تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عدالت نيكو است اما از دولتمردان نيكوتر، سخاوت نيكو است اما از ثروتمندان نيكوتر؛...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826617352




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رشد قارچ گونه مجتمع‌های تجاری در تبریز/ بناهایی که خاک می‌خورند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر بررسی می کند؛
رشد قارچ گونه مجتمع‌های تجاری در تبریز/ بناهایی که خاک می‌خورند

مجتمع های تجاری تبریز


شناسهٔ خبر: 3028514 - سه‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۷
استانها > آذربایجان شرقی

تبریز- رشد قارچ گونه مجتمع‌های تجاری در تبریز در حالی هرروز سرعت می‌گیرد که بسیاری از واحدهای مجتمع‌های ساخته‌شده پیشین نیز هنوز بلااستفاده و بدون مشتری در حال خاک خوردن هستند. خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تبریز در چند سال گذشته شاهد رشد قارچ گونه مجتمع‌های تجاری بوده و این تعداد باگذشت زمان بیشتر و بیشتر می‌شود، رسیدن به سود بیشتر عطش را برای احداث این مجتمع‌ها بیشتر می‌کند و سرمایه‌گذاران با دریافت زمین موردنیاز از شهرداری نسبت به احداث این نوع ساختمان‌ها اقدام می‌کنند. البته نقطه قابل‌توجه در این امر خالی ماندن فضای این مجتمع‌ها و خاک خوردن آن پس از احداث است و سرمایه‌گذاران بعد از اتمام عملیات اجرایی گاه چندساله چنین مجتمع‌هایی با این امر مواجه می‌شوند که بیشتر از سود با استهلاک این مجتمع‌ها مواجه می‌شوند. در مسیر فلکه دانشگاه تبریز وقتی‌که وارد یکی از مجتمع می‌شوید، آسانسورها پلمپ شده هستند، پله‌های برقی کار نمی‌کنند و وقتی‌که از پله‌های برقی خاموش می‌روید، شاهد فضایی خالی از فروشنده‌ها می‌شوید و چند فروشنده مبلی که پیش‌ازاین در طبقه اول حضور داشتند نیز واحدهای خود را خالی کرده و رفته‌اند، بیشتر از هر چیزی خاک روی اسباب و لوازم کافی‌شاپ وسط این مجتمع جلب‌توجه می‌کند، سکوت و عدم حضور افراد در چنین مجتمع تجاری گرد ناامیدی را بر نگاه آدمی می‌نشاند. مجتمع تجاری پرزرق‌وبرق اما بلاتکلیف دیگری در خیابان منصور تبریز و یکی از پرترددترین مناطق شهر واقع‌شده اما بیش از چند مغازه واحد دیگری در این مجتمع فعال نیست و سکوت همه‌جا را فراگرفته و مجتمع تجاری دیگری هم در همین منطقه واقع شده است که به‌غیراز چند مغازه لوازم‌خانگی و کتاب‌فروشی در طبقه زیرزمین، باقی فضاهای آن خالی است. پرس‌وجو در مورد قیمت‌های رهن و اجاره این مجتمع‌ها و بالا بودن این ارقام به‌خوبی نشان می‌دهد که افراد به علت تأمین نشدن هزینه‌ها نمی‌توانند در این واحدها ساکن شده و نسبت به انجام کارهای تجاری و اقتصادی اقدام کنند و  یکی دیگر از مشکلات این مجتمع‌ها عدم استقبال و خرید از سوی مردم است.

