محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1847290099
مردی که جانش را برای نجات اسلام گذاشت
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
مردی که جانش را برای نجات اسلام گذاشت سيدمجتبي در 7 سالگي وارد دبستان حكيم نظامي شد و سپس در مدرسه صنعتي آلمانيها به تحصيل ادامه داد. او همزمان در يكي از مساجد خانيآباد نو به فراگيري دروس ديني نيز مشغول شد و پس از خروج رضاخان از كشور به فعاليتهاي سياسي روي آورد.
به گزارش فرهنگ نیوز، ۲۷ دي ماه سالروز شهادت مرحوم نواب صفوي است. سيدمجتبي ميرلوحي صفوي، از روحانيون مبارز و رهبر جمعيت «فدائيان اسلام»، 1303ش. در محله خانيآباد نو و در خانوادهاي روحاني ديده به جهان گشود. پدرش سيدجواد ميرلوحي به دنبال صدور قانون «لباسهاي متحدالشكل» ـ 1314 ش. ـ لباس روحانيت از تن بيرون كرد و به عنوان وكيل دعاوي دادگستري مشغول به خدمت شد، اما پس از چندي در پي يك مشاجره سخت، سيلي محكمي به صورت علياكبر داور وزير عدليه وقت زد كه نتيجه آن گذران محكوميت سه ساله در زندان بود. او چندي پس از گذراندن دوره محكوميت و آزادي از زندان دارفاني را وداع گفت. طي اين سه سال سيدمحمود نواب ميرلوحي، از بستگان نزديك سيدمجتبي، عهدهدار سرپرستي وي بود.سيدمجتبي در 7 سالگي وارد دبستان حكيم نظامي شد و سپس در مدرسه صنعتي آلمانيها به تحصيل ادامه داد. او همزمان در يكي از مساجد خانيآباد نو به فراگيري دروس ديني نيز مشغول شد و پس از خروج رضاخان از كشور به فعاليتهاي سياسي روي آورد. سخنراني وي عليه دولت قوامالسلطنه در 17 آذر 1321 در حالي كه 18 سال بيش نداشت اولين مبارزه وي عليه حكومت پهلوي محسوب ميشد. در پي اين سخنراني و تهييج دانشآموزان ديگر مدارس و همراهي عدهاي از مردم ناراضي، تظاهراتي در مقابل مجلس شوراي ملي عليه قوام برگزار شد كه با مداخله و تيراندازي پليس، دو نفر شهيد شدند. اين حادثه اثر عميقي در شخصيت سيدمجتبي گذاشت و او را در راه مبارزه با حكومت پهلوي مصممتر ساخت.
در 1322 سيدمجتبي به استخدام شركت نفت درآمد و پس از مدت كوتاهي به آبادان منتقل شد. مدتي بعد برخورد شديدي از سوي يكي از متخصصين انگليسي شركت نفت با يكي از كارگران صورت گرفت كه به دنبال آن، نواب كارگران را به اعتراض و اجراي قصاص دعوت كرد. با دخالت پليس و نيروهاي نظامي، اعتراضات سركوب شد. نواب نيز فرار كرده و شبانه به وسيله قايق از آبادان به سوي بصره و سپس نجف روانه شد. او براي امرار معاش به ساخت و فروش عطر روي آورد.
سيدمجتبي در مدرسه «قوام» نجف اقامت گزيد و از همان روزهاي نخست، دوستي و رابطه نزديكي با علامه اميني ـ كه در يكي از حجرههاي فوقاني مدرسه، كتابخانهاي تأسيس كرده و در حال تأليف اثر مشهور خود ـ الغدير ـ بود، برقرار كرد.
