشتيباني هوايي روسيه موفق شده بودند شهر سلمي واقع در شرق لاذقيه را به كنترل خود درآورند. ارتش سوريه همچنين روز جمعه پيشرفتهاي اساسي در كوههاي تركمن واقع در مناطق شمالي استان لاذقيه و در نزديكي مرز تركيه داشت و موفق شد كنترل تعداد زيادي روستا را به دست بگيرد و شبه نظاميان القاعده و متحدان آنها را بيرون براند. اين عوامل باعث شده دولت سوريه كنترل خود را به نزديكي مرز تركيه توسعه دهد. پيشرويهاي نيروهاي دولتي سوريه به همراه متحدان خود در مناطق شمالي استان لاذقيه باعث نگراني جدي دولت تركيه شده است كه در طول سه سال گذشته سرمايهگذاري زيادي از طريق تركمنها در اين مناطق انجام داده است.
محور حلب
همزمان با پيشروي نيروهاي دولتي در لاذقيه واحدهاي ديگر ارتش سوريه و متحدان آن كنترل روستاهاي «قطر» و «تل الحطابات» در استان «حلب» را به دست گرفتند و وارد محدوده شهر مهم «الباب» شدند. الباب تنها منطقهاي است در استان حلب كه داعش در آنجا حضور دارد. منابع محلي گزارش دادند نيروهاي ارتش سوريه از داخل فرودگاه نظامي «كويرس» با موشكانداز مواضع تروريستهاي داعش را در الباب هدف قرار دادهاند.
امريكا و روسيه در 50 كيلومتري يكديگر
ديدهبان حقوق بشر سوريه تأييد كرد، امريكا و روسيه در حال ايجاد پايگاههاي هوايي در شمال سوريه هستند و اين پايگاهها تنها 30 مايل (حدود 50 كيلومتر) با يكديگر فاصله دارند. انتظار ميرود هواپيماهاي روسي بهزودي پروازهاي خود را از فرودگاه بينالمللي قامشلي آغاز كنند. به گزارش ايسنا، پايگاه هوايي قامشلي نياز به سنگربندي دارد و تيمهاي كارشناس روسيه براي سنجش ميزان آمادگي و وسايل مورد نياز براي تجهيز آن وارد فرودگاه شدهاند. اين پايگاه هماكنون در توافقي ميان نيروهاي كرد و دولت سوريه در كنترل نيروهاي وفادار به بشار اسد، رئيسجمهوري سوريه است و ديدهبان حقوق بشر مستقر در انگليس در رابطه با اينكه چه زمان عملياتي ميشود، سخني نگفت. رجب طيب اردوغان، رئيسجمهوري تركيه روز شنبه در كنفرانس خبري با جو بايدن، معاون رئيسجمهوري امريكا گفت كه ايجاد چنين تأسيساتي را در چند مايلي مرز كشورش نميپذيرد. وي گفت: ما حساسيتهايي به اين نوع مسائل داريم. كمتر از 30 مايل (2/48 كيلومتر) آن طرفتر از پايگاه روسيه، نيروهاي عمليات ويژه امريكا ظاهرا كنترل پايگاه هوايي رميلان در نزديكي مثلث مرزي عراق، تركيه و سوريه را در دست گرفتهاند. ديدهبان حقوق بشر روسيه به نقل از منابع آگاه ميگويد كه كار روي باند پرواز اين پايگاه كه يك فرودگاه زراعي است، در هفتههاي اخير انجام شده و هليكوپترهاي امريكايي از اين پايگاه عمليات اجرا ميكنند. اين پايگاه تا چند وقت پيش در دست نيروهاي كرد سوريه موسوم به «يپگ» بود اما براي گسترش عمليات براي حمايت از نيروهاي موسوم به «سوريه دموكراتيك» تحويل امريكاييها شد.
كاخ سفيد اظهارات بايدن را رد كرد
كاخ سفيد به سخنان معاون رئيسجمهور امريكا در خصوص روي ميز بودن گزينه نظامي براي حل بحران سوريه واكنش نشان داده و اعلام كرد كه اين سخنان مواضع شخصي بايدن بوده و ارتباطي به موضع اصولي كاخ سفيد براي حل سياسي اين مسئله نداشته است. اظهارات جنجالي «جو بايدن» معاون رئيسجمهور امريكا و صحبت از راهكار نظامي براي بحران سوريه، سخنگوي كاخ سفيد را براي موضعگيري و رد اظهارات وي به صرافت انداخت. سخنگوي دولت امريكا گفته است: «هيچ تغييري در موضع امريكا مبني بر رد راهكار نظامي براي (حل بحران) سوريه ايجاد نشده است.» هنوز مشخص نيست آيا بايدن از تصميمات پشتپرده امريكا براي مقابله با روند پيشرويهاي ارتش سوريه با پشتيباني هوايي روسها پرده برداشته يا اينكه صرفاً يك موضعگيري شخصي را در برابر دوربينها بيان كرده است.
سيا با پول عربستان، سوريه را به آتش كشيد
نيويورك تايمز طي گزارشي به رابطه عربستان و سازمانهاي اطلاعاتي امريكا در سوريه پرداخته است. در اين گزارش آمده است: «از زمان دستور باراك اوباما، رئيس جمهوري امريكا براي تسليح شورشيان سوري به سازمان سيا اين سازمان اطلاعاتي و همتاي عربستاني آن طرحي غيرعادي را براي پيشبرد مأموريت آموزش شورشيان سوري اجرا كردهاند كه امريكاييها اسم رمز «الوار چنار» را روي آن گذاشتند.» براساس اين طرح آنگونه كه مقامهاي سابق و فعلي دولت امريكا گفتهاند عربستانيها به تأمين سلاح و مبالغ گزاف پول براي اين برنامه پرداخته و سازمان سيا رهبري را در آموزش شورشيان براي كار با مسلسل و موشكهاي ضدتانك به عهده گرفته است. با وجود آنكه عربستانيها به طور علني از كمك به گروههاي شورشي در سوريه سخن گفتهاند، ابعاد شراكت آنها با سازمان سيا در اين كمپين محرمانه و پشتيباني مالي مستقيم آنها فاش نشده بود. جزئيات اين طرح از طريق مصاحبههايي كه با چندين مقام سابق و فعلي امريكايي و همچنين با منابعي در چند كشور حوزه خليج فارس انجام شده آشكار شده است. اكثر اين مقامها نام خود را فاش نكردند اما از زماني كه عمليات محرمانه سازمان سيا آغاز شد، پول عربستان از آن پشتيباني كرد. مايك راجرز، قانونگذار جمهوريخواه سابق كه هنگام آغاز عمليات محرمانه سيا رياست كميته اطلاعات مجلس نمايندگان امريكا را برعهده داشت، گفت: عربستانيها درك ميكنند كه بايد ما را داشته باشند و ما هم درك ميكنيم كه بايد آنها را داشته باشيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]