در شهر تبریز علاوه بر مجتمع‌های مذکور چندین مجتمع تجاری نیز در نقاط مختلف در حال احداث هستند، البته چندین مجتمع تجاری احداث‌شده در سال‌های گذشته نیز مشغول فروش کالاهای خارجی هستند که کالاهای ایرانی سهمی در این مجتمع‌های تجاری ندارند. کمیسیون ماده پنج استانداری برافزایش مجتمع‌های تجاری در تبریز نظارت کند عضو شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه ساخت مجتمع‌های تجاری متعددی در منطقه‌ای از شهر نشان از عدم محدودیت احداث این نوع مجتمع‌ها در آن مناطق است، اظهار داشت: این نوع مناطق اختیارات بیشتری نسبت به سایر مناطق شهردارند و مجتمع سازی در این مکان‌ها به سهولت انجام می‌شود. رسول درس‌خوان با تأکید بر اینکه کمیسیون ماده پنج استانداری باید به افزایش احداث مجتمع‌های تجاری در تبریز نظارت کافی داشته باشد، افزود: افزایش مجتمع‌های تجاری در تبریز امری است که صحت دارد و کمیسیون ماده پنج استانداری وظیفه دارد که به افزایش این مجتمع‌ها در سطح شهر نظارت کند.   وی همچنین در ادامه بابیان اینکه مکان‌یابی مجتمع‌های تجاری توسط کمیسیون ماده پنج استانداری انجام می‌شوند، تصریح کرد: رسیدگی به مشکلات مجتمع‌های تجاری تبریز وظیفه این کمیسیون است. احداث غیر کارشناسی مجتمع‌های تجاری راهکار درستی برای کسب درآمد شهرداری نیست دیگر عضو شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه متوسط سرانه تجاری حدود دو مترمربع است، اظهار داشت: تراکم مجتمع‌های تجاری در شهر تبریز بیشتر است و در احداث این مجتمع‌ها طرح تفصیلی رعایت نمی‌شود و شهرداری تنها برای کسب درآمد نباید به‌صورت غیر کارشناسی مجتمع‌های تجاری احداث کند.

ایران آهور همچنین در ادامه با اشاره به اینکه احداث مجتمع‌های تجاری نوعی ناهمگونی را در سطح شهر ایجاد کرده است، افزود: باید به لحاظ شهرسازی سرانه‌ها را در مناطق رعایت کنند، متأسفانه از پایان‌نامه‌ها در احداث مجتمع‌های تجاری با سرانه استاندارد توسط فارغ‌التحصیلان استفاده نمی‌شود و شهرداری با استفاده از این پایان‌نامه‌ها سرانه را در مناطق مشخص کند. رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز تأکید کرد: نظارت بر مجتمع‌های تجاری بر اساس طرح تفصیلی شهرداری و شورا انجام می‌شود و در این خصوص ضرورت دارد که با اعضای کمیسیون‌ها همکاری شود. بالا بودن سود میل سرمایه‌گذاران برای احداث مجتمع‌های تجاری را افزایش می‌دهد رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر یکی از دلایل افزایش احداث مجتمع‌های تجاری در تبریز را بالا بودن سود برای سرمایه‌گذاران عنوان کرد و گفت: در شهر ما سود کاربری‌های تجاری بیشتر از کاربری‌های مسکونی است و به‌این‌علت علاقه سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی برای احداث مجتمع‌های تجاری بیشتر از مجتمع‌های مسکونی است. سعید حاجی‌زاده همچنین وجود مجتمع‌های تجاری متعدد در سطح شهر تبریز را نشان از اشباع شهر به‌خصوص مناطق محدوده شهری دانست و افزود: متأسفانه سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی رغبتی  برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های دیگر را ندارند و تنها سرمایه خود را در احداث مجتمع‌های تجاری به کار می‌گیرند.