وي فقه و اصول و تفسير را از استاداني چون علامه اميني، حاج آقا حسين قمي و آقا شيخ محمد تهراني آموخت. او در نجف، يكي از آثار احمد كسروي را كه در آن به يكي از امامان معصوم(ع) توهين شده بود مطالعه كرد و چون برخي از مراجع نجف كسروي را مرتد دانستند، از اين رو به ايران بازگشت تا كسروي را از آن كار بازدارد. وي پس از چند جلسه بحث و گفتگو با كسروي، وي را عنصري بيدين يافت. در مرحله بعد به كمك حاج سراج انصاري، شيخ قاسم اسلامي، شيخ مهدي شريعتمداري و جمع ديگري از فضلا و نويسندگان تهران «جمعيت مبارزه با بيديني» را تشكيل داد. اما اين جمعيت عليرغم تماسها و مذاكرات متعدد نتوانست كسروي را از دينستيزي و اغفال جوانان بازدارد. به همين دليل نواب صفوي پس از آنكه در آخرين ملاقات خود با كسروي، توسط او و گروه مسلح همراهش تهديد شد، مصم گرديد وي را از ميان بردارد. بدين منظور با تهيه پول از دو نفر از روحانيون ـ سيد اسدالله مدني و آقا شيخ محمدحسن طالقاني ـ كسروي را در 23 ارديبهشت 1324 در ميدان حشمتيه تهران ترور كرد، اما كسروي جان سالم به در برد و نواب دستگير و زنداني گرديد. وي چندي بعد به درخواست علماي ايران و نجف پس از دو ماه، با قيد كفالت آزاد گرديد.
نواب، پس از آزادي از زندان، طي اعلاميهاي جمعيت «فدائيان اسلام» را تشكيل داد. وي در اين اعلاميه برادري، استقامت و اتحاد را خط كلي جنبش فدائيان اسلام؛ رسيدن به حاكميت اسلام و قرآن را هدف اصلي جنبش؛ و شهادت و انتقام و قصاص را روش اصلي مبارزه معرفي كرد.
نخستين اقدام اين جمعيت، ترور مجدد كسروي در 20 اسفند 1324 بود كه به قتل وي در جلسه دادگستري انجاميد. متعاقب آن، نواب مخفيانه تهران را به قصد نجف ترك كرد. در آنجا از مراجع و علما خواست تا براي آزادي قاتلان كسروي بكوشند كه بر اثر تلاشهاي وي، آنان نيز پس از مدتي از زندان آزاد شدند.
نواب چندي بعد به تهران بازگشت و روابط نزديكي با آيتالله سيد ابوالقاسم كاشاني، كه به تازگي از تبعيد بازگشته بود، برقرار ساخت.
به دنبال اعلام تشكيل دولت اسرائيل توسط سازمان ملل متحد در 1327ش.، نفرت و انزجار عمومي سراسر جهان اسلام و از جمله ايران را فراگرفت. به دعوت آيتالله كاشاني در روز جمعه 31 ارديبهشت 1327 اجتماع اعتراضآميز بزرگي در مسجد سلطاني (امام خميني فعلي) تهران برگزار شد كه در آن آيتالله كاشاني و نواب صفوي شركت داشتند. فدائيان اسلام نيز با ثبتنام از نيروهاي داوطلب، پنج هزار نفر را براي اعزام به فلسطين و نبرد با اشغالگران بسيج كردند كه دولت وقت مانع از اعزام آنان گرديد.
نواب صفوي در 27 خرداد 1327 باني تظاهرات عظيمي عليه دولت عبدالحسين هژير بود. اين تظاهرات به فاصله 4 روز پس از به قدرت رسيدن هژير به وقوع پيوست. تظاهركنندگان نمايندگاني را كه به هژير رأي داده بودند، مذمت كردند و خواستار عزل او شدند.
در 14 آبان 1328، عبدالحسين هژير، كه نقش اصلي در تقلب انتخابات دوره شانزدهم مجلس شوراي ملي داشت، توسط فدائيان اسلام به قتل رسيد. رژيم كه يكي از مهرههاي اصليش را از دست داده بود و خود را در مقابل عمليات فدائيان اسلام به شدت آسيبپذير ميديد، ناگزير عقبنشيني كرد و انتخابات دوره شانزدهم را در فضاي نسبتاً آزاد تجديد كرد كه در آن آيتالله كاشاني به عنوان نماينده مردم تهران انتخاب شد و او پس از چندين ماه تبعيد در لبنان به وطن بازگشت.
