واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آریایینژاد در گفتوگو با فارس:
مسیری هموارتر از شانتاژ علیه شورای نگهبان برای ردصلاحیتشدگان وجود دارد
نماینده مردم ملایر در مجلس گفت که در مقابل آن دسته از داوطلبان انتخابات مجلس که رد صلاحیتشدهاند، راهی بهتر از متشنج کردن فضا علیه شورای نگهبان وجود دارد.
احمد آریایینژاد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با تاکید بر اینکه هر کشوری قواعد مخصوص به خود را برای برگزاری انتخابات دارد، گفت: در کشور ما نیز داوطلبان کاندیداتوری در صورتی که از خطوط قرمز نظام عبور نکرده باشند فاقد صلاحیت تشخیص داده نمیشوند. وی سپردن مسئولیتهای حساس به افراد را حائز قواعد دقیق خواند و اظهار داشت: وقتی کسی در انتخابات ثبت نام میکند یعنی در چارچوب قوانین موجود داوطلب شده است. *معترضان به شورای نگهبان به صراحت دلایل خود را بیان کنند آریایینژاد با درخواست از منتقدین و معترضین روند تائید صلاحیتها جهت اعلام صریح دلایل اعتراض خود گفت: شورای نگهبان به علت حفظ حرمت و آبروی داوطلبان رد صلاحیت شده دلایل خود را منتشر نمیکند. داوطلبان اگر قواعد انتخابات ایران را میپذیرند باید به آن تن دهند و اگر قبول ندارند به صراحت اعلام کنند و از پیگیری روندی منافقانه که به ظاهر به قوانین کشور پایبندند ولی در عمل آن را قبول ندارند خودداری کنند.
وی با توصیه به رد صلاحیتشدگان جهت حفظ آبروی خود و خودداری از اِعمال فشار به شورای نگهبان افزود: بهتر است این افراد، خود پس از رد صلاحیت از صحنه رقابتها کنار بکشند نه اینکه از شورای نگهبان بخواهند دلایل رد صلاحیتشان را منتشر کند. نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: بعضی داوطلبان میخواهند داخل کشتی انتخابات شوند و از همان جا با ناخدای کشتی بجنگند. *تأیید صلاحیتشدگانی که بعدها شبهههای امنیتی در کارنامهشان ورود یافت وی با اشاره به اینکه بسیاری از تأیید صلاحیتشدگان در دورههای پیشین بعداً دست به اعمالی شبههدار از نظر معیارهای امنیت ملی زدند، خاطرنشان کرد: آیا در غرب هم بدون هیچ قید و محدودیتی همه افراد میتوانند در انتخابات کاندیدا شوند؟ آریایینژاد ادامه داد: داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات مجلس اگر قواعد انتخابات جمهوری اسلامی ایران را میپذیرند باید به آن تن دهند و اگر قبول ندارند باید به صراحت اعلام کنند و از پیگیری روندی منافقانه که در آن به ظاهر به قوانین کشور پایبندند ولی در عمل آن را قبول ندارند خودداری کنند. نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در پایان در توصیهای دیگر به داوطلبان رد صلاحیتشده گفت: پیگیری از مسیرهای قانونی بهتر جواب میدهد تا اینکه بخواهیم از طریق متشنج کردن فضا اعتراض خود را دنبال کنیم. پیشتر نجاتالله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با فارس با اشاره به اینکه برداشت جدیدی از قانون در زمینه تأیید صلاحیتها در شورای نگهبان رخ نداده است، گفته بود: البته در تطبیق با موضوعات، خصوصیات فرد در هر انتخابات تأثیرگذار است و الا از حیث منابع حقوقی اتفاق جدیدی نیفتاده است و قواعد و برداشتها و رویههای شورای نگهبان، همان قواعد قبلی است. وی با استناد به ماده 28 قانون انتخابات در مورد انتخابشوندگان که عنوان میدارد، کاندیداها باید دارای شرایطی از جمله اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام جمهوری اسلامی باشند، خاطرنشان کرده بود: انتخابات فرایندی است که با ثبت نام در آن من اعلام میکنم به تمامی قواعد بازی مربوطه تا آخر ملتزم و پایبند هستم، لذا اگر من به ویژگیهای ذاتی جموری اسلامی مثل جمهوریت اعتقاد ندارم، نباید و نمی توانم از اول وارد این پروسه بشوم. سخنگوی شورای نگهبان در ادامه این گفتوگو اظهار داشته بود: اگر کسی وارد فرایند انتخاباتی شد اولین اوراقی را که امضا کرد و ثبت نام کرد، یعنی فرایندی را از «الف» تا «ی» پذیرفته است. این فرایند شامل مسئله تبلیغات، اعلام نتایج، احترام به نظام اعلام نتایج، اعتراضات و شکایات و غیر آن است. وی همچنین عدم التزام به جوهره ذاتی یک نظام را به معنی عدم پایبندی به آن نظام خوانده و افزوده بود: التزام به حکومت، قانون و نهادهای اساسی جمهوری اسلامی این قدر اهمیت دارد که اگر با آن مخالفت کنیم یعنی به این شاکله و ترکیب ملتزم نیستیم، حتی اگر از نظر تئوری هم نظام جمهوری اسلامی را بپذیریم، ولی عملاً پایبندی و التزام به آن نشان ندادهایم. ابراهیمیان در مورد خط قرمز شورای نگهبان نیز در تأیید صلاحیتها تصریح کرده بود: خط قرمز ما شامل اشخاصی میشود که امنیت کشور را به خطر انداخته و ما را به سمت بحرانهای خطرناک سوق دادند. سخنگوی شورای نگهبان همچنین در یکی از نشستهای خبری خود درباره رابطه اصل برائت و تأیید صلاحیت داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات مجلس عنوان داشته بود: اگر احراز صلاحیت افراد برای سمتی بر عهده نهادی محول شد، نمیتواند در مواردی که ابهام وجود دارد با استناد به اینکه فرد مجرم نیست، صلاحیت او را احراز کرد.
94/11/03 - 14:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]