واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
«نازنازی» کودکان را به تماشای تئاتر کشاند استانها > زنجان - روزنامه همشهری زنجان نوشت: نخستین کار خود را قرار بود سال 64 در کانون سهروردی روی صحنه ببرد که در آن لحظه آژیر خطر به صدا درآمد و همگی افراد حاضر در آن مکان برای پناه گرفتن به زیر زمین کانون پناه بردند. آنجا بود که گروه نمایش برای از بین بردن نگرانی افراد حاضر نمایش را در پناهگاه به اجرا گذاشتند.
همزمان با اجرای نمایش کم کم ترس و اضطراب جای خود را به لبخند و شادی داد. این نخستین خاطره یکی از کارگردانان مطرح استان در مورد تئاتر و آغاز فعالیتش در این حوزه از هنر است.
«ساسان قجر» کارگردان و مدرس دانشگاه در حوزه هنر و رسانه متولد سال 50 است. وی حرفه بازیگری خود را از سال 64 آغاز كرد و از سال 67 نیز اولین کار خود را با اسم «ننه غلامحسین» نوشته «داود فتحعلیبیگلی» کارگردانی کرد.
قجر که ژانرهای مختلف را در کارهای خود تجربه کرده است به خوبی با پستیها و بلندیهای هنر نمایش آشنا است. این کارگردان تئاتر سالها نمایشهایی با مضمونهای مانند مذهبی، علمی و دفاع مقدس حضور پر رنگی داشته است اما چند سالی میشود که هنر خود را در حوزه کودک به نمایش گذاشته است.
این روزها تازهترین کار ساسان قجر با عنوان «ناز نازی» روی صحنه تئاتر فرهنگسرای امام خمینی (ره) زنجان است.
این کار با بازیگری حامد دبستان، محمد احمدی، یلدا گیلک، مهران خانتیموری و مژگان رستمی با آهنگسازی کیارش میر محمد رضایی و به همت غزاله کبودوندی از 25 دی تا 6 بهمن روی صحنه است. اجرای دوباره
قجر در گفت و گو با خبرنگار همشهری در مورد نمایش «ناز نازی» میگوید: این نمایش برای نخستین بار در سال 67 به نمایش در آمده است اما با قابلیتی که در متن این نمایش وجود داشت مصمم شدم تا بار دیگر با به روز کردن و گنجاندن مسائل روز دوباره آن را اجرا کنم.
وی میگوید: کمبود آب و اینکه نسل آینده باید در حفاظت محیطزیست کوشا باشند از مسائلی است که در این نمایش به آن پرداخته میشود.
این کارگردان از دغدغه خود درمورد تربیت کودکان میگوید و اظهار میکند: داشتن روحیه بخشش و کمک به دیگران در جبران اشتباهاتشان ازمهمترین مولفهها در انتخاب متنهای نمایشی است. برای مثال قصه شنگول به پاره کردن شکم گرگ و خارج کردن بزغالهها ختم میشود، در حالی که در کارهایم سعی کردم تا از این فرهنگ خشونتآمیز فاصله بگیرم و در نهایت قصهها را با پشیمانی نقشهای منفی نمایش به پایان برسانم.
قجر با بیان اینکه در نمایش «ناز نازی» سعی کردهام تا کودکان را با فرهنگ بخشش و محبت مانوس کنم، بیان میکند: تاکنون نمایشهای کودکم شاد و موزیکال بوده است. اما در این قصه به محتوا بیش از سایر مولفهها اهمیت داده شده است. استقبال
این کارگردان از استقبال خوب شهروندان زنجان از کارهای کودک سخن میگوید و میافزاید: شاید دلیل این استقبالها نظرسنجیهایی است که پس از پایان هر نمایش در سالن آمفی تئاتر از شهروندان میشود و به تبع آن نقاط ضعف برطرف و پیشنهادها عملی میشود. کودکان همیشه از دیدن تئاتر لذت میبرند و با آن ارتباط خوبی برقرار میکنند. این کارگردان در پاسخ به سوال خبرنگار همشهری مبنی بر اینکه چرا این روزها فقط کار کودک انجام میدهید، اظهار میكند: به دلیل اینکه کودکی بهترین زمان برای آموختن است. خانوادهها نباید از این زمان غافل شوند. تئاتر یکی از هنرهای زندهای است که بازیگران به صورت مستقیم و چهره به چهره با مخاطب خود ارتباط برقرار میکنند. این موضوع موجب تأثیرگذاری بیشتر روی مخاطبان به خصوص کودکانمیشود.
قجر با بیان اینکه خانوادهها در کنار تقویمهای روزانه خود میتوانند یک تقویم فرهنگی داشته باشند، میافزاید: خانوادهها همانگونه که زمانی را برای خرید یا تفریح به خود اختصاص میدهند، میتوانند زمانی دیگری را نیز به کودکانشان اختصاص دهند و آنها را به دیدن تئاتر ببرند تا علاوه بر فراهم کردن شادی و تفریح آموزههایی را نیز فرا بگیرند.
وی به دوران کودکی خود اشاره میكند و ادامه میدهد: در زمان کودکی ما تئاتری برای دیدن وجود نداشت. ما همواره در آرزوی دیدن تئاتر به سر میبردیم. از همان کودکی به فکر اجرای نمایش و تئاتر به کودکان بودم تا با کمبودهایی که ما در کودکی با آنها مواجه هستیم روبهرو نشوند. امکانات و ظرفیتهای فراوانی برای اجرای نمایشهای کودک در استان وجود دارد. کافی است نگاه ویژهای به این بخش انجام گیرد. از مردم، هنرمندان و مسئولان باید برای ترغیب کودکان به دیدن نمایش قدم بردارند. اگر کودکان از همان دوران کودکی تئاتر ببینند بیشک در آینده تماشاگر خوبی برای تئاتر خواهند شد و متقابلا هنرمندان نیز با قوت بیشتری آثار خود را ارائه خواهند کرد. نمایش «کدو قلقلهزن»
قجر در آینده نزدیك تحت عنوان «کدو قلقلهزن» را روی صحنه خواهد برد. وی درباره کار آیندهاش میگوید: «کدو قلقلهزن» برگرفته از داستان قدیمی است اما این بار پیرزن قصه به جای قل خوردن در جنگل از مکانهای تاریخی و دیدنی زنجان عبور خواهد کرد. هدف از این تغییر این است که کودکان در کنار دیدن نمایش طنز و کودکانه با مکانهای تاریخی شهر آشنا شوند. روایتی از نمایش
نمایش «نازنازی» روایت دختری بچهای است که با خرسی در قفس مواجه است. خرس نمایش برای آنکه به نازنازی برسد و شکمی از عزا در بیاورد چارهای میاندیشد. او از دختر کوچولو میخواهد که در قفس را باز کند تا آب بخورد. نازنازی هم از همهجا بیخبر در قفس را باز میکند و خرس بلافاصله بعد از آنکه خود را رها دید از قفس بیرون میآید.
کلید واژه ها: استان زنجان - تئاتر کودک و نوجوان - زنجان - تئاتر عروسکی - تئاتر - کودکان -
شنبه 3 بهمن 1394 - 14:28:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]