محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829970253
الزامات و پیش نیازهای اقتصاد مقاومتی و رتبه بندی آن ها
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
الزامات و پیش نیازهای اقتصاد مقاومتی و رتبه بندی آن ها
سومین همایش مشترک انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم، با عنوان همایش علمی، کاربردی اقتصاد مقاومتی در تاریخ 28 دی 1394، در محل دانشگاه خاتم و با حضور استادان برجسته کشور، اقتصاددانان، اعضای انجمنهای علمی، اعضای انجمن مدیریت ایران، کارشناسان و جمعی از دانشجویان برگزار شد.
روز نو : سومین همایش مشترک انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم، با عنوان همایش علمی، کاربردی اقتصاد مقاومتی در تاریخ 28 دی 1394، در محل دانشگاه خاتم و با حضور استادان برجسته کشور، اقتصاددانان، اعضای انجمنهای علمی، اعضای انجمن مدیریت ایران، کارشناسان و جمعی از دانشجویان برگزار شد.
در این همایش دکتر فیروزه خلعتبری اقتصاددان برجسته کشور و جهان، با محور الزامات و پیشنیازهای اقتصاد مقاومتی و رتبهبندی آنها سخنرانی کرد. وی در این همایش با اشاره به تعریف و هدف اقتصاد مقاومتی گفت: در حقیقت مقابله با ضربهها و آسیبپذیری منتهی به از دست دادن هویت ساختاری و زایل شدن پایداری، آن چیزی است که اقتصاد مقاومتی میخواهد. بر این اساس باید عواملی که باعث میشوند در اقتصاد مقاومتی هویت ساختاری و پایداری یک مملکت و یا یک بنگاه از دست برود، شناسایی شده و پیش از آنکه این عوامل بتوانند بر ما غالب شوند و آسیب برسانند، بتوانیم راه مقابله و ایستادگی در مقابل آن را شناسایی کنیم. وی افزود: امروز در سطح دنیا، مقامهای نظارتی و تنظیمی بحث مقاومت و ایجاد قدرت آن را در سطح بنگاهها و دستگاهها مطرح کرده و مورد توجه قرار دادهاند. در این راستا اعتقاد دارند که این مقاومت باید سازمانیافته شود، چراکه مقاومت حتی از رشد نیز مهمتر است.
بانوی اقتصاددان ادامه داد: ریشه مقاومت، قابلیت پیشبینیکردن و اصلاح ضربهها و اختلالاتی است که ممکن است ساختار را تخریب کند و یا پایداری را از بین ببرد. بنابراین آنچه ما میخواهیم این است که ظرفیتهای بالقوهای در اقتصاد ایجاد شود تا بتواند خطر تخریب ساختار و زایل شدن پایداری را از بین ببرد.
دکتر خلعتبری خاطرنشان کرد: در این مسیر یک پیشنیاز پایهای وجود دارد و آن ایجاد زمینه و فرصت مناسب برای نقشآفرینی کل مردم جامعه و همهی فعالان اقتصادی و همچنین مشارکت حداکثری همهی آحاد مردم است. هر یک نفری که ما از سیستم اقتصادی کنار میگذاریم، یک نفری است که میتواند به ما آسیب برساند. وی در مورد منطق این پیشنیاز ادامه داد: منطق این پیشنیاز این است که مقاومت، جمعپذیر نیست. قدرت مقاومت هر جامعه معادل قدرت مقاومت ضعیفترین حلقهی آن است. پس باید همه آحاد مردم جامعه مشارکت کنند تا مقاومسازی به صورت همافزوده حاصل شود و همه توانمندتر شوند.
