واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس اداره مطالعات و مهندسی ادارهکل منابع طبیعی استان زنجان:
نشست زمین برای کشاورزی آفت غیر قابل جبران محسوب میشود
رئیس اداره مطالعات و مهندسی ادارهکل منابع طبیعی استان زنجان گفت: این پدیده برای کشاورزی و توسعه سرزمینی آفت غیر قابل جبران و کاهش قابلیت آبگیری زمین محسوب میشود.
جعفر بیات امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان از انجام مطالعات زمین شناختی، ژئوتکنیک و آب شناسی در مناطق مختلف استان زنجان خبر داد و اظهار کرد: این مطالعات در حوزههای اقتصادی و اجتماعی هم انجام میشود تا مشخص شود آیا احداث سد زیرزمینی به صرفه و صلاح است یا نه؟ وی به بحرانهای ناشی از محدودیتهای منابع آبی در کشور اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر روستایی وجود ندارد که با معضل کمبود آب مواجه نباشد.
رئیس اداره مطالعات و مهندسی ادارهکل منابع طبیعی استان زنجان کاهش اثرات خشکسالی را از وظایف این اداره دانست و افزود: حفاظت، حراست و تقویت منابع طبیعی موجود شامل جنگلها، پوشش گیاهی منابع سطحی و زیرزمینی آب به کمک ساکنان آن حوزهها عملیاتی میشود.
بیات از انجام طرح مطالعاتی در حوزه آبخیزداری در استان زنجان خبر داد و گفت: این طرحهای مطالعاتی در بهستان شهرستان خرمدره و دوتپه شهرستان قیدار انجام شده است.
وی امکان سنجی احداث سد زیرزمینی را از اهداف مطالعات آبخیزداری در مناطق مختلف اعلام کرد و گفت: این مطالعات در مناطق مختلف عملیاتی شده است. رئیس اداره مطالعات و مهندسی ادارهکل منابع طبیعی استان زنجان تقویت و حفاظت از منابع طبیعی، کاهش فرسایش خاک و رسوب دهی را از دیگر اهداف مطالعات حوزه آبخیزداری عنوان کرد و گفت: این مطالعات به منظور آبخوان داری و جمع آوری روان آبهای حوزه در مواقعی که وجود دارند از طریق احداث آب بند انجام میشود.
بیات با بیان اینکه مردم روستای خوشنام ابهر از سالها پیش درخواست احداث سازههایی برای جمع آوری آب بودهاند، ادامه داد: با تزریق اعتبارات مورد نیاز میشود این طرح را عملیاتی کرد.
وی از به سرانجام رسیدن مطالعات برای احداث سد زیرزمینی در پاشاچایی ایجرود خبر داد و گفت: این محل ظرفیت اجرای سد زیرزمینی را دارد.
رئیس اداره مطالعات و مهندسی ادارهکل منابع طبیعی استان زنجان احداث هر سدی از جمله سد زیرزمینی پاشاچایی را نیازمند تامین اعتبار دانست و ادامه داد: در حال حاضر احداث این سدها در اولویت کاری قرار ندارند.
بیات احداث سد در زیر زمین و پوشاندن روی آن را از تفاوتهای این سد با سدهای روی زمین اعلام کرد و افزود: به حداقل رسیدن تبخیر آب و بالا بودن هزینه احداث آن از مزایا و معایب این سدها است.
وی با تاکید بر انجام مطالعات مورد نیاز برای احداث سدهای احتمالی زیر زمینی در مناطق مختلف استان زنجان ابراز کرد: این مطالعات در شهرستانهای ماهنشان، خدابنده، ایجرود، طارم و زنجان انجام شده است.
رئیس اداره مطالعات و مهندسی ادارهکل منابع طبیعی استان زنجان مواجه با کم آبی را از دلایل احساس ضرورت برای مطالعات ملی انجام شده برای احداث سدهای زیرزمینی اعلام کرد و گفت: مسئولیت انجام این مطالعات با وزارت جهاد کشاورزی و در استانها با مرکز تحقیقات منابع طبیعی آبخیزداری استان زنجان است.
بیات در پاسخ به سئوالی درباره نشست زمین گفت: نشست زمین برای زمین شناسان یک پدیده طبیعی و جالب برای مطالعه است.
بیات نشست زمین برای کشاورزی و توسعه سرزمینی را آفت غیر قابل جبران دانست و افزود: نشست زمین به منزله کاهش قابلیت آبگیری زمین محسوب میشود.
وی برداشت بی رویه از منابع آبی را دلیل نشست زمین اعلام کرد و ادامه داد: این رویه در استان ما به تازگی آغاز شده ولی در استانهایی مانند همدان، فارس و کرمان نشستهای خطرناکی روی داده که علاوه بر تهدیداتی که متوجه منابع طبیعی از جمله دشتهای حاصلخیز کرده، زندگی انسانها را هم با تهدید مواجه کرده است.
94/10/27 - 11:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]