واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
مدیرکل محیط زیست قم: بیشترین تعداد موتورسیکلت کشور در قم وجود دارد استانها > قم - مدیرکل محیط زیست استان قم با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد آلودگی شهرها به واسطه وسایل نقلیه ناسالم است، گفت: استان قم به نسبت سرانه خود بیشترین تعداد موتورسیکلت را دارد که این وسیله نقلیه حداقل ۶ برابر آلودگی صوتی و هشت برابر آلودگی هوا نسبت به دیگر وسایل نقیه ایجاد میکند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قم، رحمان دانیالی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگاران، با بیان اینکه تاکنون سه هزار هکتار از کانون تولید ریزگرد در قم بوته کاری شده است، افزود: طبق اطلاعات به دست آمده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوا، شاخص آلودگی هوای قم به نسبت کلانشهرهای دیگر، به مرحله بحرانی نرسیده است که این مساله میتواند نقطه قوتی برای استان باشد.
وی اضافه کرد: ولی اگر پیش بینیهای لازم از سوی دستگاههای اجرایی صورت نگیرد باید منتظر تبعات ناشی از آلودگی هوا در استان باشیم.
وی ادامه داد: آلودگیهای ناشی از ریزگردها در قم بیشتر در فصل خاص و مقطعی است، به طوری که با وزش کندبادها، آلودگی هوا رخ میدهد که البته امسال از این نظر آلودگی زیادی نداشتیم.
دانیالی با اشاره به اینکه دریاچه نمک یکی از کانونهای تولید ریزگرد است، گفت: استاندار قم در زمینه حل این بحران مکاتباتی با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست داشت و امیدواریم طی جلسات استاندار با استاندارهای استانهای همجوار اثرگذار بر دریاچه نمک، شاهد کاهش اثرات ریزگرد این دریاچه باشیم.
وی به تبعات ناشی از ریزگردها اشاره و بیان کرد: ذرات معلق در هوا به ویژه ذرات زیر ۲. ۵ میکرون، به دلیل ریز بودنشان به عمق نای و نایژه انسان نفوذ و میتوانند در مغز و کبد رسوب کنند و باعث بروز بیماریهایی از جمله افزایش آلزایمر، پارکینسون و سرطانهای مختلف شوند.
وی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی نسبت به تبعات ناشی از آلودگی هوا کمرنگ بوده است، افزود: ریزگردها باعث افزایش ۷۰ درصدی انسداد عروق و ۱۲ تا ۲۴ درصدی بیماریهای قلبی میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم با بیان اینکه تلفات ناشی از آلودگی هوا خیلی بیشتر از تلفات ناشی از سوانح رانندگی است، بیان کرد: زمانی که تولید، اشتغال و اقتصاد اولویت اول کشور و محیط زیست در اولویتهای بعدی باشد، تبعات زیادی دامن گیر کشور میشود و بروز این بیماریها هزینه هنگفتی را به کشور تحمیل میکند.
وی تاکید کرد: آلودگی هوا ۱۱ برابر آلودگی آب و غذا برای سلامتی انسان خطرناک است.
وی با بیان اینکه ۶ درصد اشتغال و اقتصاد استان قم وابسته به بخش کشاورزی و ۹۴ درصد وابسته به صنعت و خدمات است، گفت: وجود صنایع زیاد، مزاحم و آلاینده درون شهری نقطه ضعف قم است و بسیاری از این صنایع، فاقد استانداردهای حداقلی هستند.
دانیالی اضافه کرد: به واسطه معضلات قاچاق سوخت، قانون شرکت فرآوردههای گاز و نفت را مکلف به گازرسانی واحدهای صنعتی کرده است که این مساله میتواند به ثبات این واحدها کمک کند و محیط زیست مخالف اجرای چنین طرحی است.
وی تصریح کرد: محیط زیست آمادگی دارد تا با کمک شهرداری، صنعت و معدن و سایر دستگاههای اجرایی واحدهای آلاینده شهری را ساماندهی کند.
وی در ادامه، نیروگاههای قم را از دیگر معضلات بزرگ این استان دانست و گفت: نیروگاه فعلی قم در جوار این شهر قرار دارد و سالانه حدود یک میلیارد و ۱۴۰میلیون مترمکعب گاز که معادل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز مصرفی کلانشهر قم است، مصرف میکند.