دکتر خلعتبری در خصوص پیشنیازهای محیطی تصریح کرد: حفظ دستاوردهای کشور، تداوم پیشرفت، تحقق آرمانها و اصول قانون اساسی، تحقق سند چشمانداز بیست ساله، پویا و پیشرو بودن اقتصاد و برقرارسازی الگویی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام از جمله پیشنیازهای محیطی اقتصاد مقاومتی است. وی در ادامه در خصوص ضرورتها و منطق این پیشنیازهای محیطی تأکید کرد: تداوم زندگی، حفظ انسجام در جریان زمان و ایجاد وحدت و پیوستگی ملی از جمله این موارد هستند. چراکه اگر این سه عامل وجود نداشته باشد، اقتصاد مقاومتی نمیتواند پا بگیرد. باید توجه کنیم که آنچه تحت عنوان پیشنیازهای محیطی ذکر شد، مخصوص کشور ایران است و ممکن است در سایر کشورها و محیطها صدق نکند.
وی در خصوص پیشنیازهای خاستگاهی اقتصاد مقاومتی و ضرورتهای آن، اضافه کرد: دستیابی به اقتصاد متکی به دانش و فناوری، با ماهیت دانش بنیان و تحقق عدالت بنیانی در اقتصاد و روابط اجتماعی از جمله این پیشنیازها است. این پیشنیازها به دلایلی مانند تقویت موتور حرکت اقتصاد، تداوم خلاقیت و پویایی و تسهیل شناخت محورهای مقاومت و طراحی ضوابط مقابله با ضربه در نظر گرفته شدهاند. برخلاف پیشنیازهای محیطی که وابسته به آن محیط و جامعه است، پیشنیازهای خاستگاهی تقریباً عام است. یعنی مقاومت به وجود نمیآید مگر آنکه دانشبنیانی و عدالت محوری وجود داشتهباشد. اگر این دو عامل نباشند جامعه منسجم نمیشود و در همه دنیا نیز صدق میکند.
وی در ادامه در خصوص پیشنیازهای مدیریتی اقتصاد مقاومتی ادامه داد: درونزا سازی روندهای اقتصادی و برونگرا بودن نگاه مسئولان در اقتصاد در زمره پیشنیازهای مدیریتی قرار دادند. این موارد در راستای ایجاد توان رقابت و کوتاهکردن دورهی اثرپذیری از ضربه در نظر گرفته شدهاند.
وی ضمن ارائه تعریفی دیگر از اقتصاد مقاومتی که بیان میکند این اقتصاد، اقتصادی است که ظرف کوتاهترین مدت، ضربهها را در خود حل میکند و به مسیر رشد بازگشته و شروع به پویایی و بالندگی میکند، افزود: داشتن نقشهی راه برای عرصههای مختلف جزء الزامات ساختاری اقتصاد مقاومتی است. وی در تعریف نقشهی راه خاطرنشان کرد: نقشهی راه تصویر وضعیت در میانمدت را مشخص میکند و عوامل نامنتظر را کاهش میدهد. وقتی بدانیم کجا میرویم، انتظار آن را نیز داریم. وی ادامه داد: برنامهریزی برای مقاومت یک برنامهریزی بسیار ویژهای است.
بهرهوری، زیرساختهای درست، تجهیز منابع، عدالت بنیانی و دانشبنیانی، ابزارهای ما در برنامهریزی برای مقاومت هستند. نقشهی راه به ما نشان میدهد که چگونه با توجه به ابزارهایمان، به محدودهی مقاومتی خواهیم رسید.
وی ادامه داد: وجود زیرساختهای قانونی، از دیگر الزامات ساختاری اقتصاد مقاومتی است. وجود زیرساختهای قانونی برازنده، احتمال فساد را کاهش میدهد و حق و حقوق همهی فعالان اقتصادی را مشخص میکند. بسیاری معتقد هستند که اگر سیاستهای کلی اصل 44 اجرا شود و بخش خصوصی، به واقع فعال شود و بتواند خود تصمیم بگیرد، این زیر ساخت ایجاد خواهد شد. اما به گمان من ایجاد این زیرساخت، بیش از این نیاز به کار دارد تا این روابط بتوانند متبلور شود.
وی به شفافسازی به عنوان دیگر الزامات ساختاری اشاره کرد و تصریح نمود: شفافسازی عامل کاهش فساد است و برنامهریزی را تسهیل میکند، زیرا افق دید را گسترش میدهد.