نظارت ناکافی و افزایش تعداد مجتمع‌های تجاری رئیس کمیسیون تحقیق و نظارت شورای اسلامی تبریز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه شهرداری با درخواست سرمایه‌گذار زمین موردنیاز را برای احداث مجتمع تجاری ارائه می‌کند، اظهار داشت: احداث مجتمع‌های تجاری در تبریز با سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران انجام می‌شود و هزینه پروانه احداث مجتمع‌های تجاری نیز مبلغ قابل‌توجهی نیست که سرمایه‌گذار نتواند آن را پرداخت کند. داود امیر حقیان ابراز داشت: متأسفانه برای احداث مجتمع‌های تجاری در تبریز سرانه‌ای مشخص نشده و در قانون نیز حد و حدودی برای احداث این مجتمع‌ها تعیین نشده است و از سوی دیگر نظارت کافی در این خصوص وجود ندارد. شهرداری تنها زمین مجتمع‌های تجاری را در اختیار سرمایه‌گذار می‌گذارد جعفر مدبر دیگر عضو شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه شهرداری تنها زمین مجتمع‌های تجاری را در اختیار سرمایه‌گذار می‌گذارد، اظهار داشت: احداث مجتمع‌های تجاری با درخواست شخصی سرمایه‌گذاران انجام می‌شود و درواقع سرمایه‌گذار یا بخش خصوصی با سرمایه خود نسبت به ساخت این مجتمع‌ها اقدام می‌کند و یکی دیگر از دلایل رکود فعالیت و کاهش خرید شهروندان در مجتمع‌های تجاری به کاهش قدرت خرید مردم بازمی‌گردد. رغبت سرمایه‌گذاران برای کسب سود بیشتر در احداث مجتمع‌های تجاری سطح شهر تبریز تا جایی پیش رفته که در حوزه‌های دیگر شاهد چنین رغبت و تمایلی به سرمایه‌گذاری نیستیم و نکته جالب‌تر این است که سرمایه‌گذاران حتی با مشاهده خاک خوردن مجتمع‌های ساخته‌شده نیز برای احداث ساختمان‌های جدید ازاین‌دست اقدام می‌کنند و به نظر می‌رسد شهرداری نیز بدون توجه به این آسیب و تنها باهدف کسب درآمد بیشتر اقدام به ارائه مجوزهای لازم می‌کند.

علاوه بر این نوع توزیع سرانه ساخت این مجتمع‌ها در تبریز نیز موجب نگرانی است چراکه گشت‌وگذاری چندساعته در سطح شهر تبریز به‌خوبی نشان می‌دهد که کفه ترازوی ساخت چنین اماکنی در مناطقی خاص بسیار سنگین‌تر و حتی در مواردی این روند افسارگسیخته است و برای نمونه درحالی‌که میدان فهمیده این شهر در هر چهارگوشه خود شاهد حضور مجتمع‌های تجاری و نیز احداث مجتمع‌های جدید و بزرگ‌تر است، نه‌تنها مناطق دیگر تبریز که منطقه مرکزی تبریز و حتی بازار باوجود بافت فرسوده و دارا بودن ظرفیت‌های بالقوه برای ایجاد چنین مجتمع‌هایی، از این قاعده نانوشته مستثنا مانده‌اند و در معدود مواردی نیز که با این رویکرد اجرا شده اند، سرانجامی جز تعطیلی کارگاه های ساخت و ساز بدلایلی چون عمل نکردن سرمایه گذار به تعهدات خود و افزوده شدن این پروژه های نیمه تمام به دیگر مناظر نامتجانس بافت مرکزی شهر تبریز نداشته اند. بدون شک ایجاد مراکز و مجتمع‌های تجاری در شرایط کنونی از نیازهای اصلی کلان‌شهری مانند تبریز است اما باید توجه داشت که عدم وجود سیاست‌گذاری درست و رویکردی آینده‌نگر در این خصوص مشکلات متعددی را در کوتاه، میان و بلندمدت برای شهر و شهروندان به وجود خواهد آورد که افزایش فاصله طبقاتی، اجتماعی و فرهنگی درنتیجه تغییر بافت شهری تنها نمونه‌ای از این آسیب‌هاست و جلوگیری از بروز چنین وضعیتی نیازمند تغییر رویه در به‌کارگیری سرمایه‌گذاران و استفاده درست از فضاهای شهر است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن