واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: سیانبیسی: آغاز دوره پسانفتی در خاورمیانه
به نوشته سیانبیسی، روند نزولی بهای نفت، به استقلال اقتصاد کشورهای خاورمیانه از سوختهای فسیلی خواهد انجامید.
به گزارش نامه نیوز، سیانبیسی در گزارشی نوشت: با توجه به روند نزولی بهای نفت، کشورهای صادرکننده این محصول در خاورمیانه اقتصاد خود را آماده دورهای مستقل از سوختهای فسیلی میکنند. روز جمعه بهای نفت پس از 3 ماه روند نزولی، افزایشی 7 درصدی را تجربه کرد و به 31 دلار رسید. اما این میزان افزایش با توجه به بهای سابق نفت یعنی 114 دلار در ماه ژوئیه سال 2014 (31 روز منتهی به 12 تیر 93)، چندان چشمگیر نیست.
به همین دلیل کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، به یکی از بزرگترین چالشهای اقتصادی کشورهای خاورمیانه تبدیل شده است. «سهیل بن محمد المزروعی،» وزیر انرژی امارات، روز جمعه به خبرنگار سیانبیسی گفت: در تلاشیم وابستگی اقتصادی خود به نفت را کاهش دهیم. در حال تغییر منابع انرژی و همچنین منابع درآمدی خود هستیم. سرمایهگذاری خارج از امارات، یکی از تمهیداتی است که در زمینه استقلال از سوختهای فسیلی به کار گرفته خواهد شد. در مجموع تصور میکنم بتوانیم به سلامت از بحران نفتی خارج شویم و از این پس بر روی درآمد نفت به عنوان بودجهای مازاد که قرار است بار دیگر مورد سرمایهگذاری قرار بگیرد حساب کنیم.
در ادامه این گزارش آمده است: بسیاری عربستان را، به دلیل سیاست تولید انبوه برای رقابت با کشورهای تولیدکننده غیر عضو اوپک، مسئول سقوط بهای نفت میدانند. سیاست مذکور، فشار زیادی را بر کشورهای عضو اوپک وارد کرده است. امارات برای مقابله با این مسئله، یارانه انرژی را پس از مدتها حذف کرد.
المزروعی معتقد است کاهش بهای نفت به دلیل افزایش تولید کشورهای غیرعضو است و به سیاستهای اوپک ارتباطی ندارد. او در این باره گفت: اوپک تولیدکننده یک سوم نفت حاضر در بازارهای جهانی است و دو سوم آن را کشورهای غیرعضو تولید میکنند. تصور میکنم روند کاهش نزولی بهای نفت متوقف خواهد شد و نیازی به دخالت اوپک در این زمینه نیست.
او افزود: دیدگاهها درباره روند نزولی بهای نفت دو پاره شده است. عدهای نسبت به این مسئله خوشبین و عده دیگر بدبین هستند؛ اما من با گروه اول همعقیده هستم. نیمه نخست سال جاری میلادی دوره سختی خواهد بود اما در نیمه دوم شاهد تغییرات مثبتی در این زمینه خواهیم بود. تصور نمیکنم افزایش تولید ایران، مانع رشد تقاضا شود.
در پایان این گزارش آمده است: با تمام مشکلاتی که کاهش بهای نفت برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است، بسیاری دوره جدید را فرصتی برای این کشورها محسوب میکنند. «انس خالد الصالح،» وزیر دارایی و معاون نخستوزیر کویت، معتقد است حتی اگر بهای نفت کاهش نمییافت نیز اصلاحات اقتصادی ضروری میبود. وی گفت: به نظر من این مسئله را باید خیری در لباس شر ببینیم و به قول وینستون چرچیل اجازه ندهیم بحرانی مفید به هدر برود. فکر میکنم کاهش بهای نفت، فرصتی طلایی برای انجام اصلاحات اقتصادی است.
منبع: واحد مرکزی خبر
۰۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]