در ارديبهشت ماه 1329 جنازه رضاشاه به ايران منتقل شد. قرار بود جنازه در قم دفن شود، اما با مخالفت پيگير نواب صفوي و ديگر يارانش، رژيم ناگزير منصرف شد و جد را در شهرري دفن كرد. در تير 1329 سپهبد علي رزمآرا به نخستوزيري رسيد. هدف از انتصاب او نايده گرفتن جنبش ملي شدن صنعت نفت و به تصويب رساندن لايحه «گس ـ گلشائيان» بود. اين لايحه از طرف كميسيون نفت مجلس شوراي ملي رد شد و آيتالله كاشاني نيز طي بيانيهاي بر ضرورت ملي شدن صنعت نفت تأكيد كرد، اما رزمآرا و اكثريت نمايندگان مجلس همچنان در برابر تصويب ملي شدن صنعت نفت مقاومت ميكردند. در چنين بنبست سياسي، به دستور نواب صفوي، فدائيان اسلام، رزمآرا را در روز 16 اسفند ترور كردند و متعاقب آن، رژيم شاه و اكثريت مجلس كه به شدت مرعوب شده بودند چارهاي جز عقبنشيني در برابر خواست اكثريت مردم نيافتند. از اين رو مجلس شوراي ملي، پس از ماهها كشمكش سرانجام لايحه ملي شدن صنعت نفت را در كمتر از دو هفته بعد از قتل رزمآرا، تصويب نمود.
ترور رزمآرا، نخست راه را براي ملي شدن صنعت نفت و سپس نخستوزيري دكتر مصدق در 15 ارديبهشت 1330 گشود، اما بلافاصله فدائيان را سلام دستگير شدند و نواب صفوي نيز در تيرماه 1330، كمتر سه ماه بعد از نخستوزيري دكتر مصدق، دستگير و زنداني شد.
پس از ملي شدن صنعت نفت و نخستوزيري دكتر مصدق، به تدريج روابط ميان فدائيان اسلام و آيتالله كاشاني به سردي گراييد، زيرا فدائيان انتظار داشتند كه از آن پس اقدامات عملي براي تحقق حكومت اسلامي صورت گيرد. نواب صفوي در اين مقطع با چاپ و انتشار جزوهاي تحت عنوان «راهنماي حقايق» و با شعار «الاسلام يعلو و لايعلي عليه» اهداف، اصول و شيوههاي سياسي و برنامه حكومت اسلامي موردنظر خود را كه در حقيقت منشور فدائيان اسلام بود عرضه كرد. اما آيتالله كاشاني مهمترين هدف را در آن مقطع حفظ دستاوردهاي ناشي از ملي شدن صنعت نفت و كوتاه كردن دست استعمار انگليس ميدانست. با اين همه، پس از حوادث تير1331 و بروز اختلاف شديد ميان جبهه ملي و آيتالله كاشاني، فدائيان اسلام لحظهاي در حمايت از آيتالله كاشاني ترديد نكردند و از او در برابر افتراها و تهمتهاي سياسي جبهه ملي و حزب توده دفاع كردند.
نواب صفوي در شهريور 1332 به دعوت سيد قطب از رهبران اخوانالمسلمين براي شركت در «كنگره اسلامي قدس» عازم بيتالمقدس شد. او در آن كنگره سخنان پرشوري ايراد نمود و مسلمانان را به وحدت براي آزادسازي سرزمين فلسطين فراخواند. وي در اين سفر از عراق، سوريه و لبنان بازديد كرد و در شهر صور لبنان با شرفالدين عاملي ملاقات نمود. در خلال همين سفر بود كه نواب صفوي با ياسرعرفات كه دانشجو بود ملاقات كرد و او را براي نجات فلسطين و مبارزه با اسرائيل تحريك و تهييج نمود، به طوري كه عرفات در سفري كه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايران به تهران داشت، گفته بود عامل اوليه حركت وي در اين قيام توصيه نواب صفوي بود.
نواب در ادامه سفر خاورميانهاي خود پس از لبنان به دعوت اخوانالمسلمين مصر رهسپار قاهره شد. اين دوره مصادف با كودتاي ژنرال محمد نجيب و بركناري ملك فاروق، پادشاه مصر بود. وي در دانشگاه الازهر سخنراني كرد كه با استقبال هزاران تن از حاضران مواجه گرديد، و اندكي بعد «جمعيت اخوانالمسلمين» به توسط دولت مصر غيرقانوني اعلام شد. نواب صفوي پس از اطلاع، در تلگرافي كه از ايران به قاهره مخابره نمود، مراتب نگراني خود و عموم مسلمانان را از اقدام دولت مصر اعلام كرد و خواستار تجديدنظر فوري آن دولت نسبت به اخوانالمسلمين گرديد.
