واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: 57 درصد تختهای بیمارستان فرسوده است/ بررسی سرمایهگذاری در حوزه سلامت
قائممقام وزیر بهداشت و مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی در گفتگوی ویژه خبری امشب به بحث پیرامون سرمایهگذاری در حوزه سلامت پرداختند.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان موضوع سرمایهگذاری در حوزه سلامت با حضور "ایرج حریرچی" قائممقام وزیر بهداشت و "دانش جعفری" مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی در گفتگوی ویژه خبری امشب دوشنبه 28 دی ماه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
با کمبودهای بسیار جدی در حوزه بهداشت و درمان مواجه هستیم
در ابتدای این برنامه ایرج حریرچی قائممقام وزیر بهداشت در پاسخ به این سؤال که در حوزه بهداشت و درمان به چه میزان نیازمند سرمایهگذاری برای ارائه خدمات مطلوب هستیم گفت: علیرغم اقدامات مثبتی که با طرح تحول سلامت انجام شد با کمبودهای بسیار جدی در حوزه بهداشت ، درمان، آموزش ، صنعت دارو و پژوهش مواجه هستیم.
وی با اشاره به کمبودها در حوزه بهداشت و درمان گفت: در حال حاضر به ازای هر هزار نفر جمعیت 1.7 دهم تخت داریم درحالیکه کف این رقم باید 2.6 دهم به ازای هر هزار نفر جمعیت باشد
57 درصد تختهای موجود بیمارستانی فرسوده هستند
حریرچی با بیان این که 57 درصد تختهای موجود بیمارستانی ما فرسوده است گفت: در بازه زمانی که ما 15 هزار تخت جدید برای جایگزینی تختهای فرسوده نیاز داریم محاسبات جدید ما به قیمت امروز 86 هزار و 200 میلیارد تومان برای این جایگزینی اعتبار نیاز دارد درحالیکه در چند سال اخیر متوسط اعتبار عمرانی وزارت بهداشت کمتر از هزار میلیارد تومان بوده است.
قائممقام وزیر بهداشت علت کمبودها در حوزه بهداشت و درمان را بیتوجهی دولتهای گذشته به حوزه سلامت خواند و گفت: این کمبودها با اقدامات اخیر جبران نخواهد شد.
وی با اشاره به تمایل کشورهای دیگر به سرمایهگذاری در حوزه سلامت کشورمان گفت: مدلی که برای سرمایهگذاری در حوزه سلامت داریم مبتنی بر سرمایهگذاری و بهرهبرداری است به این معنی که ما تمایل داریم سرمایهگذاران داخلی و خارجی از سرمایهگذاریهای خود بهرهبرداری کنند و ما از آنها خرید خدمت انجام دهیم
عابدین زاده در ادامه برنامه با اشاره به اینکه 40 سال قبل در بسیاری از بیمارستان های تهران سرمایه گذار از بخش غیرپزشکی بود گفت: این عده به دلیل اینکه سودی دریافت نمی کردند سهامشان را فروختند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد بیمارستان های تهران ضرر ده هستند ادامه داد: این بیمارستان ها سودآور نیستند و اکثرا قدیمی بوده و اگر هم سودی به دست می آورند خرج بازسازی می کنند.
در ادامه دانش جعفری با اشاره به اینکه اگر شرایط سرمایه گذار در بیمارستان های خصوصی بد بود استقبالی صورت نمی گرفت گفت: در این صورت مجوز بیمارستان نیز خرید و فروش نمی شد.
وی با بیان اینکه 20 تا 25 درصد سهم تخت های کشور متعلق به بخش خصوصی است خاطر نشان کرد: شرایطی را به وجود آورده ایم که غیر از پزشکان هم بتوانند در حوزه سلامت سرمایه گذاری کنند افزود: بیمارستان های خصوصی زیر سطح اشتغال 50 درصد هم کار می کنند.
سرمایه گذار بیمارستان خصوصی صرفا نباید پزشک باشد
دانش جعفری با تاکید براینکه سرمایه گذار بیمارستان های خصوصی نباید صرفا پزشک باشد تصریح کرد: هر کسی که منابع مالی دارد باید در بیمارستان بتواند اقدام به سرمایه گذاری کند.
وی با اشاره به روال بیمارستان های بخش خصوصی گفت: این بیمارستان ها به جای سهامی بودن سهم تخت محوری را دنبال می کنند.
بیمارستان های خصوصی به عنوان واحد درمانی برای سرمایه گذاری سودآور هستند
دانش جعفری با بیان اینکه تعرفه های درمانی در بخش خصوصی 4 برابر شده است اظهار داشت: بیمارستان های خصوصی به عنوان واحد درمانی برای سرمایه گذاری سودآور هستند.
وی گفت: براساس مصوبه دولت در مهر ماه 94 امکان خرید خدمت از بخش خصوصی برای دولت نیز فراهم شده است.
در ادامه حریرچی با اشاره به اینکه در بیمارستان های خصوصی در شهر تهران و حتی اکثر شهرستان های پزشکان به صف هستند تا تخت های موجود را افزایش دهند گفت: پزشکان در رشته خود باهوش هستند اما سرمایه گذار خوبی به حساب نمی آیند.
وی با اشاره به اینکه در بیمارستان های خصوصی باید افراد اقتصاددانی که می توانند مدیریت بهتری داشته باشند را به کارگیریم اظهار داشت: گزینه ای جز توسعه امکانات بهداشتی درمانی برای سال آینده با توجه به افزایش بیماری های غیرواگیر نداریم.
وی با اشاره به سیاست های کلی سلامت خاطر نشان کرد: تخت های جدید را می توانیم پوشش دهیم به طوری که بودجه مناسب به بیمه ها منتقل شده است.
۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]