واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: مردم ما نه تنها كتاب، حتا روزنامه هم نميخوانند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - كتاب
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور بانوان با تأكيد بر اينكه در كشور ما مشكل فرهنگي وجود دارد، گفت: جامعهي ما اصلا كتابخوان نيست و مردم ما به كتابخواني اشتياقي نشان نميدهند و نه تنها كتاب، حتا روزنامه هم نميخوانند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سميرا اصلانپور همچنين گفت: براي نوآوري و شكوفايي فرهنگ و هنر كشور به جاي اتكا به شيوههاي قديمي، بايد نقاط ضعف توليدات فرهنگي را بيابيم.
اين داستاننويس دربارهي شيوههاي نوآوري و شكوفايي در فرهنگ و هنر، افزود: بايد ببينيم يك نويسنده چه مشكلات و معضلاتي براي توليد دارد و چرا اثري كه توليد ميكند، جذاب نيست و سپس مشكلات را از سر راه او برداريم.
او با اشاره به اينكه در عرصهي ادبيات، نويسنده يا توليدكنندهي اثر فرهنگي، خواننده يا خريدار اثر فرهنگي و نهايتا مسؤولان فرهنگي مشاركت جدي دارند، افزود: مادامي كه هر كدام از اين حلقهها دچار مشكل شوند، توليد چرخهي فرهنگي دچار مشكل ميشود.
نويسندهي كتاب «تا ماه كامل شود» دربارهي مشكلات نويسندگان اظهار كرد: در كشور ما نويسندگي شغل محسوب نميشود و نويسنده از طريق نوشتن نميتواند ارتزاق كند و مجبور است شغلهاي ديگري داشته باشد؛ در نتيجه براي تحقيق، تلاش، تفحص و افزايش دانش و... فرصت بسيار محدودي دارد؛ بنابراين، اثري كه توليد ميكند، جذابيت و تنوع ندارد و از دانش و فرهيختگي تهي است.
اصلانپور دربارهي عوامل مؤثر در اين مشكل، گفت: يك بخش به جامعه و مسؤولان فرهنگي برميگردد و بخشي به خود نويسندگان كه اهل مطالعه نيستند. از طرف ديگر، جامعهي ما طالب نويسنده و داستاننويس به آن شكل نيست و در حاليكه يك نويسنده با 20، 30 سال سابقه و آثار متعدد را اصلا نميشناسند، براي يك هنرپيشهي دست چندم سر و دست ميشكنند.
به گزارش واحد خبر حوزهي هنري، مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور بانوان همچنين با تأكيد بر اينكه مسؤولان فرهنگي بايد يكسري تسهيلات و شأن و جايگاهي براي اهل قلم ايجاد كنند كه نويسنده به شغل شريف خود افتخار كند، گفت: دولت بايد فرهنگ مردم را تغيير دهد و مردم را تربيت كند و تربيت هم از كودكي شروع ميشود.
او با ابراز تأسف از اينكه ما فرصتهاي بزرگ را در سنين كودكي و قبل از دبستان از دست ميدهيم، گفت: براي اينكه مطالعه جزو زندگي كودكان شود، بايد با شيوههاي جذاب به كودكان آموزش داده شود. در نتيجهي اين روش، حداقل اينكه بزرگسالان آينده، اهل خواندن و علاقهمند به مطالعه و خوانندهي حرفهيي ميشوند و از طريق تهيهي توليدات محصولات فرهنگي باعث رشد جامعه در زمينهي ادبيات و توليد فرهنگي خواهند شد.
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]