پس از كودتاي امريكايي ـ انگليسي 28 مرداد 1332، همه دستاوردهاي نهضت ملي برباد رفت و زنجيرهاي اسارت اقتصادي و سياسي يكي پس از ديگري با انعقاد پيمانهاي گوناگون، توسط رژيم كودتا به دست و پاي ملت ايران بسته شد. از جمله آنها، پيمان نظامي بغداد بود كه در 1334 ميان عراق و تركيه منعقد شد و سپس ايران، انگلستان و پاكستان بدان پيوستند. اين پيمان، كشورهاي منطقه را به عنوان سپر امنيتي و نظامي امريكا و انگلستان در برابر شوروي در ميآورد. فداييان اسلام به عنوان مخالفت با اين قرارداد، حسين علاء نخستوزير وقت را در آستانه سفر به بغداد جهت شركت در اجلاس اين پيمان در روز 25 آبان 1334 ترور كردند، اما وي جان سالم به در برد و ضارب دستگير شد و به دنبال آن نواب صفوي و ديگر اعضاي مؤثر فدائيان در اول آذر آن سال بازداشت گرديدند. آنان تحت شكنجههاي شديد قرار گرفتند و در دي همان سال در دادگاهي نظامي محاكمه شدند.
سرانجام پس از چند جلسه، دادگاه، نواب صفوي و سه تن ديگر (سيد محمد واحدي، مظفر ذوالقدر و خليل طهماسبي) را به اعدام محكوم كرد. حكم دادگاه در بامداد 27 دي 1334 به اجرا درآمد. آنها را پس از شهادت در مسگرآباد تهران به خاك سپردند. مدتي بعد جنازة آنان به قم منتقل شده و در آنجا دفن گرديد.
كتاب «جامعه و حكومت اسلامي» از آثار نواب صفوي است.
۱. روحاني مبارز، سيدابوالقاسم كاشاني، مركز بررسي اسناد تاريخي، جلد 1، ص 138.
2. روحاني مبارز، همان.
3. تاريخ و فرهنگ معاصر، فصلنامه مركز بررسيهاي اسلامي، 1370، ج 2، ص 12.
4. علماي مجاهد، محمدحسن رجبي، مركز اسناد انقلاب اسلامي، 1380، ص 522.
5. در آن روز دولت قوام براي فرونشاندن خشم مردم به خاطر اهانتي كه كسروي در كتاب خود به مباني ديني مرتكب شده بود، محاكمهاي صوري براي وي در دادگستري ترتيب داد. وي نيز توسط سيدحسين امامي يكي از اعضاي فدائيان اسلام در جلسه دادگاه ترور شد.
6. مشاهير سياسي قرن بيستم، انتشارات محراب قلم، احمد ساجدي، ص 285.