دانیالی افزود: مصرف این میزان سوخت بار آلودگی زیادی به این شهر تحمیل میکند و با توجه به افزایش مصرف گاز شهری در فصول سرد سال، این نیروگاه از گازوییل استفاده میکند که آلودگی را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مکان استقرار نیروگاه قم در جوار شهر و در جهت باد قالب است، محیط زیست خواستار جابه جایی نیروگاه است.
وی با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد آلودگی شهرها به واسطه وسایل نقلیه ناسالم است، گفت: استان قم به نسبت سرانه خود بیشترین تعداد موتورسیکلت را دارد که این وسیله نقلیه حداقل ۶ برابر آلودگی صوتی و هشت برابر آلودگی هوا نسبت به دیگر وسایل نقیه ایجاد میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم با بیان اینکه هر وسیله نقلیه خصوصی حدود ۱۴ برابر وسایل نقلیه عمومی میتواند آلودگی ایجاد کند، افزود: هر شخص با حذف چهار سفر کوتاه درون شهری در هفته میتواند از انتشار ۱۰۰ کیلوگرم دی اکسیدکربن در سال جلوگیری کند.
وی به پیشنهاد ۱۴ بندی اداره کل محیط زیست به مدیریت بحران استانداری در راستای کاهش آلودگی هوا اشاره و بیان کرد: برخی از موارد این پیشنهاد از جمله تخلیه هسته مرکزی شهر به واسطه وجود بارگاه حضرت معصومه (س) از کلیه وسایل نقلیه، نیازمند کارشناسی بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه پیشنهاد عملیاتی و تداوم آنها به رفع آلودگی هوا کمک میکند، اضافه کرد: تشدید برخورد با وسایل نقلیه آلاینده و دودزا نیز از طرف فرماندهی انتظامی در دستور کار قرار گرفته است.
دانیالی با بیان اینکه کاهش آلودگی هوا نیازمند همکاری دستگاههای اجرایی است، گفت: استفاده از سوخت پاک، بهینه سازی پساب خروجی و به استاندارد رساندن فضای سبز در شهرها میتواند به حل این معضل کمک کند.
وی افزود: مردم باید به این باور برسند که استفاده از وسایل نقلیه سالم در کاهش آلودگی هوا اثرگذار است و مسئولان نیز باید در چگونگی بارگذاری صنایع برنامه متقن و درازمدتی داشته باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به وجود ۱۲۰ هزار هکتار کانون آلودگی ریزگرد در قم، گفت: درصد قابل ملاحظهای از کانونهای تولید ریزگرد کشور در این استان قرار دارد.
وی همچنین با اشاره به دفع روزانه ۷۰۰ تن زباله در قم، گفت: بخشی از این زباله توسط شهرداری تفکیک در مقصد میشود تا از زبالهها استفاده بهینه شود، ولی میزان اعتباری که در این زمینه تخصیص دادهاند ضعیف است.
دانیالی با بیان اینکه حرکت آهسته شهرداری در استفاده بهینه از زبالهها تبعات دارد، تصریح کرد: شهرداری در این زمینه اقدامهای خوبی انجام داده و امیدواریم به نتیجه مطلوبی برسد.
وی همچنین به پایش صنایع استان قم اشاره کرد و گفت: امسال ۲۰۰ اخطار زیست محیطی به صنایع ارسال شده است که نسبت به سال گذشته، افزایش دو برابری داشته است.
وی، بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی، اجرای برنامه سه شنبه بدون خودرو، پیاده روی و دوچرخه سواری تا مسجد مقدس جمکران را از برنامههای روز هوای پاک عنوان کرد.
وی همچنین از برگزاری همایش ملی اسلام و محیط زیست در ۲۸ بهمن ماه سال جاری در دانشگاه مفید خبر داد.
دانیالی افزود: همچنین همایش عمومی در بخش خلجستان و همایش اداری در سطح استان نیز با موضوع محیط زیست به زودی برگزار میشود.
۲۹ دی ماه روز «هوای پاک» نامگذاری شده و «نقش من در هوای پاک چیست؟» شعار امسال است.
کلید واژه ها: استان قم -
سه شنبه 29 دی 1394 - 15:16:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]