واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برای همکاری بین ایران و چین؛
صندوق علمی «راه ابریشم» راه اندازی می شود
شناسهٔ خبر: 3031382 - شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۹
دانش و فناوری > علم و دانش
مشاور معاون علمی و فناوری گفت: دو تفاهم نامه بین ایران و چین در راستای ایجاد پارک های علوم فناوری مشترک و تشکیل صندوق علم راه ابریشم منعقد شد. به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز کرمی، دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری گفت: در حال حاضر هیات عالیرتبه ای از جمهوری خلق چین در ایران حضور دارند که قرار است طی این سفر دو تفاهنامه همکاری در زمینه علمی و فناوری منعقد شود. وی درباره تفاهنامه همکاری با آکادمی علوم چین گفت: این تفاهم نامه پیرو سابقه همکاری معاونت علمی و فناوری با آکادمی علوم چین منعقد می شود. تشکیل صندوق علم راه ابریشم کرمی افزود: در این سفر تعاملات و رایزنی هایی برای تقویت همکاری های علمی و فناوری میان معاونت علمی و آکادمی آغاز و در نتیجه آن، تفاهمنامه ای برای ایجاد صندوق مالی مشترک با نام «صندوق علم راه ابریشم» تدوین شد. وی با بیان اینکه این صندوق به طور مشخص با تخصیص حمایت مالی به سه روش تشکیل می شود، اظهار داشت: «انجام پروژه های مشترک تحقیقاتی»، «برگزاری کارگاه های مشترک» و « برنامه های تبادل محققین و اساتید»از روش های همکاری میان طرفین است. به گفته وی، همکاری میان آکادمی علوم چین و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف علمی از جمله نانوتکنولوژی، علوم و فناوری های شناختی، انرژی های نو و تجهیزات پزشکی خواهد بود و مکانیزم حمایت از این پروژه ها، هدف تشکیل صندوق مشترک با نام صندوق علم راه ابریشم است.
دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان همچنین درباره امضای تفاهمنامه با وزارت علوم چین بیان کرد: امروز در حضور روسای جمهوری دو کشور در کاخ سعدآباد، تفاهنامه ایجاد پارک فناوری مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم جمهوری خلق چین به امضا رسید. کرمی درباره این تفاهمنامه توضیح داد: با توجه به تجارب چین در ایجاد پارک های فناوری مشترک با سایر کشورها و با عنایت به موفقیت های به دست آمده در پارک فناوری پردیس معاونت علمی، موضوع ایجاد پارک فناوری های پیشرفته با مشارکت طرف چینی در خلال سفر ریاست جمهوری این کشور در سال ۱۳۹۳ مطرح شد و در ادامه با رایزنی های متعدد با وزارت علوم چین منجر به تنظیم تفاهنامه همکاری در ایجاد پارک علمی در فاز توسعه پارک فناوری پردیس شد. به گفته وی، این تفاهم نامه نیز بین معاون علمی وفناوری ریاست جمهوری و وزیر امور خارجه چین به نمایندگی از وزارت علوم چین منعقد شد که ترغیب شرکت های چینی به ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه در این پارک می تواند از مزایای این همکاری است.
ایجاد مرکز نانون ایران-چین دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در ادامه گفت: طبق توافق انجام شده میان پارک فناوری سوژو چین با ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی، مرکز مشترکی به میزبانی طرف چینی در محل پارک سوژو در منطقه ن«انوپولیس» تاسیس و از ابتدای سال جاری فعالیت خود را در راستای تعریف پروژه های همکاری و سرمایه گذاری مشترک در حوزه نانو و نیز صادرات محصولات نانوفناوری ایران به چین آغاز کرده است. کرمی درباره فعالیت های انجام این مرکز توضیح داد: در این مرکز طی سال جاری، امضای سه تفاهمنامه همکاری بین شرکت های ایرانی و چینی در زمینه مواد و تجهیزات نانو، برگزاری برنامه های تناظریابی (matchmaking) با حضور ۹ شرکت ایرانی و بیش از ۴۰ نفر نمایندگان شرکت های چینی و برگزاری ۲ کارگاه آموزشی در مدارس سوژه انجام شده است.
ایجاد پایگاه صادرات گیاهان دارویی در چین به گفته وی، همچنین پایگاه صادرات گیاهان دارویی با حمایت معاونت علمی و فناوری و با محوریت بخش خصوصی از سال جاری در شهر شن زن چین مشغول فعالیت است. اقدامات این پایگاه در سطح منطقه جنوب شرق آسیا منجر به ثبت بیش از ۱۸ داروی گیاهی ایران در چین و فروش فرآورده های مبتنی بر داروهای گیاهی ایرانی با ارزش بیش از ۱۱ میلیون دلار در سال ۲۰۱۵ شده است. کرمی در توضیح بیشتر فعالیت این پایگاه بیان کرد: همچنین تاکنون نسبت به عقد قرارداد فروش داروهای گیاهی کنسرسیوم تولیدکننده داروهای گیاهی ایران با نام تجاری «اوسینا» به ارزش ۲۰ میلیون دلار به کشورهای جنوب شرق آسیا از پایگاه چین اقدام شده است. به گزارش مهر،«شی جین پینگ» رئیس جمهور خلق چين جمعه شب در صدر هياتی بلند پايه از مقامات سياسی و اقتصادی اين كشور وارد تهران شد و امروز با حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت وگو کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]