موسسه مطالعات و پژوهشهاي سياسي
94/10/27 - 10:41 - 2016-1-17 10:41:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]
صفحات پیشنهادی
نباید گذاشت افرادی حدود اسرار کشور و خط امام و اسلام را بشکنند
شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۹ ۲۷ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت در مملکت اسلامی نباید کسانی پیدا شوند که بتوانند حدود اسرار کشور حدود خط امام حدود مقدس اسلام را بشکنند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سردار سرلشکر سیدحسن آقایی فیروزآبادی به مناسبت سالروز شهادسرلشکر فیروزآبادی: نباید گذاشت افرادی در مملکت اسلامی حدود اسرار کشور و خط امام و اسلام را بشکنند
سرلشکر فیروزآبادی نباید گذاشت افرادی در مملکت اسلامی حدود اسرار کشور و خط امام و اسلام را بشکنندرئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت در مملکت اسلامی نباید کسانی پیدا شوند که بتوانند حدود اسرار کشور حدود خط امام حدود مقدس اسلام را بشکنند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دفتر ویژه رئنباید گذاشت افرادی در مملکت اسلامی حدود اسرار کشور و خط امام و اسلام را بشکنند
نباید گذاشت افرادی در مملکت اسلامی حدود اسرار کشور و خط امام و اسلام را بشکنند رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت در مملکت اسلامی نباید کسانی بتوانند حدود خط امام حدود مقدس اسلام را بشکنند به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دفتر ویژه رئیس ستاد کلتصادف دو خودرو در اسلام آبادغرب یک کشته بر جای گذاشت
کرمانشاه - ایرنا - مدیر روابط عمومی مرکز فوریت های پزشکی استان کرمانشاه اعلام کرد بر اثر تصادف دو دستگاه خودرو پژو و پراید در جاده هلشی از توابع شهرستان کرمانشاه یک نفر کشته و پنج نفر مصدوم شدند اکبر آزادی پنجشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود این حادثه ساعت 15 و 10 دقیتصادف دو خودرو در اسلام آبادغرب یک کشته بر جا گذاشت
کرمانشاه - ایرنا - مدیر روابط عمومی مرکز فوریت های پزشکی استان کرمانشاه اعلام کرد بر اثر تصادف دو دستگاه خودرو پژو و پراید در جاده هلشی از توابع شهرستان کرمانشاه یک نفر کشته و پنج نفر مصدوم شدند اکبر آزادی پنجشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود این حادثه ساعت 15 و 10 دقیجانشین فرمانده عملیات نیروی زمینی سپاه:پایداری جمهوری اسلامی، عزت دشمن را به ذلت تبدیل کرد
آبادان-ایرنا-جانشین فرمانده عملیات نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ولایتمداری و پایبندی به حفظ ارزش های انقلاب اسلامی را عامل عزت کشور دانست و گفت پایداری ایران اسلامی در برابر توطئه ها عزت دشمن را به ذلت تبدیل کرد به گزارش ایرنا سردار پاسدار سید مرتضی میریان روز شنبه دصادقی: باشگاه برای جانشینی من ۷۰ گزینه داشت!/ کنار گذاشتنم از پرسپولیس برنامه ریزی شده بود
پرسپولیس نیوز دروازه بان پیشین پرسپولیس گفت دلال ها خیلی تلاش کردند من از پرسپولیس جدا شوم و بیش از ۷۰ گزینه از سوی آنها به باشگاه معرفی شده بود ایمان صادقی در خصوص اینکه چرا بعد از حضورش در مجموعه ورزشی درفشی فر حاضر نشد با همبازیان و مربیان پیشین خود مواجه شود گفت یکسری وحق مردم،داشتن نماینده مومن و صالح است/جمهوری اسلامی ایران صبورانه این همه نامردیها را تحمل می کند
حضرت آیت الله خامنه ای دو مسئله را در انتخابات دارای اهمیت فراوان دانستند اول اصل شرکت در انتخابات و دوم درست انتخاب کردن و رأی به نامزدهای اصلح به گزارش خوبان نماز جمعه این هفته خمام به امامت حجت الاسلام و المسلمین عاشوری در مسجد جامع خمام برگزار گردید حجت الاسلام و المتوجه به فرامین و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، تنها راه نجات و چراغ هدایت امت اسلامی ست
اولین مراسم گرامیداشت شهدای مدافع حرم شهرستان امیدیه در مسجد امام خمینی ره دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه با حضور خانواده های شهدا مسئولین و دانشجویان برگزار شد به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از گروه دانشگاه موج چهارم اولین مراسم گرامیداشت شهدای مدافع حرم شهرسسرلشکر فیروزآبادی: نباید گذاشت افرادی حدود اسرار کشور و خط امام و اسلام را بشکنند
سرلشکر فیروزآبادی نباید گذاشت افرادی حدود اسرار کشور و خط امام و اسلام را بشکنند رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت در مملکت اسلامی نباید کسانی پیدا شوند که بتوانند حدود اسرار کشور حدود خط امام حدود مقدس اسلام را بشکنند آفتاب سردار سرلشکر سیدحسن آقایی فیروزآبادی به مناسبت سالر-
سیاسی
پربازدیدترینها