واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: كاخ اليزه در مقابل آنكارا
حامد رشيدي
رئيس جمهور فرانسه سعى دارد به هر نحو ممكن مانع از تداوم كاهش محبوبيت خود در كاخ اليزه شود.ساركوزى طى ماههاى اخير به عنوان اصلى ترين عامل مولد بحرانهاى پايدار در فرانسه شناخته شده است و همين مسئله ضربات جبران ناپذيرى را به حزب متبوع وى وارد ساخته است.در صورت ادامه اين روند ساركوزى نيز مانند گوردون براون و تونى بلر محكوم به شكست خواهد بود.
نبايد فراموش كرد كه هم اكنون معادلات سياسى و اجتماعى پاريس به ضرر رئيس جمهور فرانسه ترسيم گرديده است و همين مسئله مى تواند به نقطه آسيب وى تبديل شود.همچنين افرادى مانند بايرو و رويال نيز فرصت مناسبى را جهت تداوم انتقادهاى خود از ساركوزى و كاخ اليزه پيدا نموده اند.
رئيس جمهور فرانسه كه محبوبيتش در بين مردم به شدت پايين آمده است اكنون به هر راهى براى جلب حمايت مردمى متوسل مى شود. ساركوزى اين روزها با رفتن به بازار گرفته تا شركت در برنامه هاى تلويزيونى پر بيننده استفاده مى كند تا نظر مردم را به خود جلب كند.وى در يكى از برنامه هاى تلويزيونى به سوالات زيادى از بينندگان درباره موضوعات مختلف از جمله گرانى ، ماليات بر رسانه هاى صوتى و تصويري، افزايش قيمت سوخت و... پاسخ داد. رئيس جمهور در همين باره از تشكيل صندوقى كه با مازاد ارزش افزوده محصولات نفتى تامين مالى مى شود براى كمك به اشتغالزايى و كمك به خانوارهاى كم درآمد خبر داد.
ساركوزى در زمينه سياست خارجى نيز كارنامه مطلوبى از خود به جاى نگذاشته است.از اين رو بيشتر سياستمداران اروپايى وى را فردى ناتوان و افراطى مى دانند و به طرحهاى وى توجه زيادى نمى كنند.يكى از اصلى ترين شكستهاى ساركوزى در عرصه سياست خارجي،رد پيشنهاد اتحاديه مديترانه اى وى توسط اعضاى اتحاديه اروپا بود.لازم به ذكر است كه ساركوزى موضع منفى و تندى در قبال پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا دارد و همين مسئله روابط آنكارا-پاريس را با تنشهايى روبه رو ساخته است.
اخيرا رئيس جمهور فرانسه دوباره مخالفت خود با عضويت تركيه در اتحاديه اروپا را اعلام كرد و به عدم تغيير موضع قبلىاش در قبال تركيه تاكيد كرد.
“نيكولا ساركوزي” كه براى انجام سفر رسمى به “وين” پايتخت اتريش رفته در نشست مطبوعاتى مشترك با “آلفرد گوسنبائور” نخست وزيرى اتريش گفت: در ديدار با آلفرد درباره موضوع هاى مختلفى درباره آينده وحدت اروپا و عضويت تركيه در اتحاديه اروپا بحث و گفتگو شد. وى به جزئيات مسئله عضويت تركيه در اتحاديه اروپا نپرداخت.
در همين حال رئيس جمهور فرانسه اظهار داشته است:
“ من به ضرورت داشتن مرزهاى اروپا معتقدم، چون كه اين تنها در مفهوم اقتصادى يك اروپا نيست بلكه در مفهوم سياسى حقيقى هم براى يك اروپا شرط است. “
رئيس جمهور فرانسه اين امر را رد كرد كه موضعش در خصوص تركيه به مفهوم اين است كه وى به آينده مشترك تركيه با اتحاديه اروپا معتقد نيست.
وى تصريح كرد : تركيه و اتحاديه اروپا علاوه بر همجوارى با همديگر همپيمان و حتى مىتوانم بگويم كه دوست هستند، به همين دليل ادامه اين روند نزديكى براى ايجاد ارتباط تا حد ممكن فشرده بين تركيه و اتحاديه اروپا ضرورى است.
“ساركوزي” قبل از اين به روزنامه “دزينيك” در لهستان گفته بود: اگر چه دولت تركيه لائيك است اما چنين كشورى را به علت اين كه اكثر مردم آن كشور را مسلمانان تشكيل مىدهند اروپايى نمىبينم. رئيس جمهورى فرانسه در اظهارات قبلىاش بنا به دلايلى نظير “تفاوت فرهنگي” و “ خارج بودن تركيه از مرزهاى جغرافيايى اروپا” با عضويت اين كشور در اتحاديه مخالفت كرده بود.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 325]