وی در خصوص مدیریت مقاومت ادامه داد: ما چهار نوع ماهیت مدیریت داریم که عبارتند از مدیریت تداوم، مدیریت امنیت، مدیریت خطرهای مخرب ساختار و مخل پایداری، مدیریت بحران و مدیریت اضطرار. به عنوان مثال وضعیت آب کشور، به مدیریت بحران نیاز دارد. برقراری عدالت و عدالتمحوری، مدیریت امنیت نیاز دارد. جامعهی ناراضی، جامعهای پایدار نیست. مدیریت انرژی، مدیریت تداوم است. وضعیت بودجه، مدیریت اضطرار است، چراکه در صورت عدم مدیریت، قدم بعدی بحران است. ماهیت مدیریت مورد نیاز، در ابتدا باید در نقشهی راه مشخص شود.
وی تأکید کرد: جامعه باید برداشت خود را نسبت به مقاومسازی اصلاح کند و مقاومت به یک باور در زندگی تبدیل شود. این باور باید در تمام سطوح از خرد تا کلان نهادینه شده و به صورت یک الزام به کار گرفته شود؛ در غیر این صورت کاری پیش نمیرود. وی در خصوص طراحی رویهی مقاومت خاطرنشان کرد: الزام به طراحی رویهی مقاومت یکی از موارد کلیدی است که هر کشور یا هویت باید رویهی ویژهی خود را طراحی و اجرا کند. باید توجه داشت که چارچوب رویهگذاری نیز استاندارد است.
وی در خصوص مراحل مقاومسازی ادامه داد: گام نخست برنامهریزی برای ظرفیتسازی است که تدوین راهبرد و تعیین سیاستها برای ایجاد ظرفیت پیشگامی را شامل میشود. وقتی این ظرفیت ایجاد شد گام دوم برنامهریزی برای حفظ این ظرفیت در قالبی پویا و پایاست. در مورد ایران مرحلهی دوم شامل دورهای تا زمان چشمانداز و بعد از آن آیندهی درازمدت است.
دکتر فیروزه خلعتبری در خصوص شناخت اولویتها در اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: الویت الزامات و پیشنیازها با عنایت به محورهای مقاومت مشخص میشود. در این راستا، پرداختن به محور مقاومت، اولویت مطلق است و موارد پایهای همواره بالاترین اولویت را دارند.
وی در خصوص محورهای مقاومت گفت: کوچک شدن نقش ایران در جهان، کاهش ملموس در منابع حیاتی، ناهنجار شدن استفاده از منابع انرژی، افت جدی کارآیی و بهرهوری در فعالیتها و فعالان اقتصادی، محدود شدن عدالتمحوری در زندگی اقتصادی و بزرگ و ناکارآمد شدن زیاد از حد دولت، از جمله این محورهاست. وی در پایان در خصوص رتبهبندی الزامات و پیشنیازها تأکید کرد: برای تعیین درجه اهمیت هر یک از الزامات و پیشنیازها باید دید که این الزامات به کدام محور مقاومت مربوط میشود و اولویت آن محور چقدر است. هر چه ارتباط با محور مهمتر بالاتر باشد، رتبهی آن الزام یا پیشنیاز بالاتر میرود.
در این همایش همچنین جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و ابهامات حاضران در خصوص موضوع بحث برطرف شد.
