واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ممنوعیت واردات موز به دلیل بیماری گیاهی
روز نو : دلیل جلوگیری از واردات موز از مرز و گمرک های سیستان و بلوچستان بجز میرجاوه تنها وجود یک نوع بیماری گیاهی و احتمال سرایت آن به باغات موز است و ارتباطی به بیماری های انسانی ندارد.
انتشار اخباری مبنی بر ممنوعیت ورود محصول موز از مرزهای سیستان و بلوچستان موجی از نگرانی در جامعه برای استفاده از موز ایجاد کرده است به طوری که برخی افراد از خرید این محصول خودداری می کنند.
باید توجه داشت که انواع زیادی از بیماری های مشترک بین انسان، گیاه و حیوانات وجود دارد اما برخی از این بیماری ها تنها در یک نوع خاص مانند گیاهان تعریف می شود و به هیچ عنوان به گروه های دیگر مانند انسانها آسیبی وارد نمی کند.
**خوردن موز آسیبی به انسانی نمی رساند
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: هم اینک ورود محصول موز از تمام مرزهای استان بجز مرز میرجاوه که آن هم با کنترل و ضوابط قانونی وارد می شود، ممنوع شده است.
یوسف ریگی ادامه داد: این ممنوعیت برای برخی دیگر از استان های جنوبی مانند بندرعباس که خود تولید کننده موز هستند نیز اعمال شده است.
وی افزود: از آنجائیکه دلیل ممنوعیت ورود موز تنها یک نوع بیماری گیاهی است و به انسان آسیب نمی رساند این ممنوعیت برای اطمینان بخشی بیشتر انجام شده است.
وی تصریح کرد: این بیماری قارچی با تاثیر منفی بر خود گیاه موز باعث خشک شدن این محصول می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: ورود نهال موز قبل از این نیز ممنوع بوده و پس از این نیز وارد نمی شود.
ریگی بیان کرد: این بیماری به دلیل جلوگیری از واردات موز از استانهای جنوبی تنها بر اقتصاد برخی تجار تاثیر می گذارد اما از لحاظ بهداشتی برای انسان هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.
**بیشتر واردات موز به سیستان و بلوچستان از راههای قاچاق انجام می شود
یکی از مشکلات سیستان و بلوچستان در کنار مزیت تجارت مرزی و پرسود بودن آن ورود برخی اقلام به صورت قاچاق است و از آنجائیکه بیشتر معاملات به صورت سنتی و بدون واسطه بین مردم و طرف های خارجی انجام می شود نمی توان با قوانین گمرکی از ورود محصولاتی همچون موز در شرایط خاصی اینچنینی جلو گیری کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: گرچه قوانین منع ورود موز از مرز و گمرک های سیستان و بلوچستان بجز میرجاوه در حال انجام است اما در این استان میل به ورود قانونی موز بسیار کم بوده و در نتیجه این قانون تاثیر چشم گیری بر ورود موز نخواهد داشت.
یوسف ریگی ادامه داد: البته نباید زحمات بی دریغ نیروهای نظامی و انتظامی سیستان و بلوچستان را در مبارزه با قاچاق کالا نادیده گرفت.
وی تصریح کرد: در سیستان و بلوچستان حدود هفت هزار هکتار زمین زیر کشت محصول موز قرار دارد که این امر یکی از دلایل میل ورود کم موز توسط تجار به سیستان و بلوچستان است.
به گفته یک کارشناس کشاورزی؛ البته از این نوع بیماریها در سالهای دور نیز در سیستان و بلوچستان برای محصول پنبه رخ داده بود که به دنبال ورود یک نوع بیماری گیاهی تمام کشتزارهای پنبه های رنگی شهرستان ایرانشهر خشک شد.
سازمان توسعه تجارت امروز/یکشنبه/در نامه ای به گمرک کشوراعلام کرد: واردات میوه موز از همه گمرکات و مبادی ورودی سیستان و بلوچستان به استثناء گمرک میرجاوه ممنوع است.
به گزارش ایرنا، موز فقط یک میوه خوراکی محسوب نمی شود بلکه در بسیاری از مناطق دنیا همچون آفریقا به عنوان غذای اصلی مردم اهمیت دارد.
بیماری پانامایی موز به دلیل آلودگی گیاه به قارچ Fusarium oxysporum f. sp. cubense ایجاد می شود؛ این بیماری یک قرن پیش در آمریکای لاتین شیوع پیدا کرد و باعث نابودی هکتارها موزستان شد اما با ورود موز رقم کاوندیش (Cavendish) که به این بیماری بسیار مقاوم است، کشت و کار این رقم گسترش زیادی یافت و تا حدود زیادی از گسترش این بیماری جلوگیری شد.
استان سیستان و بلوچستان افزون بر 900 کیلومتر مرز خشکی با پاکستان دارد.
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]