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
الزامات و پیشنیازهای اقتصاد مقاومتی و رتبهبندی آنها
سهشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۶ سومین همایش مشترک انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم با عنوان همایش علمی کاربردی اقتصاد مقاومتی در دانشگاه خاتم و با حضور استادان برجسته کشور اقتصاددانان اعضای انجمنهای علمی اعضای انجمن مدیریت ایران کارشناسان و جمعی از دانشجویان برگزار شد به گزاراقتصاد مقاومتی باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد
امام جمعه شهرکرد اقتصاد مقاومتی باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد شناسهٔ خبر 3026188 - شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۹ استانها > چهارمحال و بختیاری شهرکرد - نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد گفت اقتصاد مقاومتی باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد وسپاه کوچکترین خطای دشمن را بی پاسخ نمی گذارد/ پیشرفت و آبادانی کشور در گرو اقتصاد مقاومتی است نه در رابطه با آ
امام جمعه گلوگاه گفت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کوچک ترین خطای دشمن را بی پاسخ نمی گذارد و با رفتار انقلابی و کاملا حساب شده با اقتدار وارد میدان شد و تفنگداران امریکایی را دستگیر کرد به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل ازگلوگاه ما حجت الاسلام سیدابراهیم میراحمدی در خطبهامام جمعه جوادآباد: نقشه راه پیشرفت کشور، توجه به اقتصاد مقاومتی است
تهران - ایرنا - امام جمعه جواد آباد ورامین گفت نقشه راه پیشرفت کشور همانا توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی است و همه افراد وظیفه دارند تا در جهت تحقق این مهم گام بردارند به گزارش ایرنا حجت الاسلام سیدحسین حسینی در خطبه های این هفته نماز جمعه جواد آباد افزود مقام معظم رهبری پیشدر لایحه بودجه ۹۵ پیش بینی شد اختصاص اعتبارات هزینهای و طرحهای عمرانی به طرحهای اقتصاد مقاومتی
در لایحه بودجه ۹۵ پیش بینی شداختصاص اعتبارات هزینهای و طرحهای عمرانی به طرحهای اقتصاد مقاومتیدولت در لایحه بودجه 95 استفاده از منابع بودجه حداکثر تا 10 درصد اعتبارات هزینهای و 5 درصد اعتبارات طرحهای تملک داراییهای سرمایهای را پیش بینی کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاریالزامات اقتصاد مقاومتی بر پایه ی اقتصاد دانش بنیان
خبرگزاری شبستان کتاب الزامات اقتصاد مقاومتی بر پایه ی اقتصاد دانش بنیان نوشته ی فرهنگ سالمی و فرهادغفوری را انتشارات فرهنگ زبرجد منتشر کرده است اقتصاد پرس کتاب حاضر به بررسی و جمع بندی مباحث مطرح شده در باب اقتصاد مقاومتی و همچنین ارائه دهنده ی توضیحات تکمیلی در مورد مبفرماندار کرج: با لغو تحریم ها و تکیه بر اقتصاد مقاومتی به سوی توسعه کشور پیش می رویم
فرماندار کرج با لغو تحریم ها و تکیه بر اقتصاد مقاومتی به سوی توسعه کشور پیش می رویم استانها > البرز - معاون استاندار البرز و فرماندار ویژه کرج با اعلام اینکه تحریم ها نتوانست ملت عزتمند ایران اسلامی رابه زانو درآورد گفت اکنون با لغو تحریم ها زمان آن رسیده است که بروزهای پیش رو، فرصتی برای ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی
محمد حقگو economic khorasannews com دوران پسابرجام عنقریب در حال فرارسیدن است دورانی که در پس خود تجربه سال ها فراز و فرود در سیاست های اقتصادی کشور را نهفته است این روزها همه می پرسند چه خواهد شد مسکن چه می شود دلار و سکه و قیمت اجناس چه می شوند دولتی ها هم وعده بهبود شرایطجلوگیری از تکانه های اقتصادی با تحقق اقتصادمقاومتی/ظرفیت های بسیاری برای اقتصادی مقاوم پیش روی دولت است
عضوکمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر ضرورت توجه به فرامین رهبر معظم انقلاب به ویژه در حوزه تحقق اقتصاد مقاومتی گفت توجه دولت به بندهای برنامه ششم توسعه از تکانه های اقتصادی جلوگیری کرده و اقتصادی پویا را رقم می زند امیدکریمیان درگفت وگو باخبرنگارخبرگزاری خانه ملت با تاکید برضروطرح های سرمایه گذاری استان بوشهر بر اساس اقتصاد مقاومتی تدوین شد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر گفت طرح های سرمایه گذارمبتنی بر اقتصاد مقاومتی ضمن اینکه اقتصادی است آثار مهمی در بردارد که طرح های سرمایه گذاری استان بوشهر بر اساس اقتصاد مقاومتی تدوین شده است به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر رضا عوض پور بعدازظهر امروز در نشست ستا-
گوناگون
پربازدیدترینها